Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

28.11.2015

(Ne)potrebne novice tedna:

Glasbena podlaga tedna:

 • Stinky Toys, For You. Just like snow, my heart was full of snow, and now it melts, like snow under the spring sun. For you.
YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

 • Spekla sem skutno zadevščino, ki sploh ni bila slaba, ampak tudi nič posebnega. Mislim, da je še prostora za izboljšavo. In prvič sem imela v bajti mascarpone, priznam. Pravzaprav me nekako spominja na kajmak, heh.

Tečnost tedna:

 • Vsi bi radi bili mirovniki, a ne? Ampak še najbolj jim je všeč, kadar na druge preložijo umazano delo (beri: konkretne besede brez dobrikanja), da jih lahko potem mirijo in so videti kot še večji mirovniki. Prav, bodimo vsi v odnosu dobrikanja in glajenja dlak v pravo smer, pa ne bomo nikoli ničesar naredili. Ne vem, jaz sem v bistvu kar precejšnja spužva od človeka, pa ugotavljam, da sem pri sposobnosti ločevanja delovnih razmer od čustvenih in prijateljskih razmer očitno boljša od večine. Kar slabo.
 • Vem, da sem že stokrat, tisočkrat pisala o tem in prišla do različnih sklepov, ampak res se kar ne morem nehati spraševati kaj točno je narobe z ljudmi, ki jih pogledaš v oči in pozdraviš, pa ti ne odzdravijo? A mislijo, da so božanstvo in je normalno, da jih vsi pozdravljajo? Ne razumem, res ne. (Ampak eno je pa zagotovo – z mano se ne ukvarjajo niti četrt toliko kot jaz z njimi, hehe.)

Ugotovitev tedna:

 • Ne vem, kako vam uspeva, ampak jaz se pri objemanju vedno zakvačkam z rokami. Dva para sta, pa … krneki.
 • Tako redko grem ven, da že ves teden prej razmišljam o najboljšem lokalu. Pa še o nadomestnem, če bo ta zaseden. Vem, kar patetično. Ameriško patetično (torej usmiljenja vredno), ne slovensko patetično (torej vzneseno in pretirano čustveno). Jaz kar ločujem med tema dvema. Tečno.

Stava tedna:

 • Jaz bi rekla, da smo še kakšna tri leta stran od tega, da tudi v Sloveniji praznujemo ameriški dan zahvalnosti. Ki mu bomo seveda lepo “po domače” rekli kar thanksgiving, tako kot se pri haloweenu sploh ne trudimo več s prevajanjem v noč čarovnic (ja, vem, v resnici gre za večer vseh svetih, ampak z maškiranjem in gledanjem grozljivk smo ga včasih čisto mirno prevajali v noč čarovnic, s katero smo označevali ves halo ob tem).

Dejstvo tedna:

 • Voda od (nesladkanega) kompota je najbolj podcenjena pijača na svetu. Ves čas bi jo lahko pila. Ves-jebeni-čas.

.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 28.11.2015 ob 12:29 pod tedenska diareja. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

5 odgovorov na “Tedenska diareja”
 1. lily - 28.11.2015 ob 16:39

  Glede na FB, bo res pol Slovenije v Veroni. Naj kar grejo. K stavi tedna bi dodala še, da se nam bo kmalu pridružil še Black Friday (po današnjem sprehodu po trgovinah sodeč – je pa res, da sem bila v Italiji).

 2. BarbarazB - 28.11.2015 ob 17:11

  Kaj je tista skutna zadevščina slučajno pecivo lene gospodinje?

 3. irena - 28.11.2015 ob 17:18
  irena

  ni, sem jo pa zdej poguglala in bom drugič takšnega naredila :mrgreen:

 4. BarbarazB - 28.11.2015 ob 18:30

  :mrgreen:

 5. riževka - 30.11.2015 ob 08:42

  Black friday je že tu. Opaženo na vsaj eni spletni ter eni fizični trgovini. Stavim, da se bo v naslednjih le še bolj razširil. Upam pa, da nikoli do te mere, da se bojo ljudje prerivali in teptali v trgovinah kot podivjana horda.

Komentarji so onemogočeni.