Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

TOP 10 oblek na MET gala večeru: svetli žarki med robotiko in gotiko

4.05.2016

Ne vem, morda sem res čisto preveč konzervativna, ampak večina oblek na letošnjem gala večeru Metropolitanskega muzeja v New Yorku, ki je preveč dobesedno sledila naslovu razstave Manus x Machina, se mi zdi prej smešna kot občudovanja vredna. Na primer gospod pločevinko Zayn Malik, pa Kanye z lečami in Zorro will.i.am, gotska ključavničarka Katy Perry in še marsikatera oprava kot iz šolskega krožka oblikovanja iz aluminijaste folije. Nisem navdušena nad najbolj preprosto preslikavo naslova v obleke in od futurizma pričakujem še kaj več od strukturiranih kovinskih životcev, kvazi steampunka in instant cyberpunk preoblek, pobeljenih obrvi in lasne kreacije iz stripov. Pa priložnostne avdicije za novo Tank Girl (Michelle Williams, Taylor Swift) in karkoli sta se že šli Madonna in Lady Gaga.

Med vsem balastom sem vseeno izbrskala deset tistih, ki so mi bile najbolj pri srcu. Med temi sta se morda Claire Danes in Karolina Kurkova še najbolj približali naslovu Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology ne da bi se zato spremenili v karikaturi. Danesova je nosila obleko Zac Posen, ki je bila opremljena z LED žarnicami in se je svetila v temi, za Kurkovo pa so pri Marchesi LED žarnice vdelali v rože na obleki in svetloba se je odzivala na zapise na Twitterju. A med oblekami, ki so bile narejene z uporabo novih tehnologij, mi je pravzaprav najbolj všeč Emma Watson v obleki iz recikliranih plastičnih embalaž, ki so jo zanjo naredili pri Calvinu Kleinu. Za nameček je videti kot nekakšna dekonstrukcija smokinga. Na fotki se morda ne vidi najbolje, a spodaj so hlače, zadaj vlečka.

Med belimi je bilo kar nekaj lepih izbir, ampak najbolj sem se navdušila nad Kate Hudson (levo) in Karlie Kloss (desno). Sploh Kate mi je v obleki Atelier Versace takoj padla v oko. Karlie je medtem skozi noč izgubljala blago, najprej je prišla bolj pokrita, potem je pokazala večerno obleko, za zabavo po zabavi pa ji je oblikovalec Brandon Maxwell še odrezal konec obleke in ustvaril krajšo različico.

Med svetlimi je krasna tudi preprosta Fei Fei Sun v Chanelu (levo), medtem ko v klanu Kardashian/Jenner glasujem za Kendall v Versaceju (desno). Hkrati verjetno edina med mnogimi tistega večera, pri kateri mi je ta zoprni “ovratnik” skoraj nemoteč.

Med bleščečimi zadevščinami in temnimi šminkami mi je prijetna Poppy Delevingne v Marchesi (levo). Malo nezemeljska je, ampak na dober način (ja, obstaja tudi slab način, na letošnjem MET gala jih je bilo veliko). Kar nekaj je bilo tudi dolgih, res dolgih, ravnih las, poleg Poppy in Beyonce tudi na primer Katie Holmes. Pri Beyonce pa sicer nisem padla dol, ampak vseeno moram priznati, da je tudi v lateks Givenchyju videti res dobro. 7 of 9 bi bila ponosna.

Pa še tri pogojne, ki se bodo zgnetle na dve mesti, heh: naklonjena sem klasiki Rose Byrne (levo, Ralph Lauren), pa čeprav je to blago res nehvaležno na fotkah, Lupita Nyong’o (na sredini) bi mi bila v Calvinu Kleinu precej všeč, če ne bi imela Marge Simpson pričeske, za Rachel McAdams (desno) imam pa tako ali tako skoraj vedno šibko točko, in nič drugače ni pri zlatem Valentinu.

No, pogojno sem jih še za kar nekaj, Naomi Campbell je bila lepa, pa srebrni Cindy Crawford in Naomi Watts, tudi ta ogromna obleka Zoe Saldana ni bila slaba, ampak samo pernati volumen me ne prepriča dovolj, čeprav je res impresiven. Brie Larson je imela eno lepših bleščečih oblek večera, ampak nekaj ni čisto štimalo, od čevljev do poze. Tudi Hailee Steinfeld je bila lepa v zelenem, je pa zoprno pozirala in tudi pri njej je material obleke precej nehvaležen za fotkanje.

[via Vanity Fair, USmagazine, DailyMail]

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 4.05.2016 ob 16:42 pod fešn obsešn. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

6 odgovorov na “TOP 10 oblek na MET gala večeru: svetli žarki med robotiko in gotiko”
 1. lily - 4.05.2016 ob 18:32

  Se še kar strinjam no, osebno ne bi dala Karlie Kloss med najboljše in bi dodala še katero drugo. Poppy Delevingne mi je z vsakim ogledom boljša. Mi pa obleka od Beyonce res ni všeč! Čeprav ji eni konstantno pojejo hvalnice. Izgleda kot kondom ali pa kot vneta koža po britju. Da ne govorimo o grdi barvi.

 2. J. - 4.05.2016 ob 19:16

  Dober izbor, se strinjam z njim razen z Beyonce. Sem prebrala, da njena obleka asocira na aknasto kožo… in res je.

 3. Silvy - 4.05.2016 ob 20:10

  Se strinjam z lily glede Beyonce, do konca neokusna obleka! Najbolj všeč mi je bila Frieda Pinto, pa Adriana Lima! :) Oblekce po mojem okusu…

 4. Ph - 4.05.2016 ob 20:41

  Maškarada… :D

 5. al - 4.05.2016 ob 21:03

  Izbor mi je všeč, razen morda Rose Byrne.

  Kam gredo vse te lepe obleke umret?

 6. sofia - 4.05.2016 ob 22:52

  Js pa se vskič, ko vidim Naomi Campbell sprašujem, a se bo ona kdaj začela starat?! Mislim, skoz zgleda isto (dobro) in “poseka” marsikatero 20 let mlajšo lepotico:)

Komentarji so onemogočeni.