Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Petkova bizarka

15.05.2015

Če gre človek na Japonsko, mora s seboj “prinesti” tudi kakšno konkretno bizarko, kajne? Heh, v resnici so najbolj bizarne zadeve, ki sem jih srečala, tičale v katalogu na shinkansenu. Naši top shop izdelki nimajo nič proti njihovim, se pa včasih podvojijo – na primer sredstvo za prekrivanje prečke. Ne razumem čisto dobro, kaj je narobe s prečkami, ampak okej.

Sem pa videla eno zadevo, ki jo zelo razumem, saj sem se spraševala, kako Japoncem uspeva sedeti na mečih. Jaz tega res ne zmorem, v pol minute mi začnejo odmirati noge, ampak Japonci se ne pustijo motiti. Sicer dvomim, da povprečen Japonec kdajkoli uporabi praktični prenosni pripomoček na fotki, a jaz bi ga vsekakor, hihi. Zaradi (ne)sedenja na mečih imam itak cele travme, enkrat me je pred (pre)veliko skupino zasmehoval celo inštruktor joge, ker seveda spet edina nisem zmogla nečesa, kar zmorejo vsi. To je vse, kar sem odnesla od študentske rekreacije, hvala za to čudovito vzgojo.

Ko so naju po več dneh hoje že pošteno bolele noge, sem v trgovini odkrila oddelek z masažnimi stoli. Seveda je sledilo dolgotrajno preizkušanje (predvsem pripomočkov za masažo stopal). Res je bilo fino, priporočam! A če bi mogoče imela na nogah nekaj takšnega, kar je ponujal katalog, masaže sploh ne bi potrebovala …

Dovolj slepomišenja, pojdimo raje k najboljšim trem pripomočkom iz celotnega kataloga!

3. To, da se Japonke na vse pretege skrivajo pred soncem, sem že omenila, a ogrinjala za rame, ki ga lahko potegneš do ušes, na ulici nisem opazila. Je pa pogruntavščina še posebno zabavna zaradi odprtine, kjer jo zatakneš za uho. Praktično!

2. Na drugem mestu je pripomoček za navijače – stanovanja so majhna, stene so tanke, navijaška čustva pa glasna. A vse bo rešil loček za vpitje, ki bo zadušil vse zvoke.

1. Najboljša zadeva kdajkoli pa je pripomoček za smejoč obraz (ki hkrati očitno zakrije tudi gube). Volja do smejanja pač ni dana vsem in nesrečneži, ki jim gre smehljanje slabo od rok, lahko uporabijo preprost nastavek za v usta, ki kisel ksiht spremeni v veselega. Mind blown!

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 15.05.2015 ob 11:02 pod foreign ekspedišn, petkova bizarka. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

12 odgovorov na “Petkova bizarka”
 1. Študentka - 15.05.2015 ob 11:49

  Še objav o Japonski! Super so, res mi je všeč izbor utrinkov, ki jih deliš z nami :)

 2. Nataša - 15.05.2015 ob 12:27

  Nisi edina, veš, kar se tiče sedenja na mečih in podobno. Jaz niti čepeti ne morem. Vedno sem pobirala krompir kot suženj, na kolenih.

 3. maja - 15.05.2015 ob 12:55

  Tist prah za prečko je mogoče za zakrivanje narastka. Pri nas sem videla nek tak stick-šminko, s katero premažeš narastek po prečki….mogoče je pa tudi zato, da jih sonce ne opeče po prečki.. :-)

 4. irena - 15.05.2015 ob 13:21
  irena

  oni imajo kar nazorne fotke, tako da če bi mislili sive lase, bi jih tudi prikazali. :)

  @Nataša, res ne vem, v čem je njihova skrivnost. jih od malega navajajo na čepenje in sedenje na mečih? in nekako se mi zdi, da čepenje na mečih ne more biti ravno blagodejno za žile …

 5. Tinkara - 15.05.2015 ob 13:33

  Najbolj čudna zadeva se mi zdi una troblja, ki zmanjša vpitje… Pa zakaj bi hotel skriti prečko? To mi tudi ni jasno.

 6. Katrina - 15.05.2015 ob 13:49

  Ma ne no, ne, no, nastavek za nasmeh. :)
  Danes ga ne bom rabila, bom nasmejana ob misli na to pogruntavščino

 7. lily - 15.05.2015 ob 20:15

  @Nataša: lepo, da obstaja še kdo, ki zelo težko čepi. Sem mislila, da sem edina.

  Mogoče pa je ono za barvanje prečke mišljeno, da narediš vtis gostejših las?

 8. Eva - 15.05.2015 ob 22:50

  Tisto prvo stvar se dobi tudi pri nas, je pa mišljena za prekrivanje (pre)redkih las, da se ne tolk vidi lasišče oz. ustvari videz gostote.

  Vse ostalo je pa zabavno. Pa js tud ne morem sedet na mečih. Se tolažim, da imam pač tolk majhno rit, da ne pride do stopal ;)

 9. darja - 16.05.2015 ob 06:13

  Meni je pa všeč ta nastavek, da ti šnoflo drži v nasmeh :) .

  To bi jaz kupila sebi in podarila vsem okoli sebe. Top darilo za RD, novo leto, dan državnosti, veliko noč… kadarkoli! Vsem! :)

 10. mina - 17.05.2015 ob 11:52

  Kako pa to zgleda, če ne moreš sedeti na mečih? A se v kolenih ne morete dovolj prepogniti?

 11. irena - 17.05.2015 ob 12:35
  irena

  haha :D seveda se lahko usedeš na meča, ampak ne moreš pa sedeti na njih več časa skupaj (beri: več kot pol minute). udobno ni pa niti od prve sekunde.

 12. mina - 18.05.2015 ob 07:35

  Aja, ok, čist narobe razumela :D

Komentarji so onemogočeni.