Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Murgle in pomlad

20.04.2016

Mislim, da v Murglah stojijo edine vrstne hiške, ki so mi res všeč. Takoj bi živela tam. Sploh spomladi, ko je vse pisano in zaraščeno. In pred vhod bi si postavila palčka.

Pa še PST je zraven in v nedeljo je bilo vse prazno. Blaženost!

Več o soseski si sicer lahko preberete v super prispevku na Siolu.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 20.04.2016 ob 16:27 pod instagram. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

5 odgovorov na “Murgle in pomlad”
 1. star_sway - 20.04.2016 ob 18:43

  Te fotografije so nekaj najlepšega kar sem vidla v zadnjem času. Čudovito.

 2. irena - 20.04.2016 ob 21:11
  irena

  juj, hvala!

 3. Alenka - 21.04.2016 ob 09:49

  meni so tudi murglje top! mi je pa vseeno skeri, ko vidiš da ima vsaka druga hiša varovanje in nadzor in celga boga (enkrat sem letake delila in sem si imela čas podrobno ogledat situacijo:)) :S

 4. Nevenka - 24.04.2016 ob 14:48

  Ampak zrenje v visoke zidne ograje pa tudi ni taka radost kljub zelenju, čeprav je verjetno na drugi strani kar prijetno, ker vrtovi res nudijo zasebnost, ki je ljudem v pregostih naseljih polnih stolpnic, kjer si ljudje skozi okna gledajo v lonce,kopalnice in spalnice, druga stanovanja ne nudijo.
  Na sploh je vedno lepo videti urejeno okolico z vsaj malo okusa.
  Tega nam po Ljubljani kar manjka, veliko je lepih koncev z vrtovi, ki so res urejeni brez okusa, tako da bi človek lahko rekel kar – neurejeni, čeprav ne raste samo plevel. Imajo pa potencial – Ljubljana mesto, bi lahko na kakšen način stimuliraala večjo zavzetost za urejanje in morebiti celo ponudila kakšno pomoč na točkah, ki so za izgled mesta vitalnega pomena. Ljudje namreč ne znajo, včasih pa tudi ne zmorejo.

 5. Nevenka - 24.04.2016 ob 14:56

  Sama imam na vrtu visok zid iz točno določenega razloga, sam po sebi mi ni prav nič lep, se pa zelo trudim, da bi ga ozelenila, pa še bršljan noče rasti po njem, že dve leti čakam, da bi resno odgnal, pa raste podolgem namesto po zidu :-( in na zunanjem robu sem tudi nasadila marsikaj, pa tudi še ni ustreznega vtisa, tako, da sem že kar malo poparjena, glede tega, da imam res rada lepo urejeno okolico. Ni pa pri nas tako kot v Murglah, ker je naselje mlajše, pa tudi nekega enotnega koncepta urejanja ni, kar je sveda pomanjkljivost. Najhuje je tam, kjer je nikogaršnja zemlja. Tam se razraščajo invazivne rastline, namesto, da bi Jankovič področju namenil vsaj košnjo, z ozirom na to, da je 100m stran uredil eno najlepših sprehajalnih poti v Ljubljani. Angleži najbrž nikoli ne bomo, ampak ljudje se včasih res ne zavedajo kako človeku dobro dene videti kaj lepega in bi se morali malo potruditi.

Komentarji so onemogočeni.