Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Miles to go before I sleep.

17.05.2016

Kadarkoli se klatim po gozdu, mislim na medvede in Roberta Frosta, čeprav bi morala misliti na klope in nase, ali nekaj takega. Ampak meni nenehno hodi po glavi Frost in poslušanje sumljivih zvokov in oprezanje za večjimi živalmi. Vedno se tolažim s tem, da bodo mene slišale veliko prej kot jaz njih. Ampak če srečaš medvedjega mladiča, ti verjetno ni več pomoči.

Kakorkoli, vse je zeleno zeleno. Najostrejša zelena, kar jih je – pomladno zelena. In fotografirala bi vsako pot, vsak ovinek in vsako travnato podlago med drevjem, vsak mah in vsako svetlobo med smrekami. Kot iz pravljice. Samo še dobre pohodne čevlje potrebujem, da bom lahko medvedu pobegnila vsaj po hribu navzdol, heh.

The woods are lovely, dark and deep,
But I have promises to keep,
And miles to go before I sleep,
And miles to go before I sleep.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 17.05.2016 ob 14:25 pod instagram. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

5 odgovorov na “Miles to go before I sleep.”
 1. zmajči - 17.05.2016 ob 18:37

  Klopi so res bolj sitni in nevarni. Mene so lovci podučili, da skoraj ni bolj previdne divje živali kot je medved, menda te začuti na ene dva kilometra in se umakne. Če ne hodiš sama najbrž nisi tiho, problem je če si s kakšnim psom, večino srečanj je bilo zaradi psov.
  Dosti sem prehodila po gozdu, sama in zgodaj zjutraj pa sem samo enkrat naletela na divje prašiče oz. samico z mladički. samo prhnila je ene pet metrov stran in so jo ucvrli, tri sekunde in jih ni bilo nikjer.
  Upam, da kaj pomaga, slike so pa super.

 2. irena - 17.05.2016 ob 21:03
  irena

  super, jaz se tudi vedno zanašam na to, da me oni slišijo prej kot bi jaz lahko bila kjerkoli blizu. srne podobnega občutka za vonj in sluh očitno nimajo :mrgreen:

 3. Mojcika - 18.05.2016 ob 09:07

  Hehe, jaz tudi v gozdu samo o medvedih razmišljam in imam ušesa na pecljih. Spremljevalci se mi pa smejijo.

 4. Nataša - 19.05.2016 ob 10:31

  Oh, si me spomnila na prečudovit gozd, kjer je bila večja verjetnost srečati pravljično bitje kot medveda (Norveška, Bergen). Sploh se ni dalo ujeti v fotko vse tiste čarobnosti, ampak, ajde: https://www.instagram.com/p/n_doDNEksw/?taken-by=natasasmerdelj

 5. Freya - 28.05.2016 ob 11:37

  Ah, tole Frostovo imam pa v spominu, odkar smo jo brali pri angleščini v gimnaziji. Ena tistih, ki se me je res dotaknila.
  In ta pomladno-poletna zelena je prekrasna! Človek bi se kar nekje namestil in jo samo vpijal …

Komentarji so onemogočeni.