Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Ponovno polnjenje

26.04.2016

Zaslužim si priložnost, da s tremi mačkami pod nogami in najboljšim ergonomskim stolom (pri katerem te nikoli ne boli hrbet) pod tazadnjo, oblečena v karirasto srajco in hlače od pižame, prestavljam skodelice s čajem po s knjigami obloženem stanovanju (ki kljub temu nima niti trohice prahu) in tipkam ves dan. S čopom in dobro glasbo in tremi ogromnimi lončnicami, ki imajo vsaka svoje ime – in to samo v mojem kabinetu z oknom od stropa do tal in pravimi japonskimi neslišnimi drsnimi vrati in trapastim makrame obešalom za rože, ki sem ga verjetno naredila sama v kakšnem napadu potrebe po ročnih delih. In z očali, ki mi nenehno lezejo navzdol in nikoli uresničeno kadilsko navado, ker pač ne prenašam dima. Jebiga, ne moreš imeti vsega. Aja, saj tudi priložnosti pol dneva brati in pol dneva sprehajati prstov po tipkah in pisati točno in samo tisto, kar želim, ter udobno živeti od tega, nimam.

Imam pa čop in karirasto srajco in hlače od pižame, pa očala, ki mi nenehno lezejo navzdol. Kar je pravzaprav tudi nekaj in čeprav bi rada napisala, da na koncu verjetno dobimo tisto, kar si zaslužimo, tega žal pri nobeni dobri veri res ne morem napisati. (Ah, kakšni dobri veri, pri dobrem razumu!) Ker svet ni popoln in nihče si na primer ne zasluži, da utone sredi morja na poti k tistemu, kar upa, da je boljše življenje. No, sicer pa tudi razmišljanje o tem, kaj si kdo zasluži in kaj ne, ne pripelje nikamor. Na svetu nisi sam po sebi upravičen do ničesar. Ironično pa na lestvici tistega, kar imenujemo uspeh, verjetno najvišje prilezejo tisti, ki res verjamejo, da so upravičeni do marsičesa. Da si zaslužijo. Da jim pripada. Da morajo samo vzeti. Morda mi manjka te miselnosti. Ampak saj to ni edino, česar mi manjka. A kozarec ni ne na pol prazen, ne na pol poln, ampak ga lahko vedno znova napolniš. It’s refillable.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 26.04.2016 ob 18:52 pod deep shit. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

9 odgovorov na “Ponovno polnjenje”
 1. BarbarazB - 26.04.2016 ob 19:20

  Hm…če zamenjam karirasto srajco in hlače od pižame za razvlečeno belo bombažno majico in razvlečeno trenirko, ki se vleče po tleh, japonska tiha drsna vrata za škripajoča masivna lesena, čaj za neskončne skodelice kave (najbrž bo treba na brezkofeinsko prešaltat) in ignoriram cigarete, ker mi jih je ravno uspelo ne (pre)več pogrešat, se tole sliši prekrasno :D
  Mogoče na vrh res prilezejo taki, ki si domišljajo, da si lahko samo vzamejo in mogoče ti res manjka tega, ampak- zase vem, da na ta vrh nočem plezat, ker mi točno ti ljudje tam niso všeč in jih nočem imet okrog sebe.

  P.S. Ko boš delala tisto makrame obešalo za rože se priporočam ;)

 2. irena - 26.04.2016 ob 19:24
  irena

  uf, pozabila sem še omenit, da v tej verziji sebe vodim blazno uspešen instagram profil treh mačk med knjigami :cool: :D

 3. BarbarazB - 26.04.2016 ob 20:49

  In potem se sprašuješ, kako se rešit prahu med knjigami :mrgreen:

 4. irena - 26.04.2016 ob 22:58
  irena

  :mrgreen:

  enkrat moram začet pisat knjige o teh vzporednih verzijah sebe :) ampak mislim, da sanjarjenja ne bi naredila dobrih knjig, heh.

 5. magrateja - 26.04.2016 ob 23:16

  Oh, ja. ;)

 6. coldhardbitch - 26.04.2016 ob 23:28

  Sem te hotla vprasat, kako se imenujejo taksni ljudje, ki si ustvarjajo predstave o svojem popolnem zivljenju. Ker meni je bilo receno, da prevec sanjam. In evo, tud ti govoris o sanjarjenju. Ful mi ma negativn prizvok ta beseda. Jst sanjarjenja ful resno jemljem in se mi zdi, da ogrooomno povedo o cloveku. Tko. :)

 7. irena - 26.04.2016 ob 23:47
  irena

  ne vem, kaj sanjarjenje pove o človeku, ampak jaz imam milijon vzporednih življenj. tko je.

 8. BarbarazB - 27.04.2016 ob 10:14

  Mislim, da knjigo vseeno naredi pisatelj ;)
  Kar se pa sanjarjenj tiče, načeloma naj bi bilo (po SSKJ) sanjarjenje nekaj, kar “navadno” ni osnovano na realnosti. Ampak, kdo pa je tisti, ki določa realnost? Nekdo, ki ti ves čas trdi, da se nečesa ne da narest? Da sanjariš, ker ne vidi, kar vidiš ti? Jaz mislim, da imajo sanjarjenja velik potencial, tudi, če se ne uresničijo do potankosti. Sicer pa, ne sanjarimo vsi enako in enako intenzivno ;)

 9. Mateja - 6.05.2016 ob 14:30

  “A kozarec ni ne na pol prazen, ne na pol poln, ampak ga lahko vedno znova napolniš. It’s refillable.”

  AMEN.

Komentarji so onemogočeni.