Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Posladek dneva

19.11.2015

“I think it’s easier for mediocre male directors to be in this industry. As a female you can be a director, but you have to be amazing – that’s the disparaging part to it. You have to be really great to get in there.”

~ Kirsten Dunst

[vir]

  • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 19.11.2015 ob 07:28 pod kjepakdaj. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

En odgovor na “Posladek dneva”
  1. Asja - 19.11.2015 ob 08:25

    Pa še tudi za kak drug poklic moraš biti kot ženska res top, da sploh lahko prideš zraven. Zadnje čase vedno bolj opažam, da nas čaka še veliko dela, preden bomo ženske enakovredne na delovnem mestu. Če si prijazna, te ne jemljejo resno, če si resna in odločna in komu kdaj kaj sikneš, si “tečna baba”. Pa tvoje mnenje ne šteje zares toliko kot od moškega kolega (ok, mogoče se moramo tudi same naučiti bolj odločno povedat stvari – kot praviš ti Irena, vse je v nastopu). Da ne omenjam tega, da se vsem zdi samoumevno, da se ženskam pač sme komentirati, kako so videti in kaj imajo oblečeno – no, ampak to že ni več vezano samo na poklicno življenje.

    Potem pa je tukaj še mati narava, ki je zastavila, da smo me biti tiste, ki donosimo, rodimo in dojimo otroka, kar hočeš nočeš pomeni odsotnost iz poklicnega življenja in deljen fokus – pa verjetno (ugibam, sama še nisem tam) tudi večletno konstantno slabo vest, da se ali karieri ali pa družini ne posvečaš dovolj.

    Mal sem se razpisala, ampak to samo zato, ker me res bode. Naj še kakšna deli svoj pogled, me res zanimajo vaša mnenja.

Komentarji so onemogočeni.