Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Vse poti vodijo v zimo

20.10.2015

Priznam, jesen te zna s svojimi barvami kar malo očarati. Ampak potem sledi spet par dni dežja in teme ob 18. uri (ki bo s premikom ure kmalu postala tema ob 17. uri) in je konec romantike. Vendar tistih nekaj ur na soncu, ko potuješ od enega rdečega lista do drugega, vseeno paše. Skoraj toliko kot ubiranje samotnih poti. Všeč mi je, ko je mesto med hladnejšimi jesenskimi vikendi malo bolj opustelo. Vsekakor pa mi ni všeč, da se že tri dni zapored zbujam z najbolj genialnim verzom slovenske popevke v glavi: Vedno na koncu sta dve poti, izbereš pa tisto, ki je ni. Morda ima kakšen sosed to nastavljeno za budilko, pa jo podzavestno posrkam vase še preden zares pridem k sebi in potem vsa zadeta v kopalnici razmišljam o smiselnosti tega trapastega verza. Vedno znova.

Zadnje čase sem čedalje bolj zatreskana v bršljan. Pa v ginko. In v drevo, ki ima rožiče, to mi je tudi všeč. Kar iz debla mu rastejo bodičaste vejice in vedno pomislim na žirafe, ki jedo akacije s trni. V resnici mi je všeč še marsikatero drevo, ki ga sploh ne znam poimenovati, da ne pozabimo tistega ta sklonjenega na Barjanski, ki sicer sploh ne rumeni. Pozimi je videti res žalobno. Le platane me ne ganejo. Sploh.

Pot na grad (ali dol z njega) je v resnici precej fotogenična. Sploh zdaj, ko si je rastje po žledi že nekoliko opomoglo. Zdi se mi fino, da se lahko sredi mesta počutiš kot da si sredi gozda. Malo manj fino je, da lesene brvi ne vzdržujejo več, a za zdaj stoji in dame v balerinkah in petkah se kar pogumno vzpenjajo po njej. Pravi mestni grič – tudi s petkami lahko splezaš nanj.

Zima prihaja.

  • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 20.10.2015 ob 14:34 pod instagram, krneki. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

2 odgovorov na “Vse poti vodijo v zimo”
  1. Pupa - 21.10.2015 ob 14:14

    čudovite fotografije !! In prelepi kotički Ljubljane, ko ni več gužve :) Nasmeh do ušes sem pa dobila pri zadnjem stavku :) sem se po ogledu vseh sezon spravila še na knjige GOT in ta stavek me vedno spomni na to ….

  2. maja - 22.10.2015 ob 16:22

    Se mi zdi, da je letos še vse precej zeleno, bo prej odpadlopreden se bo porumenilo. Lepe fotke, bi kar šla zdajle..

Komentarji so onemogočeni.