Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Nikoli ni preveč hladno za sladoled …

7.10.2014

… in nikoli ni prepozno za romantiko.

Veste, pravzaprav sem v soboto hotela pofotkati otroke, ki so viseli z drevesa nasproti Dvornega bara. Češ, tudi mestni otroci plezajo po drevesih, heh. Ampak ko zagledam nekaj novega v kulinarični (recimo) ponudbi Ljubljane, pozabim na otroke. Sicer imam svoje zadržke do napisov “gelateria” sredi Slovenije, ampak okej, recimo, da ima smisel. Če izvzamemo simpatičen napis na ograji je ponudba sicer razumljivo napisana tudi v slovenščini.

Še vedno diši po barvi (in to ni ne minus ne plus, samo opažanje), ni poceni, je pa simpatično in okusno. Ob vikendih imam mini sladke pregrehe, sicer sem zadnja dva tedna kar pridna glede brzdanja svoje sladke razvade. Pozna se seveda nikjer, tudi na počutju ne, ampak jebiga. Dva tedna nista še nič, ampak recimo, da včasih verjamem v višje cilje. Mi je pa malo žal, da namesto jabolčnega sorbeta s poprovo meto (ki je bil sicer osvežujoče pristen) nisem vzela srčkaste lučke. Ker malo afnanja v življenju pač ne škodi. Morda prihodnji konec tedna …

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 7.10.2014 ob 11:04 pod foodgasm, instagram. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

14 odgovorov na “Nikoli ni preveč hladno za sladoled …”
 1. BarbarazB - 7.10.2014 ob 11:32

  Tc tc tc kako nisi vzela srčkaste lučke?! Jaz bi se ta prvo v njih zapodila, od roza pa dalje :D Koliko višje pa so cene?

 2. irena - 7.10.2014 ob 11:52
  irena

  moj jabolčni sorbet je bil 3,5 eur, se mi zdi. je pa res, da naredijo precej zvrhano skodelico …

  a veš, jaz in lučke … zihr bi se umazala. :mrgreen:

 3. mjau - 7.10.2014 ob 12:15

  Pri nama so pa šparali s porcijo, še 3x je obrisala uno šeflo preden jo je potegnila iz lonca, da ne bo slučajno preveč gor, ko je filala lonček se je pa vse zaleplo na šeflo pa ni hotl nč dol (v lonček se ji pa ni mudil brisat šefle).
  Imajo pa res pestro izbiro okusov, da pol ure samo meni sladoledov študiraš, ker se ne moreš odločit!:))) in na izbiro so bolj kremasti (mlečna osnova?), al pa bolj sadno-vodeni (sorbet, vodna osnova).

 4. irena - 7.10.2014 ob 13:25
  irena

  ja, pa še nekaj bo, kar zdajle še nimajo … zmrzline samo iz sadja in zelenjave, brez dodatkov? pozabila sem, kako je temu rekla.

  a je bila ista prodajalka? spodaj na fotki se jo vidi. ker je bila prav simpatična. :)

 5. BarbarazB - 7.10.2014 ob 14:51

  Lej, jaz sm od ušes do ušes pa še malo po hlačah tudi če lepo pridno z žličko jem :mrgreen:

  Skodelica priznam, da je sicer res zvrhana, ampak, ali imaš presneto velike roke (oz. oseba, ki skodelico drži)ali pa vsega skupaj ni za porcijo, ki bi mene potešila. Pride tega za nekje dve klasični kepici?
  Zdaj pa prosim, jaz sem rahlo sladoledno napaljena in grem po dva ježka v skrinjo ;)

 6. irena - 7.10.2014 ob 18:51
  irena

  okej no, skodelica je res kar majhna, ampak imajo tudi večje! :mrgreen:

 7. BarbarazB - 7.10.2014 ob 19:21

  Ja, ma je najbrž tudi cena višja ;) Ampak priporočilo je bilo dobro, bo treba sprobat. Tistale sliva in oreh delujeta posebej izzivalno…..

 8. tejkla - 7.10.2014 ob 23:48

  mene so pa razočaral.porcije so kr skromne , okusi pa,…me sicer une bovške krave kr pritegnejo, sam tko, v resnici je pa Vigo boljši.čeprou ne tako zelo bio.

 9. mjau - 8.10.2014 ob 00:08

  Ne, ni bla tale prodajalka s tvoje reportaže. Moja je mela daljše rjave v figo spete lase, pa na koncu dneva že vidno utrujena-ampak zelo prijazna. Okus orehove potice je božanski, samo še porcije povečajo za 30% pa so vredni €. Meni je Vigo bolj všeč predvsem zaradi porcije in čokoladna pipa dobr zgleda, izbiro okusov pa ima bolj tako-tako.

 10. ana - 8.10.2014 ob 18:02

  Vigo je vsaj v treh okusih popolnoma povprečen…ker se omenja tudi Vigo.
  V to sladolednico pa še grem…ampak me vedno mine, ko mora vse, kar je ljubljansko in novo, imeti pridih višje kakovosti zaradi nezaslišanih cen. fail

 11. Ave - 8.10.2014 ob 21:26

  Uf, zgleda čedno. Zaenkrat ostajam pri Rustiki, predvsem zaradi bližine. Vigo me je videl enkrat in zadnjič, ker sladoled ni bil dovolj zmrznjen in sem zvečer bruhala zaradi njega. Not fun!

 12. Gelateria Romantika - 10.10.2014 ob 11:11

  Živjo, super, da si nas obiskala, veseli smo vsake pohvale in kritike, saj se zares trudimo, da ustvarjamo pristen italijanski sladoled (gelato), ki je dnevno svež, iz lokalnih sestavin – kjer je možno, in od začetka do konca pripravljen lastnoročno v našem malem prostoru.
  Očitno pa je prišlo do majhnega nesporazuma glede cen, saj mali (bel) lonček (na sliki zgoraj), stane 2,2 eur (vanj postrežemo do 2 okusa), za 3,5 eur pa dobite v mnogo večjem roza lončku do 4 okuse (največji lonček/”ta velik” lonček)
  Irena, “zmrzlina” iz sadnih in zelenjavnih presnih sokov, se imenuje juicetto in čeprav brez mleka, je enako kremast kot drugi okusi gelata (oz. sorbetta). Pride kmalu!

 13. irena - 10.10.2014 ob 11:21
  irena

  juicetto! :cool: nisem si zapomnila. hvala za info!

 14. BarbarazB - 10.10.2014 ob 20:50

  Aaaaaaaaaaaaaa, to se pa že boljše sliši s cenami. 2,2 za mali lonček pa že preživim brez (prevelikega) pritoževanja :mrgreen:

Komentarji so onemogočeni.