Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Zato se človek včasih kar malo zatreska v balet

8.07.2015

Ampak jaz se kar ne morem nagledati videospota za Hozierjevo pesem Take Me to Church z ukrajinskim baletnikom Sergejem Poluninom, nekdanjim (in najmlajšim) glavnim solistom britanskega Kraljevega baleta. Od tistih 11 milijonov ogledov na YouTube je kakšen milijon zagotovo moj, heh. Obisk cerkve, metaforične ali ne, še nikoli ni zvenel tako mamljivo.

YouTube slika preogleda

Režiral je David LaChapelle, pri Guardianu pa so lepo zapisali, da 25-letni Sergej v njem “pleše s svojimi demoni”. Sicer pišejo tudi, da je njegov solo daleč stran od njegovih najboljših predstav, ampak hej, meni je dovolj. Sem pač plitka. Ne bi se branila videti kakšen njegov nastop v živo, ampak dežurni baletni poredni fant je imel od nekdaj precej konfliktno romanco z baletom. Talent in veščina sta nesporni, ampak disciplina ga omejuje, pravi. Po dveh letih pri Kraljevem baletu je dal na primer odpoved, ker je “umetnik v njem umiral”.

“It seems crazy now, but at 18 I thought that 26 was a good age to stop. Bal­let hurts. Up until the age of 32 years it’s fun, and the body is able to recover, though after 28 you need to work harder to keep your­self in good shape. For a mature dan­cer, it’s difficult,” je povedal v intervjuju leta 2013.

Danes imam očitno baletni dan, Misty za posladek in Sergej za še večji posladek. Ona je temnopolta, on je potetoviran – kar v baletnem svetu prav tako ni ravno najbolj zaželeno. V resnici je precej problematično. O tem je Sergej razlagal tudi Ellen ob gostovanju v njeni oddaji, jaz pa si želim, da bi počakala, da si oddahne in mu pustila še več govoriti, heh.

YouTube slika preogleda

V glavnem, (tudi) zato je balet v resnici kul in čaroben in oh in sploh. Ne vedno, sploh ne zame, ki sem v resnici čisti laik, ampak včasih je pa res čaroben. In ko vidiš takšno telo na delu, se lahko res samo zamisliš o potencialih človeškega telesa, kako slabo sam uporabljaš to “orodje” …

[vir]

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 8.07.2015 ob 14:57 pod fejmus pipl. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

4 odgovorov na “Zato se človek včasih kar malo zatreska v balet”
 1. Papir - 9.07.2015 ob 09:03

  Ej, jaz isto pomislim! Enostavno čudoviti so in balet je čudovit, z vsemi svojimi pravili in zahtevami. Človeško telo je neverjetno in to je ena posebna umetnost. Neverjetno je, kako lahko plešejo tako, da izgleda lahkotno, v resnici pa veš, da imajo do kraja natrenirane jeklene mišice, ki take gibe sploh omogočajo.

 2. Vesna - 9.07.2015 ob 09:13

  Ja, v baletu res odkriješ kakšno mišico, za katero nisi vedel, da obstaja…In vsako od njih stiska ves čas. Žalostno je, da za marsikoga tile še vedno ’samo’ plešejo… Mulc je pa zakon, tudi jaz sem prispevala kar nekaj številk h tistim milijončkom ;)

 3. NatasaP - 9.07.2015 ob 13:20

  Ok ženske, dejte se zmenit. Ellen sedem milijonov, Irena enega, Vesna tud še kakšen milijon :O
  Sicer pa fajn. Enkrat za spremembo, da me moški v pajkicah ne moti :)

 4. irena - 9.07.2015 ob 13:26
  irena

  :mrgreen:

Komentarji so onemogočeni.