Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Ta najboljše s canske rdeče preproge

25.05.2016

Cannes, canski. Vsako leto ponavljam to vajo s pridevnikom. In čeprav se mi je letos zdela rdeča preproga čisto preveč zasičena z manekenkami, ki so tam večinoma predstavljale kozmetično industrijo, ne filmske, sem si vseeno izbrskala nekaj tistih, ki branijo dobro ime canske rdeče preproge. Med njimi sicer načeloma ni bosonoge Julie Roberts, se mi pa zdi zabavno, da so njena stopala izzvala toliko ugibanj o morebitnem protestu zaradi lanskoletne bizarke z obveznimi petkami za ženske, medtem ko so se pri Carrie Fisher bolj ukvarjali z njenim psom kot nizkimi čevlji na vezalke, o Susan Sarandon (ki je bila prav tako v nizkih petah) pa se očitno razpišejo samo, če si drzne pokazati “preveč dekolteja za svoja leta”, karkoli naj bi že to pomenilo.

Kakorkoli, čeprav so se ameriški mediji vrteli predvsem okoli noseče Blake Lively, je bila zame najbolj konsistentna svetla točka rdeče preproge članica žirije Kirsten Dunst, ki je bila tipi topi, najbolj pa mi je pri srcu v Diorjevi preprosti rumeni obleki (lev0) za tiskovko in – presenetljivo – v rožastem (in rožnatem) Gucciju (desno).

Sicer smo jo videli tudi v rumenini Maison Martin Margiela (levo), Diorjevi belini (na sredini) in v šampanjskem Valentinu. Škoda, ker se ji Diorjev životec ne prilega popolnoma.

Moja druga najljubša iz Cannesa je Jessica Chastain, ki je bila v rumeni Armanijevi obleki (desno) prava Jessica Rabbit. Mislim, vau. In v resnici mi je za mišjo dlako bolj všeč srebrna romantika s podpisom Alexander McQueen (levo), ki jo je nosila za premiero filma Jodie Foster Money Monster.

Julianne Moore me je očarala samo ob otvoritvi festivala v kačjem Givenchyju, ki bi lahko pogoltnil marsikatero telo, ampak ona ga zna nositi.

Vsi so na veliko vzdihovali nad Charlize Theron, tudi zaradi prisotnosti Seana Penna, meni pa je bila bolj kot v Diorjevem smokingu za premiero všeč v Givenchyju za tiskovko (levo). Sicer pa ne vem, zakaj je bil takšen halo okoli Seana in nje, saj je vendar predstavljala film The Last Face, v katerem ona igra, on pa ga je režiral. In odrasla človeka sta.

Tudi pri Adele Exarchopoulos sem bolj navdušena nad kratko zadevščino Louis Vuitton za tiskovko (levo), čeprav je bila tudi v večerni izvedbi kar osvežujoča (na sredini), v oko pa mi je padla še ena Adele – Adele Haenel, ki sem jo opazila čisto mimogrede, ker je fotografije manj znanih igralk veliko težje videti kot vse ostale. Njena krajša asimetrična obleka s poudarjenim pasom mi je precej simpatična. Prva Adele je bila v Cannesu s Pennovim filmom The Last Face, druga Adele pa igra glavno filmo v filmu bratov Dardenne La fille inconnue (The Unknown Girl).

Da ne bom čisto predvidljiva, lahko priznam, da mi je precej pri srcu tudi Marion Cotillard s tiskovke, na katero je prišla v džins oblekici Filles a Papa (levo). Težkih čevljev še vedno ne maram, ampak okej. Tudi zlati Dior je bil dovolj impresiven, česar ne morem reči za njeno naslednjo izbiro

In še ena manj predvidljiva, všeč mi je tudi Vanessa Paradis (levo), sicer članica letošnje žirije, v Chanelu. Isabelle Huppert (desno) je pa itak oh in sploh od nekdaj in za vedno. Tudi v zeleni obleki Chloe.

Če bi morala izbrati najljubšo med manekenkami, bi bila to verjetno Natasha Poly (Prada), pa Bella Hadid v rdeči obleki Alexandre Vauthier ter Laetitia Casta (Atelier Versace) in Kendall Jenner v Cavalliju, čeprav mislim, da so si vse skupaj vodilo “manj je več” razložile malo po svoje. Sicer pa sta bili lepi tudi Jodi Foster in Julia Roberts, Amal Clooney in Naomi Watts, ustaljena klasika, ki ne razočara. Veliko jih je.

  • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 25.05.2016 ob 14:46 pod fešn obsešn. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

2 odgovorov na “Ta najboljše s canske rdeče preproge”
  1. Papir - 25.05.2016 ob 23:39

    No … Meni je Julia Roberts krasna. Marion Cotillard pa ne paše ta klovnovska šminka, ne in ne, taka je kot pantomimiki.
    Najlepša od vseh mi je Kirsten Dunst v noro lepem rumenem Diorju – evo, kako ni treba imet bleščic in nevemkakšnega fantastičnega kroja, samo obleko moraš znat ukrojit, kot je treba (Dior je pri tem seveda najboljši na svetu) in jo potem znat nosit. Pa je. Takoj bi imela to obleko.

  2. maja - 26.05.2016 ob 11:11

    O, eno rumeno oblekco si bo zgleda treba omislit za poletje. Eno tako preprosto kot Kirsten Dunst. Se mi zdi, da bo kar dobor pasala tudi na belo kožo… :-(

Komentarji so onemogočeni.