Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Linktajm

29.11.2015
YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 29.11.2015 ob 11:59 pod linktajm. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

En odgovor na “Linktajm”
 1. špinača - 1.12.2015 ob 00:40

  Izredno všeč so mi fotke Kitajske, hvala!

  Mi je pa težko brati te zapise o prihajajočem referendumu (ja, pustimo ob strani, da mi jih ni treba). Tudi meni se zdi izredno pomemben. Način reševanja te težave, pravic homoseksualnih, je namreč popolnoma zgrešen. Meni je popolnoma logično, da bi morali imeti urejeno zavarovanje in dedovanje in vse ostale pravice, ki pripadajo heteroseksualnim parom in ja, čudno je, da to do sedaj še ni urejeno. Vendar pa se pod krinko reševanja tega problema, teh krivic, dodaja še marsikaj drugega, kar pa v ta koš ne spada: posvojitve otrok, teorija spola in še marsikaj drugega, kar bi naj prinesle spremembe 77-ih (!) zakonov, to pa ne sme iti tako na hitro, brez javne razprave skozi sito. V tem tiči največji problem.
  V “katoliški” Sloveniji (po zadnjem štetju se še vedno več kot polovica Slovencev šteje za katoličane) ni šlo skozi, da bi se v okviru devetletke v osnovnih šolah poučeval verouk (pustimo ob strani, da se to odvija v večini evropskih držav, tudi tistih, kjer se za katoličane deklarira bistveno manjši delež prebivalstva kot pri nas), zdaj pa bi se naj takole na 1, 2, 3 uvedla v pouk teorija spola, ki BISTVENO spreminja pogled na spolno usmerjenost posameznika?! In so presenečeni nad odzivom??
  Kar se pa tiče Krajčinovićeve: to, da se katoliške Cerkve te spremembe, ki jih želijo sedaj uveljaviti, vsebinsko nič ne tičejo in da z njo nimajo zveze, lahko reče samo nekdo, ki katoliškega nauka očitno ne pozna. Posvečena zveza med moškim in žensko, ki rodi otroke, je v samem bistvu Svetega pisma že od samega začetka, od prvih strani dalje. Seveda, v Svetem pismu se najdejo tudi blazno zmešane in krute stvari, zato pa obstaja Cerkev kot institucija, ki se je od dobesednega branja (z razliko od islama in korana) že davno distancirala (sploh, kar se tiče Stare zaveze), ki sproti popravlja nauke in se (pre)počasi, (pre)togo in (pre)okorno prilagaja družbenemu razvoju. Katoliška Cerkev se opira na teologe, svetnike, cerkvene očete, koncile, sinode itd. itd., medtem ko pri islamu tega ni, v vsaki državi je svoj šef in on odloča, koliko strpen bo do tistih, ki “vero” izrabljajo za lastne koristi. Oh, sem zašla. :) Želela sem samo povedati, da je vsaj okusno, če že ne kaj drugega, da se tisti, ki kritizira, najprej pouči o osnovah tistega, na kar se spravil (googlanje po nekaj spletnih straneh (najverjetneje) župnij (in ne cerkva) pač ne more biti zadovoljivo raziskovanje nepoznanega področja, saj so te spletne strani v prvi vrsti namenjene vernikom, ki bi naj cerkveni nauk poznali, hkrati pa na teh straneh iščejo popolnoma drugačne informacije, npr. urnik sv.maš, oznanila, …).
  Se pa strinjam s Krajčinovićevo v eni stvari: tudi mene je strah sodržavljanov, tistih, ki so nestrpni, celo sovražni do drugih, pa naj bodo ti drugi homoseksualci, muslimani ali katoliki; ki v drugih vidijo samo ekstreme in skrajneže in to razširijo na vse, ki pripadajo tej vrsti “drugih” (kar se mi zdi že skoraj default miselnost: vsi homoseksualci so sprevrženi, vsi muslimani teroristi in hočejo nositi burke, vsi kristjani se do potankosti strinjajo z vsem, kar rečeta Primc in Janša). Skoraj še bolj kot teh pa me je strah tistih, ki jim je vseeno za vse po spisku, ki nimajo toliko vrednot/osebnosti/lastnega prepričanja/…, da bi zaupali svoji glavi, ki se res pomembnim temam ne posvetijo niti toliko, da bi ugotovili, kako pomembne so.

  Oh, Irena, spet me je zaneslo! Oprosti! Ta tema se mi zdi res pomembna. In res me skrbi, ker je toliko brezbrižnih, brezhrbteničnih ljudi. Upam, da nisi huda, da se oglašam še z mnenjem druge plati od tistih, ki jih ti linkaš.
  Želim ti prijeten dan in še enkrat oprosti, če si huda!
  špinača

Komentarji so onemogočeni.