Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Še eni znanilci pomladi

16.04.2015

Včasih me čudi, kako kljub dolgoletnim izkušnjam še vedno uspem popolnoma zajebati pot z avtobusi. Saj bi se opravičila za izbor besed, ampak res ni boljšega, prav zajeb je. Tudi dvajset let vožnje z avtobusi ne pomaga, da se včasih ne bi odločil zelo nespametno. Seveda pa se tudi kdaj zgodi, da se na napačen avtobus usedeš zato, ker si za trenutek pozabil, da si se preselil. Pred nekaj leti.

In še več kot pred nekaj leti je bil okoliš koseškega bajerja (vedno se nasmejim, ko ljudje govorijo o jezeru, heh) samo makadam, cestna povezava z Večno potjo, pa ostanek Agrostroja, kjer so bile prve volitve, ki se jih spomnim. Tiste za samostojnost. Seveda sem bila samo froc, ampak spomnim se, da smo šli vsi skupaj. Tako kot se spomnim, kako smo šli po sredini Slovenske pred parlament, ko smo razglasili neodvisnost. Tistega nekaj v zraku človek ne pozabi. Še posebno ne zdaj, ko vidi, kaj se je zgodilo v teh 25 letih.

Kakorkoli, bajer se je od takrat zelo razvil. Okoli njega so postavili precenjene hiše in bloke, ki so videti kot kasarne, uredili pomol in sprehajalne poti. Tudi labodov včasih ni bilo. In ljudje so se potrojili. Ob lepih dnevih skoraj romajo v tisto smer, od tam hitro prideš še do Mosteca, živalskega vrta in Poti spomina in tovarištva. Enkrat so sprejeli nek sklep, da bo zdaj samo še Pot spomina in v resnici ne vem, koliko je to dejansko obveljalo, ampak hej, zaletite se nekam. Tovarištvo je tisto, ki nam manjka, ne spomin.

Ata pravi, da na jajcih sedi samec. Tudi letos jih je sedem (lani je bilo enako, a izvalilo se jih je pet, potem je pa še en izginil) in ata labod lepo skrbi, da jajca vsakih petnajst minut malo obrne in greje iz vseh strani. Očka leta.

Lej k da lahko glavo med svoja jajca! *Tukaj vstavite Beavis & Butthead smeh*

  • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 16.04.2015 ob 13:27 pod krneki. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

3 odgovorov na “Še eni znanilci pomladi”
  1. gaja. - 16.04.2015 ob 15:34

    A je tole gnezdo izpostavljeno, da lahko tudi kak psihič ali žival do njega pride?

  2. Maja - 16.04.2015 ob 16:03

    Bojim se, da je tistega izginulega mladička vrana pokončala. :-(

  3. Matej Zalar - 18.04.2015 ob 19:37

    Jeba je zdaj, ko je Cviček zaprt in smo vsi navalili k Avšiču.

Komentarji so onemogočeni.