Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

20.03.2010

(Ne)potrebne novice tedna:

 • Kako tečno, Sandra Bullock in Jesse James se očitno ne kvalificirata več med najboljše zvezdniške parčke. Očitno zato, ker je vse glasnejše govorice o njegovem varanju z javnim opravičilom (Sandri in otrokom) nekako potrdil tudi sam, čeprav je obenem zatrdil, da stvari sploh niso take, kot si jih predstavljajo tabloidi. Opravičil se je pravzprav za “slabo presojo”. (“Draga, slabo sem presodil razdaljo med mojim penisom in njeno vagino?”) Res tečen čas za takšne novice, ko je Sandra ravno na vrhu sveta in vsem razglaša svojo ljubezen do njega. No, takšne novice so tečne vedno, a vseeno.
 • Tudi Kate Winslet in Sam Mendes sta se razšla. Poročena sta bila skoraj sedem let. Bom prijazna, pa ne bom vlekla vzporednic s tem, da Winsletova zadnje čase izgleda čedalje bolje, hihi.
 • Ross (beri: David Schwimmer) in Michael Vartan (tisti iz Alias) sta se zaročila. Vsak s svojo dečvo, ne drug z drugim.
 • Gisele Bünchen ima svojo linijo eko izdelkov za nego kože. In mimogrede, med nosečnostjo se je dečva zredila za manj kot 14 kilogramov.
 • Kevin Costner pričakuje sedmega otroka.
 • Tim Burton bo menda režiral 3D različico Addamsovih. Well, if anyone can do it, it’s him.

Glasbena podlaga tedna:

 • The Rolling Stones, You Can’t Always Get What You Want. Načeloma imam raje Beatlese, ampak za kakšno pesem naredim izjemo. Sploh če paše in je več kot primerna za soundtrack tega tedna. Najbolj mi je seveda všeč uvod z zborom. Vedno sem imela šibko točko za zbore …
YouTube slika preogleda

Prehrambena dobrota tedna:

 • Piščančja quesadilla iz Romea. Nisem ljubiteljica začinjene hrane ali čipsov in v Romeu ponavadi naročam solato ali palačinke (ali oboje), ampak tokrat mi je zapasala quesadilla. Lahko bi pojedla cel lonček gvakamoleja. :oops:

Neumnost tedna:

 • Ne morem verjeti, da sem spet padla v isto zanko. Vedno preveč resno jemljem stvari, medtem ko bi ljudje v resnici le malo gobcali. Saj jaz tudi pogosto vrtim jezik v tri krasne, ampak na določeni “shit or get off the pot” točki neham. Ne morem verjeti, kako neumna sem, res. Vedno domnevam, da ljudje mislijo resno. Moja lahkoverna narava strikes again.

Volja tedna:

 • Res se trudim ne razmišljati o ničemer in samo delovati po občutku. Sita sem obremenjevanja. Sem pač a sucky person, jebiga.
 • Sem kraljica izmikanja, izgovorov in prelaganja, kar tudi pomeni, da to takoj zavoham pri drugih. In ne, to ni neskladno z mojo lahkoverno naravo in tem, da vse jemljem resno, heh.
 • Nekateri imajo raje čakanje, drugi imajo raje posledice. Trenutno imam raje posledice. Začuda.

Dejstvo tedna:

 • Verjamem, da znam biti vsiljiva, ampak vseeno imam ogromno paranojo pred tem. Takoj, ko zavoham, da sem nekomu odveč ali da nisva na isti strani, me mine vse veselje. Če kljub temu ostanem na mestu, ostajam samo iz vljudnosti in zato, ker se hočem umakniti čim bolj neopazno. Ne maram pozornosti. Ne maram pojasnjevanj. In vendar bi rada naravnost povedala svoje in sklenila preprost dogovor, brez slepomišenja. Kako je to mogoče? Morda s podporo dejstva, da ljudje ponavadi niso pripravljeni na sklepanje dogovorov in določanje meja. To očitno stvarem vzame neko mistiko. Jaz ne rabim mistike, najstniška leta so jo iztepla ven iz mene.

Stejtment tedna:

 • Lying’s the most fun a girl can have without taking her clothes off – but it’s better if you do. Iz filma Closer. En meni najljubših filmskih citatov. Prejšnjo soboto sem bila pozitivno presenečena nad tekstom Vesne Milek v Sobotni prilogi, katerega izhodišče je bila slovenska gledališka predelava omenjene drame Patricka Marberja. Vesnin način pisanja mi sicer ni ravno blizu.
 • What may be done at any time will be done at no time. Točno tako. Če imam proste roke pri roku, do katerega mora biti delo končano, potem ne bo nikoli končano, ker bo vse ostalo delo, ki dejansko ima rok, prišlo prej na vrsto. In vedno raje naredim vse naenkrat v krajšem roku kot v rednih intervalih skozi daljši rok. Nimam discipline za kaj takega, pa čeprav sem v teoriji zelo dobra organizatorka.

Misel tedna:

 • Enkrat, nekoč, čez leta, če mi bodo dana, se mi bo vse to zdelo malenkostno in silly. Življenjska tragikomika. Čas povozi vse. Je prava perspektiva tista, ki jo dobiš skozi leta ali tista, ki jo imaš sedaj? Verjetno obe. A nobena ne pomaga. Pa vseeno silly skozi prizmo časa sploh ni slaba izbira; obžalovanje je tisto, ki je hudič.

Retorično vprašanje tedna:

 • Kako si lahko včasih želimo le domačnosti, včasih pa samo neznanega in novega? Jaz si načeloma večkrat želim prvega, ker imam pač rada svoje navade in stvari, ki jih poznam. In potrebujem čas, da se navadim ljudi. Ga potrebujem enako veliko, da se jih odvadim? Bomo videli. Rada bi samo spet prepoznala sebe. Ker to sedaj ni okej. To, kar delam, ni okej. Moja volja ni okej. Moje reakcije niso okej. Moje obnašanje ni okej. In včasih drugi ljudje obremenjujejo že samo s tem, da so. Sploh mene. Vsak človek je samo skupek pričakovanj in vprašanj, s katerimi ne vem, kaj naj delam. Zato se moram malo izgubiti v mikrokozmosu. V vsakdanu. V sebi. Mogoče pridem nazaj, mogoče se bom izgubila.
 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 20.03.2010 ob 12:26 pod tedenska diareja. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

14 odgovorov na “Tedenska diareja”
 1. mayozi - 20.03.2010 ob 13:27

  js mam tud motivation problem until I have a time problem. kok to sovrazm pr seb :/

 2. Nihljaj - 20.03.2010 ob 14:08

  Sandra in tisti tip – že to, da povsod javno razglašaš in izlivaš svojo ljubezen, je dovolj bedno in brezveze. Kjer s tem pretiravajo, se varajo oz. kakorkoli drugače smrdi :) ) Ta zgodba je še en dokaz več.

 3. Žogca - 20.03.2010 ob 15:06

  (“Draga, slabo sem presodil razdaljo med mojim penisom in njeno vagino?”)
  ————–
  :mrgreen: in :mrgreen: in :mrgreen:

  Zdrsne jim in padejo v luknjo! :roll:

 4. Žogca - 20.03.2010 ob 15:08

  You Can’t Always Get What You Want.
  ————-
  Ta komad lahko vzamem za svojo himno. :(

 5. paxman - 20.03.2010 ob 15:09

  “Draga, slabo sem presodil razdaljo med mojim penisom in njeno vagino?”
  BBBWRRRRAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

 6. Žogca - 20.03.2010 ob 15:11

  Piščančja quesadilla iz Romea.
  ————–
  Jaz v Romeu ponavadi naročim tortiljo z gobami. Priporočam.

 7. Nina - 20.03.2010 ob 15:32

  Kje pa je ta Romeo? Sem kar lačna postala ob fotki. :)

 8. irena - 20.03.2010 ob 15:48
  irena

  v stari ljubljani, če greš ob nabrežju je kmalu po šuštarskem mostu na gallusovem

 9. Pinky - 20.03.2010 ob 16:28

  Ej ta komad je res dober. :) ) Ga poslušam že eno uro.

 10. Limün - 20.03.2010 ob 16:40

  kak se je ta quesadilla? Jst bi se je lotla s slinčkom, nožem, vilicami, žlico, in tušem afterwards… :D

 11. irena - 20.03.2010 ob 17:13
  irena

  eh, z vilico in nožem gre, samo ne smeš pričakovat, da bo šla tudi v tvoja usta v tako lepem stanju kot je na krožniku :)

 12. Jean Tonic - 20.03.2010 ob 17:18

  Romeo je nasproti Julije…

 13. anna - 20.03.2010 ob 18:19

  eden izmed komentarjev na people.com je bil: zakaj si, norc, ni dal zaročnega prstana na svojga frajerja, pa bi potem videl, če bi mu lahko tako gladko spodletelo.

  vse skup je ena mineštra …teh zvezdniških intimnih kolapsov.

  uuu, jaz pa obožujem takos čipse z omakcami…piadinje , quesadille in tortilje pa najboljše naredim sama :D

 14. Mašon - 20.03.2010 ob 18:21

  men je pa you can’t always get what you want najbolj všeč ko jo stric House poje… Band from TV pa to :)
  una izjava o razdaljah je pa svetovna :D

Komentarji so onemogočeni.