Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

7.01.2012

(Ne)potrebne novice tedna:

 • No, Beyonce očitno še ni rodila, je pa zato že lani rodila Keri Russell in svojega drugega otroka, hčerko, poimenovala Willa Lou.
 • Sienna Miller je noseča. Baby daddy je 26-letni igralec Tom Sturridge, s katerim ju druži leto dni trajajoča ljubezen (ona jih ima sicer 30, btw).
 • Še en teden zarok! Aretha Franklin se bo poročila s svojo dolgoletno ljubeznijo, prav tako se je zaročila Drew Barrymore ter Jessica Biel in Justin Timberlake. In pojma nimam, od kdaj sta Olivia Wilde in Jason Sudeikis par, ampak kar naenkrat je to stara novica.
 • Salma Hayek bo dobila francosko legijo časti, najvišje francosko državno odlikovanje. Ne vem, zakaj in ne ljubi se mi ugotavljati, zakaj.

Glasbena podlaga tedna:

 • Bernadette Peters, I Got the Sun in the Morning. Tako krasna melodija je … No, pa sporočilna vrednost tudi, sevede.
YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

 • Ta teden je bilo kulinaričnih izletov več, ampak teli cakepops so bili res najbolj posebni, sploh estetsko. Male okrogle tortice na palčki. Notranjost še najbolj spominja tistemu, kar najdeš v ježku, le da je vse skupaj mnogo bolj zabavno, pa še nobene možnosti ni, da bi se umazal. Popoln finger food posladek.

Tečnost tedna:

 • Očitno moram to poudariti vsak teden sproti, ker kljub temu, da se imajo ljudje za oh in sploh poznavalce, nikakor ne dojamejo preproste logike, da teženje in jamr na blogu ne pomenita teženja in jamra skozi ves dan in celo življenje. Seveda imam tudi frustracije, imamo jih vsi. Ampak če ne morete poštekati, da je en od ventilov za spopadanje s tem (tudi) blog, potem vam pač ne morem pomagati. Lahko vam pa želim, da svoje izrazno sredstvo in način najdete tudi sami. Zelo blagodejno je. Ne vedno, ampak vsekakor so koristi v veliki prednosti pred slabostmi, tudi kadar te pridejo v obliki rednega dotoka podcenjevanja, stereotipiziranja, pokroviteljstva in včasih, če imam srečo, tudi direktnega žaljenja. S tem bi se namreč morali še najmanj ubadati, kot bi se v življenju morali z nesramnimi ljudmi pač čim manj ukvarjati. Ne uspeva nam vedno, ampak vsi vemo, da ni vredno.
 • Ljudje, ki zlagajo časopis na tisoč načinov, a ga po uporabi ne znajo obrniti nazaj na prvo stran, si zaslužijo vsaj pet papercutsov za vsak origami časopis, ki ga pustijo za seboj.

Dejstvo tedna:

 • Samo zato, ker vse opazim, še ne pomeni, da se z vsem obremenjujem. Me pa včasih to (da vse opazim) obremenjuje, ja. Preprosto ne razumem, kako so lahko ljudje tako indiferentni do svoje okolice. In verjamem, da sem lahko precej naporen človek za druženje, ker je očitno, da se med kosilom v restavraciji ukvarjam še z desetimi mizami naokoli in logično je, da zaznavam vsak premik v bloku. Pravo vprašanje ostaja, ali je tole našponano zavedanje in zanimanje za okolico posledica OCD-ja ali je OCD posledica hipersenzibilnosti? (Oh ew, našla sem uporabno child psychology besedo, ne maram teh šablonskih oznak). Okej, ne ljubi se mi iskati definicij, hipersenzibilnost, pomanjkanje osredotočenosti, potreba po nadzoru, kombinacija vsega ali karkoli, vse zveni kot iz vrtca. No, sicer sem pa tudi otročja, tako da to paše skupaj. Ne, nisem ravno sredi najbolj prijaznega obdobja do same sebe. In ne, nikoli se nisem znala osredotočiti samo nase. Nimam ene same kosti v telesu, ki se ne bi zavedala tudi sveta okoli sebe. In niti ene kosti, ki bi uspešno opravila izpit iz ignoriranja.

Ugotovitev tedna:

 • Ne vem, očitno sem lahko samo popolnoma srečna ali rahlo depresivna, po možnosti oboje v istem dnevu. Mislim, da gre za delovno krizo pomešano s konstantnim občutkom pomanjkanja časa. Ne vem, kako uspeva ljudem z več prijatelji; jaz sem precej nedružabna, pa usklajujem svoje družabne obveznosti kot da sem najbolj zaželjeno bitje na svetu. Patetično. In zagonetno. Ne vem, ker sem za razliko od super duper spontanih in zanimivih ljudi nagnjena k rutini, bom vse skupaj spet reševala s čim boljšo organiziranostjo. Drugega ne znam. Rada imam rutino. Ne vem, kaj naj bi bilo tako narobe z občutkom varnosti, ki ti ga daje. Ni razburljivo? Zdi se mi, da je življenje razburljivo že po defaultu in ne vem, kaj je narobe z dodatkom občutka prizemljenosti. Vsak da najde po svoje. Meni ga pač daje določena mera organiziranosti in rutine.
 • Pranje perila je moja nova najljubša dejavnost.
 • Moram se naučiti najti neko mirno bazo, ki je ne bo mogoče kar tako spraviti iz tira. Nujno moram najti nek stabilen, meni lasten notranji zen. Brez kakšnih new age bedarij, kvečjemu coming of age. In moram postati bolj sebična s svojim časom. In ne biti že en teden vnaprej zaskrbljena zaradi najavljenih družabnosti. Mogoče lahko meditiram ob pranju perila.

Stejtment tedna:

 • My problems make me special. Pride iz tega, da moja sestra priznava, da imam najbolj neverjetne in nenavadne probleme. Ja, me kar veseli, ko ugotovim, da ni vse v moji glavi, hehe. Malo za šalo, malo zares.

Volja tedna:

 • I has a sad. Ne vem, to nenehno uskljajevanje, iskanje optimalnega izkoristka časa, potreba po petih rokah in vsaj enem duplikatu sebe ter štirih dodatnih urah v dnevu … utruja. Hočem samo biti. Sedeti in piti čaj ne da bi se mi kamorkoli mudilo, niti miselno. Moram se naučiti odklopiti. Ali ne vem kaj. Tole je včasih … overwhelming. Posledično se potem seveda počutim povsem nesposobno, ker ne morem urediti stvari, s katerimi ljudje žonglirajo čisto vsak dan. Tistih nekaj dni zabušavanja okoli novega leta ni bilo dologoročno blagodejnih; samo zbudilo je mojega notranjega lenuha, ki ga ne bi čisto nič motilo samo biti. Sestavljati sestavljanke in piti čaj. Ven bi hodila dvakrat na teden. Nič mi ne bi manjkalo, prav res. Vsaj pol leta ne.
 • That said, in da ne bomo poudarjali samo “slabega”, današnji dan je zelo kul. Tudi zato, ker sredi januarja naokoli španciram v jakni in ker sem spet ujela svoj ritem hoje in z njim občutek, da bi lahko prišpancirala tudi do Indije. In ker sem končno uspela kupiti rokovnik. No, dva, ki bosta zadovoljila potrebo po enem, kar pravzaprav mogoče niti ne bo tako slabo, sem jima obema že prisodila izjemno uporabno vrednost.
 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 7.01.2012 ob 14:26 pod tedenska diareja. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

20 odgovorov na “Tedenska diareja”
 1. Brinčka - 7.01.2012 ob 14:35

  Pliiis, kje si jih našla, prikupne popsike, mmm kok so kjut!

  tnx za info

 2. irena - 7.01.2012 ob 14:38
  irena

  res so ful posrečena pogruntavščina. imajo svojo spletno stran – http://www.cakepops.si

 3. NatasaP - 7.01.2012 ob 14:42

  Oooo, tud men so vso pozornost vzele tele lizike. Hočm :P

 4. irena - 7.01.2012 ob 14:54
  irena

  v bistvu so grizike :D

 5. smoger - 7.01.2012 ob 14:59

  ‘Sienna Miller je noseča. Baby daddy je 26-letni igralec Tom Sturridge, s katerim ju druži leto dni trajajoča ljubezen (ona jih ima sicer 30, btw).’
  OMG OMG OMG
  Pa kje je tega našla?! Res, svet ni fer! Pa dejte no… pred cc. enim mesecem sem nekaj podbnega videl še nekje drugje …recim temu, bližje meni. Kr neki res! F… off! Kako se ta svet vrti…jao jao.

  ‘My problems make me special. Pride iz tega, da moja sestra priznava, da imam najbolj neverjetne in nenavadne probleme. ‘
  npr.?

 6. lily - 7.01.2012 ob 15:01

  Salma Hayek bo dobila priznanje zato, ker je njen mož prijatelj od Sarkozyja. World gone mad. Kaj pa je Salma naredila, da bi si to zaslužila. Baje se Francozi zgražajo.

 7. coldhardbitch - 7.01.2012 ob 16:08

  ojoj, mene vedno zmrazi (al neki … ne znam čist opisat tega filinga) ob besedi papercut. fak, še udarec nožnega mezinca ob pohištvo raje doživim kot pa to :D

 8. Urka - 7.01.2012 ob 18:12

  Tom Sturridge mmmm, nič ne bi imela, če bi skupaj preživljala sobotne popoldneve in nedeljska jutra. Malo mladega mesa nikoli ne škodi ;) .

 9. wick3tgirl - 7.01.2012 ob 18:37

  ta Tom pa tako zelo ne zgleda kot baby daddy, da kr boli …

  zelo podobna diareja se odvija v moji glavi. tnx for putting it out there ;)

 10. anna - 7.01.2012 ob 21:58

  upam, da bomo ljudje (že končno) postali indiferentni do teh “velikih življenjskih dogodkov” smetanastih, ker je vse skupaj že res bizarno – primer Salme :D

  ker imaš glasebno podlago z res krasno meldoijo, ker je glasba vedno v trendu in ker morda ni prepovedano širiti kakšne nove :) ti posredujem – in bralcem – eno odkritje, ki me je več kot navdušilo, morda bo tudi tebe in ostale:
  http://www.youtube.com/watch?v=Bag1gUxuU0g&ob=av2e …ali pa je večini že poznana, ne vem…gagajevke & Co. se lahko skrijejo pred njo za lep čas :mrgreen:

 11. irena - 7.01.2012 ob 22:14
  irena

  poznamo.

 12. barbaraa - 7.01.2012 ob 22:15

  Nazi me – v “usklajevanju” se ti je en j preveč prikradel noter.

 13. maya - 7.01.2012 ob 23:17

  Zadnja leta imam hude probleme s časom. Komaj se zbudim v ponedeljek, že je petek in s tem vikend, ampak hip zatem je že spet ponedljek. Več ali manj isti ritem čez dan; zjutraj budilka, umivanje, zajtrk… kot da igram v filmu “groundhog day”

 14. Lynx - 8.01.2012 ob 05:11

  @maya – pri meni je enako že kakšne 3 mes. prav grozljivo je, kako čas leti :(

 15. maya - 8.01.2012 ob 09:03

  ja in ne bom presenečena, če bo kdo znanstveno dokazal da ima dan zdaj 16 ur in da to ni samo občutek. tako da res ne vem, kdaj naj najdem čas (v nasprotju z ireno sem bila jaz tista, ki se je večkrat prilagajala drugim) za vsa “aktivna” prijateljstva, ker prav dolgo ne bodo več takšna :)

 16. vejica - 8.01.2012 ob 09:04

  Tvoji blogi so postali pravi obvezni ritual, da uidem iz te natempirane resničnosti (you know služba, otrok, domače dolžnosti in iskanje listkov po stanovanju, kaj vse je še treba narest,..).
  Neverjetno resnično in vedno z optimizmom, četudi cinično, napisano.
  Hvala za tvojo preprostost, ob kateri se nasmiham in tvoje besede, ki so vedno tako prijetno zapisane, da so balzam za dušo ob branju!

 17. irena - 8.01.2012 ob 14:04
  irena

  oh. :oops: hvala!

 18. maja - 8.01.2012 ob 17:56

  Oj cakepops so velika atrakcija tukaj v ZDA, doma se pa se noben ni spravu jih delat. Super so, okusi se zmesanjo boljse kot pri torti in cist simpl so za nardit. Lahko ceknes moj page http://www.facebook.com/SweetPops.us tukej je pa postopek, ce katero zanima: http://www.youtube.com/watch?v=JpIifr0VOxY.
  lp maja

 19. tami - 8.01.2012 ob 19:42

  tečnost tedna šT. 2: a je še kdo opazil, da ko svež časopis enkrat odpreš in prelistaš, da se potem ne da več tako lepo zložit, kot je bil na začetku? al sem samo jaz tako štorasta? ; (
  tečnost št. 1: enkrat na dan (ali pa še to ne) se je fino malce spihat, ampak če to počnemo preveč javno, nas imajo vsi za tečnobo : (

 20. irena - 8.01.2012 ob 19:54
  irena

  zato pa jaz vedno rada berem časopis prva in znam tudi kupiti svoj izvod samo zato, da ga lahko razdevičim :cool:
  :oops:

Komentarji so onemogočeni.