Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Fešnvik, zadnje dejanje

5.04.2012

Hm, če sem lani napisala, da je Philipsov teden mode pustil najboljše za konec, imam letos ravno obraten občutek. Tudi po tretjem večeru in petem sklopu modnih revij sem namreč pod vtisom otvoritvenega dne. Tudi v sredo me ni nič kaj pretirano odpihnilo. Morda nisem bila razpoložena, čeprav sem se imela včeraj prav fino; zaporedje finih klepetov s finimi ljudmi in sprehod do doma za konec. Klima je bila fantastična za nočno vandranje. Danes ni več tako zabavno, ker komaj funkcioniram.

Kakorkoli že, skupaj s kolekcijo Nine Šušnjara je prišla tudi nova porcija “estradnic” od Iris Mulej in njenega enojajčnega dvojčka/bodyguarda, do Rebeke Dremelj. “Rumenizacija”, pravim temu. “Rumenizacijo” so doživela tudi PR sporočila, ki pokajo od superlativov o elitnem, presežkih, vrhuncih … Razumem, da moraš svoje projekte hvaliti, ampak pri takem pretiravanju vse skupaj izpade res ceneno. Tako kot fotografiranje s fotoaparatom v zraku in lovljenje čim več ljudi na grozljive slike, da se bodo potem lahko fočkali na fejsbuku, ali kaj jaz vem. Zavedam se, v čem je smisel modnega tedna, ampak včasih se moram ob vsem cirkusu res truditi, da tega ne pozabim. Zdi se mi, da so obstranskosti letos občasno preplavile bistvo vsega skupaj. Kvazi modna revija ponudbe iz Maxija, ki je manekenke spremenila v hostese za čevlje, to na primer ni.

Ampak okej, slabe vtise smo že obdelali, zdaj se lahko vrnemo k dobrim – ti so bili namreč kljub vsemu v večini. Čez organizacijo imam še manj pripomb kot lani, sploh dvorana je doživela velik napredek tako pri pisti kot sedežnem redu. Kino Šiška se mi še vedno zdi odlično prizorišče in čeprav imam resen odpor do masovk, sploh če se od tebe pričakuje določen videz, in še posebno do poplave fotografov, je bil teden mode kar zabaven. Morda celo bolj kot lani, pa čeprav je moj mobitel vztrajno odklanjal sodelovanje. Malo klepetanja, malo opazovanja, malo občudovanja, dva džintonika, ena Diorjeva maskara in en bel tulipan. Ampak to so nemodne stvari; glede modnih lahko od včeraj izpostavim JSP in mogoče Natašo Hrupič. Ta drugo, Peršuhovo, tokrat bolj ne, čeprav bi pomerila njen patchwork plašč a la Mondrian. Popoldne je največ zanimanja verjetno vzbudila znamka Niti Niti, popoldne pa pop Šušnjara, ki tako kot Akultura nikoli ni bila ta prava šalčka čaja zame. V glavnem, bilo je nekaj dobrih stvari, nekaj dobrih kosov, a če bi preverjala večere med sabo, mi je prvi še vedno najbolj pri srcu.

Pletenine Draž (boys! boys! boys!):

Almira Sadar:

Niti Niti so si simpatije občinstva dokončno kupile  s parčkom na koncu:

JSP bojevniške osice:

Nataša Hrupič:

Nataša Peršuh:

Meh. Nisem v formi danes, tako da je to to. Zaenkrat. Vse modne revije si lahko sicer ogledate tukaj.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 5.04.2012 ob 11:18 pod dogaja se, fešn obsešn. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

8 odgovorov na “Fešnvik, zadnje dejanje”
 1. Urka - 5.04.2012 ob 11:17

  JSP in Niti Niti- imela vse, razen unega mišičnjaka.

 2. maja - 5.04.2012 ob 11:39

  O, dobro si napisala, sploh o rumenizaciji in “obstranskostih”. Saj vemo, da gre moda pa šovbiznis skupaj, ampak me vseeno zanima, kaj je bistvo FWLJ; kdo se je prišel pokazat v tagmašnem gvantu, katera manekenka je hodila, pa tisti komentarji “kaj bi jaz imela”? Ponavadi se iz modnih revij potegne neke smernice, kaj so trendi, novosti, kaj se bo nosilo v naslednjih sezonah, tudi strokovna kritika, tukaj pa težko kaj potegneš skupaj. In še nisem zasledila enega dobrega komentarja kaj je bilo sploh pokazano. Ne očitam seveda tvojemu blogu, ki ni temu namenjen, ampak predvsem “modnim poznavalcem in gurujem”. Res upam, da se cela zadeva ne bo “zbagatelizirala” samo na rumeni tisk, ampak, da se bo usmerila čim bolj na stroko.

 3. erienne - 5.04.2012 ob 12:16

  JSP sta zame zmagovalki! Božansko!!

 4. ondy - 5.04.2012 ob 12:22

  komej čakam še tvoj prispevek glede modelov…:)

 5. klementina - 5.04.2012 ob 13:00

  ja, tsto o rumenizaciji pa obupno drzi – te gospodične(ali mogoče gospe) nine po mojem ravrno zaradi tega ne prenesem. imaš mogoče kakšne fotke od akulture? bi bila hvaležna….. zelo.

 6. irena - 5.04.2012 ob 13:08
  irena

  lej, tukaj imaš vse fotke od včeraj zvečer, tudi video:
  http://www.elle.si/fashionweek/fwtv/modna-revija-v-sredo-ob-21-uri/

 7. klementina - 5.04.2012 ob 14:21

  hvala ti. grem pogledat…..:))

 8. Lynx - 6.04.2012 ob 07:12

  JSP in Nataša Hrupič! Škoda, kr nisem v sorodu :) )

Komentarji so onemogočeni.