Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

25.07.2015

(Ne)potrebne novice tedna:

 • Miranda Lambert in Blake Shelton se ločujeta in ameriški mediji so v dovolj velikem šoku, da so za trenutek pozabili na Afflecka in Garnerjevo. Jaime King je rodila drugo dete, še enega sina, John Stamos je zaključil zdravljenje odvisnosti od ne vem česa že, po incidentu z lizanjem krofov Ariane Grande pa smo ta teden novega zvezdniškega skesanca našli v Hulku Hoganu, ki je očitno imel rasistični izpad. In to bodo verjetno pozabili težje kot krofe. Ali najnovejši tviteraški prepir med Taylor Swift in Nicki Minaj.
 • Največ nominacij za video nagrade MTV je snela Taylor Swift (9), Ed Sheeran jih ima 6. Največ nominacij za emmyje ima medtem serija Game of Thrones (24), sledi American Horror Story (19), po enajst nominacij pa imajo House of Cards, Transparent in Mad Men.

Glasbena podlaga tedna:

 • Raphael Saadiq, Keep Marchin’. Ena idealna za poletje, za limonado v eni roki in čevlje v drugi. Ena za bose noge.
YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

 • Mangov sorbet! Na srečo sem naletela na kar spodoben mango, pa je tale domači zvarek izpadel res dobro.

Tečnost tedna:

 • Moji poskusi sušenja las v neko obliko so že malo patetični. Tolažim se, da imam pač tisto zoprno vmesno dolžino.
 • Priskrbeti ljudem mize, pri katerih bi lahko bili v pravem položaju tako vrat kot hrbet, komolci in kolena, je očitno nemogoče.

Dejstvo tedna:

 • Saj sploh ne bi verjeli, pri kako absurdnih situacijah si čestitam, da je ena-nula zame. Tekmujem pa itak s sabo.
 • Ampak jaz res rada gledam tv sama. Ker se ustavljam vmes in imam milijon premorov. Pa včasih malo diskutiram s tvjem (in nihče mi ne verjame, da to počnem tudi ko sem sama). Včasih pa sem tiho.
 • Življenje je polno presenečenj in vsa niso prijetna. In ne glede na to, kako logično je to, te praksa vseeno vedno znova malo ubije.

Ugotovitev tedna:

 • Saj vročina tudi meni stopi v glavo, ampak resno poletje ima vseeno nekaj resnih prednosti. Poleg tega, da bi lahko živela od sadja, bi mi še kakšen mesec vročine popolnoma obrnil bioritem. Zvečer pač ne morem buljiti v računalnik, ker je prevroče; če hočem zračiti, moram imeti v bistvu ugasnjene vse luči, zato grem prej spat, prej vstanem. Tako da bi mogoče, morda, poletje znalo iz mene narediti vsaj malo bolj jutranjo osebo. Malo. Mogoče. Morda.

Citat tedna:

 • “Work is like old age – the worst thing in the world. Except for the alternative.” Slišano v Downton Abbey.

.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 25.07.2015 ob 15:50 pod tedenska diareja. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

6 odgovorov na “Tedenska diareja”
 1. janja - 25.07.2015 ob 21:55

  kako pa narediš mangov sorbet?

 2. irena - 26.07.2015 ob 00:07
  irena

  oh, simpl. sicer bi morala zblendati že zmrznjen mango, ampak sem zblendala svežega z žlico agavinega sirupa in pol limete. pa potem, ko ga daš v zamrzovalnik, ga je treba vsake toliko časa (na 15 minut, recimo) parkrat premešat, da se lepše strdi, z manj koščki ledu vmes.

 3. janja - 26.07.2015 ob 09:05

  hvala za odgovor … drugače pa danes po doooolgem času vseeno paše tale svežina in podaljšano ležanje… celo “kovtrček” je spet obvezen del posteljne opreme :D … pa prijetno nedeljo

 4. lily - 26.07.2015 ob 10:30

  Ta citat iz Downtona je tudi meni ostal v spominu, ker trenutno požiram Downton, se pa ne morem spomnit, kdo ga je izrekel. Bom že poguglala. :)

 5. irena - 26.07.2015 ob 11:39
  irena

  tisti farmer, s katerim se je Mary pogodila, da lahko obdrži svojo posest, Edith pa ga je prosila za še več … :D

  @janja, kar luštno se je bilo danes stiskat pod dekco, res je! :cool:

 6. lily - 26.07.2015 ob 16:24

  Hvala. :)

Komentarji so onemogočeni.