Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Orki v Ljubljani ali Na meji nevidnega

4.10.2016

Na konvenciji ljubiteljev fantastike Na meji nevidnega sem čisto premalo fotkala, ampak oni so se pa čisto premalo oglaševali, zato smo si bot. Kar nekaj ljudi, ki jih te zadeve zanimajo, namreč ni vedelo, da konvencija sploh obstaja (in to že od leta 2013); obljubim, da bom naslednje leto tudi jaz bolje širila novico. Za dogodek sem sicer izvedela tako, da me je na Facebooku nanj povabila ena od prijateljic. Tako da ne, FB ni čisto zanič.

Kakorkoli, res sem bila zelo presenečena nad tole konvencijo, sestavljalo je ni le nekaj stojnic in prostor za družabne igre (kot sem si z nizkimi pričakovanji predstavljala), ampak kar precej (in precej zanimivih) stojnic, prostor za igre in še predavalnica z delavnicami vred. Pa še cosplay tekmovanje, torej tekmovanje v kostumih, katerega sklepni del sem zamudila in še vedno ne vem, kdo je zmagal – uradna in FB stran ne povesta nič, čeprav je ena od njiju dobro založena s fotografijami. Očitno je, da bo Harley Quinn priljubljena tudi za maškare, največ truda je verjetno vložil gospodič, ki je sam naredil kostum za Iron Mana (vzelo mu je pol leta in videti je bil res dobro), moji zmagovalci pa so orki, ki so bili tako učinkovito mrki in ogromni, da so bili kar malo strašljivi, heh (na sliki je en, sicer jih je bilo več). Omeniti moram še dva Hitmana in preprosto dejstvo, da tip z dobro krojeno obleko s kravato in pobrito glavo res ne more veliko zgrešiti. Khm.

Kar navdušena sem, mediji pa očitno ne tako zelo; edina televizija, ki je dogodek pokrila, je bila nacionalka v svojih večernih poročilih. Nezanimanje medijev je hecno tudi v luči številnih ZF celovečercev, ki zadnja leta praktično narekujejo tempo v prvi ligi filmskih zaslužkarjev, nenazadnje pa tudi Harry Potter sodi med fantastiko (in liki iz te zgodbe so bili prisotni tudi v soboto v Poligonu v Tobačni, kjer se je konvencija odvijala).

Na tv so med drugim so povedali, da se konvencija vsako leto preseli na večjo lokacijo, ki se vsakič znova izkaže za premajhno, tako da upam, da se prihodnje leto vidimo kar na Gospodarcu. Vmes si pogledam še Assassin’s Creed, ostale igre, ki niso (še) prišle na veliko platno, pa pokriva gospod širokoplečati. Jaz sem bolj za filme, sploh ZF. V prejšnjih letih sem na konvenciji na žalost zamudila precej hudega Borga …

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 4.10.2016 ob 08:07 pod dogaja se, instagram. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

3 odgovorov na “Orki v Ljubljani ali Na meji nevidnega”
 1. nika. - 4.10.2016 ob 15:07

  Jaz pa iz tvojih tweetov, tako da hvala! Bi bilo škoda zamudit. :)

 2. irena - 4.10.2016 ob 16:03
  irena

  super! \o/

 3. chaser - 6.10.2016 ob 18:42

  Ključen problem teh naših geekovskih konvencij se mi zdi prenasičenost in pa, da so vsi nekako all over the place. In potlej na skoraj vseh gledaš iste stojnice, ista društva, cosplay in tri konzole so pa tako ali tako že stalnica.

  Lani se jim je pridružil še Comptech, ki pa tudi ne ve, če bi bil resen računalniški sejem ali gamerska konvencija za mlade geeke.

  Ni povsem kriva medijska neizpostavljenost, čeprav škodila definitivno ne bi (mislim, da je Poop prejšnja leta drugače pokrival dogodek, though). Bolj je problem v ponudbi. Poznam kar precej geekov, pa redkokaterega vleče na te naše konvencije, medtem ko bi večina verjetno ubijala za obisk zadev ala E3, Gamescom, VIECC …

Komentarji so onemogočeni.