Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Petkova bizarka

10.05.2013

Ljudje zbirajo mariskaj, vem, in zbiranje figuric trolov ni ne najbolj čudaška ne najbolj nekoristna zadeva na svetu, a precej čudaško je, ko ima človek doma tudi posebno sobo za svojo zbirko, kjer se občasno preoblači v trola. Grem staviti, da njeni starši že obžalujejo, da so ji pri desetih kupili tistega prvega trola …

YouTube slika preogleda

Moram priznati, da me pri ljudeh, ki nastopajo v raznih šovih z bizarnimi obsesijami, telesnimi hibami (namišljenimi ali ne) ali s kopičenjem smeti, v kolikor je to povezano z res slabo samopodobo, najbolj fascinira, da so ponavadi kolikor toliko srečno poročeni (vsaj na videz) in imajo otroke. Dovolj se imajo radi, da si dovolijo sprejemati ljubezen, ne pa dovolj, da bi nehali s kakšnimi resnično slabimi navadami in razvadami. In ne, zbiranje trolov ni med njimi, smo videli že hujše na teh oh tako zelo resničnostnih televizijah …

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 10.05.2013 ob 18:02 pod petkova bizarka. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

5 odgovorov na “Petkova bizarka”
 1. alenka - 10.05.2013 ob 18:21

  Meni pa se zdi spodnji zapis prav stereotipen. Zakaj ne bi imel človek čudne obsesije pa ob tem tudi partnerja in otroke? Smo polni predsodkov ej… Meni je tudi boljše da vem za kake bizarne obsesije kot za neke skrite, ki so po možnosti veliko bolj sick. Soba pa za to da imaš svoj mir in organizacijo materiala, ki ga zbiraš brez da bi ti otroci tam kaj pokvaril:)

 2. alenka - 10.05.2013 ob 18:22

  ups…tisti ‘tam’ je bilo mišljeno po hiši,če imaš stvari…

 3. irena - 10.05.2013 ob 19:31
  irena

  hm. jaz sem imela v mislih ljudi, ki imajo res hude probleme s samopodobo, ki imajo obsesije, ki izražajo hud gnus do sebe (v spominu imam na primer punco, ki je v oddaji o nenavadnih obsesijah po vsakem izločanju več ur preživela v kopalnici in se čistila od zunaj in znotraj; zadeva je resno načenjala njeno zdravje), torej ljudje, ki resno ne sprejemajo svojega telesa. mislila sem tudi ljudi iz Hoarders, ki imajo včasih resno nastlano prek vseh meja, kar gre tudi skupaj z določenimi psihičnimi problemi, da ne omenjam zdravstvenih.
  ne pravim, da me fascinira, da imajo zakone in otroke ljudje, ki zbirajo npr. kreme za čevlje in jih imajo za tri sobe, ali so obsedeni z Elvisom in imajo po vrtu njegove kipe pa še par oltarjev doma. pravim, da me fascinirajo relativno uspešne (vsaj do tiste točke) ljubezenske zgodbe ljudi, ki imajo resne težave s samopodobo in samozavestjo, včasih do mer, ki jim resno načenjajo tudi fizično zdravje.

  ampak imaš prav, zelo nejasno sem se izrazila, sem raje kar popravila ta zadnji odstavek, ker je bil res čisto preveč splošen.

 4. Shajtana - 10.05.2013 ob 20:07

  She creeps me out. :O Pa ta glas…brrr.

 5. Marija - 11.05.2013 ob 02:54

  Kolk so srecni, je vprasanje, ampak ljudje (partnerji) lahko tolerirajo ogromno. Hoarders so se piece of cake proti kakim fritzlom, nasilnim alkoholikom, itd. Velikrat je tko, da je en partner odvisen, drug pa soodvisen – se definira prek partnerjeve odvisnosti, jo pravzaprav potrebuje.

Komentarji so onemogočeni.