Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Zimski pobeg v trope za skromne

2.11.2016

Japonci imajo zagotovo besedo tudi za tiste zadnje lepe dni jeseni, ko je listje na drevju na vrhuncu obarvanosti, kot da bi hotelo privabiti kakšnega ljubimca. Morda smo prav mi tisti ljubimci, ki jih privabljajo s svojimi barvami, morda je to ta ljubezenska zgodba. Obsojena na propad. Zagotovo nekje obstaja beseda za zadnje sončne dneve v zadnjem vzdihljaju jeseni, kakršno imamo radi in v katero buljimo kot uročeni, še posebno zato, ker vemo, da zdaj sledijo štirje meseci teme. Mraza. Štirje meseci bežanja noter. In morda bom večkrat zbežala v topli tropski rastlinjak Botaničnega vrta, ki je presenetljivo simpatičen in ki sem ga v preteklih dneh obiskala prvič. Priporočam!

Tudi v Botaničnem vrtu raste en velik ginko, ki mu sicer polni razpon iz ene strani brani iglavec. Mislim, da sem zadnje dni fotografirala toliko ginko dreves, da lahko sestavim kar zemljevid. Tudi če se omejim samo na večja, torej starejša drevesa, bo seznam kar dober.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 2.11.2016 ob 19:20 pod krneki. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

5 odgovorov na “Zimski pobeg v trope za skromne”
 1. Harlock - 2.11.2016 ob 21:47

  Lepo.
  Nekoč so v Novi Gorici verjeli (oz. smo nekateri verjeli), da bo iz arhitekturnega bisera (Vila Rafut) nastal nekakšen botanični vrt. Celotna Nova Gorica ima fenomenalno klimo za različne vrste rastlinja. Žal, vila propada.

 2. irena - 2.11.2016 ob 22:41
  irena

  res je krasna vila, škoda ker takole propada.

 3. anjamanja - 3.11.2016 ob 12:41

  ginkoti so zelo kul, se strinjam. drugače pa v botaničnem vrtu bi lahko naštimali še kakšno mizico in postregli kofetek, čaj … za pozimi bi bilo idealno.
  PS: fajn blog, rada berem.

 4. irena - 3.11.2016 ob 13:06
  irena

  imajo kavarnico Primula ravno pri ginku :D ne vem pa, če obratuje tudi pozimi …

 5. janja - 5.11.2016 ob 08:11

  ja tale ginko mi vsako leto pade v oči na Žalah… pri enem spomeniku imajo tako perfekt travo in na njo padajo v tem času te krasne male rumene pahljače…. zelo lepo…

Komentarji so onemogočeni.