Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Slovenske manekenke na največjih tednih mode

7.03.2013

Včasih je luštno, ko si naključno ogleduješ fotografije z najnovejših modnih revij in ti povsem slučajno v oči pade kakšna slovenska manekenka. Na primer Tamara Petrič. Punca, ki jo redno vidimo tudi na našem tednu mode, je v Parizu predstavljala jesensko ready-to-wear kolekcijo za Haider Ackermann. Spet. Pridna. (V gibljivi različici si jo lahko ogledate tukaj.)

Potem sem odtavala še na modne revije iz New Yorka in še bolj naključno zagledala Barbaro Vasle (Immortal Models). Videli smo jo v Supermodelu Slovenije, ko je bil ta natečaj tudi resničnostni šov, pa tudi na slovenskem tednu mode. Punca je bila februarja čez lužo kar dejavna; sicer ni bila prisotna na modnih revijah res velikih znamk, ampak vseeno, kilometrina je kilometrina. Leva fotka je za Joie, desni dve za Tracy Reese. Hodila je tudi za Erin Barr, Organic by John Patrick, DL1961

V New Yorku gre precej dobro tudi Tamari Svilar (Immortal Models), ki sicer res ni ena meni najljubših, ampak who cares, navijam za naše. To sezono je delala za Tibi (levo), Thoma Browna (na sredini), Catharine Malandrino (desno), pa za Tio Cibani, Douglasa Hannanta, Carmen Marc Valvo …

Tu je še Barbara Pirih (Model Group), včasih rdečelaska za Nino Šušnjara, zdaj peroksidno blond (vmes pa tudi roza). V New Yorku je med drugim hodila tudi za Karen Walker (levo), Custo Barcelona (na sredini) in Olympio Le-Tan (desno). Na prvi fotki je videti malo bolehno, z zadnjo se povsem odkupi.

Tu je še kratkolasa Teja Blatnik, ki ima strašno lušten obraz, ampak katere hoja me na slovenskem tednu mode res ni očarala. Ampak važno, da si mlada dama utira pot v New Yorku, kjer je delala za par manj znanih znamk (kar ni mišljeno prav nič slabšalno, da ne bo pomote), na primer za Ruffian (levo), Raleigh (na sredini) in Ostwald Helgason (desno).

Ampak če se vrnemo v Pariz, kjer se je ravno včeraj zaključil teden mode, smo lahko tam videli tudi našo Nino Vodopivec (Immortal Models). In še kako smo jo videli! V lisički za Jeana-Charlesa de Castelbajaca (levo), hodila je tudi za Issey Miyake (na sredini in desno). Nasmejana. Človek ne vidi veliko modnih revij, kjer manekenkam rečejo, da morajo biti vesele. Na žalost. Sicer moram priznati, da mi Nina ne pade tako zelo v oči kot Tamara P. ali Barbara, pri Yohji Yamamoto je na primer brez guglanja sploh ne bi prepoznala.

V Londonu je bila medtem bolj dejavna Anja Korošec (Immortal Models), čeprav je spet čas za priznanje – za večino imen, za katere je hodila, sem slišala prvič. Od leve proti desni: Yasya Minochkina, Yeashin, Yulia Kondranina.

[via Style.com & strani, ki so polinkane]

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 7.03.2013 ob 11:17 pod fešn obsešn. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

14 odgovorov na “Slovenske manekenke na največjih tednih mode”
 1. Nataša - 7.03.2013 ob 12:44

  Sam res. V čem je fora, da morajo hodit naokrog večinoma z mrkimi/depresivnimi/zdolgočasenimi obrazi naokrog? Meni je vsaka cunja lepša, če jo nosi nasmejano dekle. :)

 2. alenka - 7.03.2013 ob 15:16

  bom povedala nekaj kar že vsi vemo… ne samo manekenke, ampak na vseh področjih se najdejo ljudje iz slovenije, ki so v tujini uspešni, ampak pač ne polnijo trič trač strani (in tudi ne čutijo potrebe). se da!

 3. irena - 7.03.2013 ob 16:18
  irena

  ne razumem. je kdo trdil, da se ne da?

 4. alenka - 7.03.2013 ob 16:31

  ne ne, sam tak pravim. ker nam mainstream mediji celi čas porivajo v faco saškice in ostalo kvazi elito slo. scene. pa saj tudi pri nas imamo ljudi, ki bi si veliko bolj zaslužili pozornosti kot večina ki je po medijih, ampak naš narod pač raje bere neumnosti…

 5. irena - 7.03.2013 ob 17:57
  irena

  ah, true dat.

 6. margareta - 7.03.2013 ob 19:23

  Kje je pa kaj Valerija? Malce jo pogrešam na modnih stezah…

 7. NatasaP - 7.03.2013 ob 20:29

  Ful mi je hecno kako nenavadne so te punce. Tko daleč od tistih kvazi idealov lepote. Moda je čisto en svoj svet. Nisem vedela, da je toliko Slovenk tako uspešnih manekenk, vidim pa da so, vsaj glede na tvoj članek, zelo uspešne tiste pri Immortal Models, tako da pogostost pojavljanja na revijah najbrž precej odvisna od angažiranosti agencije. Ugibam, ne trdim.

 8. irena - 7.03.2013 ob 20:58
  irena

  @margareta, Valerija je zdaj bolj ekskluzivna. :)

 9. devote - 8.03.2013 ob 02:30

  smešno…kaj vse so nekateri z opranimi možgani sposobni dojemati kot lepoto…

 10. maja - 8.03.2013 ob 09:34

  devote; kdo pa to dojema kot lepoto? Za modele se nikoli ne išče lepote, ampak posebnost,fotogeničnost in kameleonskost, da lahko iz enega obraza narediš sto različnih.
  Lepota je dolgočasna, zato je med modeli ponavadi ni.

 11. mina - 8.03.2013 ob 10:00

  @maja

  Kako da med modeli ni lepote?? Najbolj uspešne manekenke in modeli so vse luštne in lepe. Pokaži mi eno top, ki to ni.

 12. irena - 8.03.2013 ob 10:02
  irena

  to zato, ker morajo biti za res top 10 med zaslužkarcami predvsem dovolj commercial :)

 13. Ave - 8.03.2013 ob 10:03

  HOČEM ČEVLJE S PRVE FOTKEEEE…HOČEM!

 14. Dajana - 8.03.2013 ob 10:08
  Dajana

  @mina… pokaži mi eno žensko, ki ni lepa! :)

Komentarji so onemogočeni.