Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Praznične izložbe

22.12.2015

Decembra me poleg gledanja lučk na ulici zabava tudi gledanje lučk v izložbah. Izložbe so mi že tako ali tako zanimive, sploh če se pri oblikovanju res potrudijo in ustvarijo celo zgodbo. Pri praznikih imajo medtem rdečo nit že začrtano in včasih je zabavno gledati ravno novo izumljanje že znane zgodbe.

Kakorkoli, pri aranžiranju so se kot ponavadi potrudili pri Mladinski knjigi, kjer so tokrat izložbo okrasili v stilu Jelke Reichman.

Med najbolj opaznimi izložbami je vedno tudi Namina, tokrat v pariškem slogu (izložbo so uredili tik pred napadi v Parizu). Všeč mi je predvsem črno-bela scena z dodatkom rdeče.

V Stari Ljubljani sem v izložbi opazila celo smrekico iz samorogov, sicer pa je ena najbolj ljubkih tista od butika Fox, pa čeprav so jo ustvarili skoraj le z nalepkami za steklo.

Dokaj izvirni so tudi v Zoofi s svojo ledeno princeso, ki kraljuje sredi trgovine.

Luštna se mi zdi tudi precej preprosta praznična izložba trgovine Rebecca (čeprav so imeli tudi oni delo le z nalepkami za steklo).

Malo višje na Miklošičevi pa se začenjajo ta žalostne jelke. Nobel štacune z nobel okraski in nobel okraski morajo biti malo … žalostni. Očitno. Vsekakor pa ne pretirano klasično praznični. Povešeni cofi in božični kartonasti kaktusi, pa to.

Sicer pa nič resnično pretresljivega, a vseeno.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 22.12.2015 ob 14:13 pod oko sokolovo. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

5 odgovorov na “Praznične izložbe”
 1. chaser - 23.12.2015 ob 15:02

  Madal Balova na Starem trgu je ponavadi tudi med bolj simpatičnimi.

 2. irena - 23.12.2015 ob 15:29
  irena

  mislim, da je to tista z enorogi na jelki. nisem je uspela dobro pofotkat :mrgreen:

 3. chaser - 23.12.2015 ob 17:34

  Aja, speaking of trees … Nama ima na otroškem oddelku eno kar posrečeno jelko s pingvini. :)

 4. irena - 23.12.2015 ob 23:46
  irena

  hvala za namig! :D

 5. maja - 24.12.2015 ob 12:38

  Luštne si zbrala! Sem se šele zdajle zavedla, kako samo hitim mimo in si jih niti dobro ne ogledam.., če to ni bedno.
  In tale Miklošičeva je kljub hohštaplerskim štacunam res žalostna, kaj se grejo ta beden minimalizem, lahko bi bila ena nobel, poš ulica s temi lepi stavbami…

Komentarji so onemogočeni.