Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Pirelli tokrat brez fotošopa

30.11.2016

Včasih gole manekenke, lani močne ženske z dosežki na različnih področjih, ki jih je fotografirala Annie Leibovitz, letos pa fotografije igralk vseh starosti brez naknadne računalniške obdelave obraza ali telesa. Fotografije za Pirellijev koledar za leto 2017, naslovljen Emotional, je posnel Peter Lindbergh, pozirale pa so Uma Thurman, Julianne Moore, Robin Wright, Nicole KidmanHelen Mirren, Kate Winslet, Jessica Chastain, Penelope Cruz, Lupita Nyong’o, Charlotte Rampling, Rooney Mara, Alicia Vikander, Lea Seydoux in Zhang Ziyi. Najstarejša ima 70 let, najmlajša 28. Vključena je še ena “neznana ženska”, Anastasia Ignatova, ki jo Lindberg v video napovedniku sicer označi za skrivnost.

The goal of the calendar is to show the real woman. Not to show the stretched and manipulated, emptied women you see in the magazines today,” je za Huffington Post povedal Lindbergh, ki sicer že tretjič sodeluje s Pirellijem. Dodal je, da se je hotel osredotočiti na drugačno razgaljenost, ne na golo telo.

Komaj čakam, da vidim vse fotografije, tudi od Kate Winslet, ki je hotela poudariti svoje roke. Ne dlani, ampak hrbtno stran – tisto, na kateri je težko skriti leta. “I asked Peter specifically to photograph the backs of my hands because aged 40 I can see how different they are from when I was 30 and when I was 20 and I love looking at that. I don’t want people to change how I look. People are constantly trying to make us look a softer version of 40 or a more youthful, fresher version of 50. Isn’t it ok to just be 40, or 50, or 60?”

[vir]

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 30.11.2016 ob 15:07 pod fejmus pipl. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

4 odgovorov na “Pirelli tokrat brez fotošopa”
 1. maja - 1.12.2016 ob 09:15

  Super fotke, izbor in krasne ženske, sem si že ogledala vse… škoda, da je tako ekskluzivna naklada.

 2. ayu - 1.12.2016 ob 10:38

  Lepo, da so se potrudili biti deklarativno politično korektni in vsevključujoči z različnimi rasami in starostmi (čeprav je večina še vedno belk).

 3. Janja - 1.12.2016 ob 12:03

  Meni so tudi krasne, sploh Uma in Nicole (ki mi s tonami licil sicer obicajno “ne sede”).

 4. Doris - 8.12.2016 ob 13:30

  Ja, sam ene so že operirane … ne velja.

Komentarji so onemogočeni.