Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Sato Bento

23.02.2017

Priznam, rada imam degustacijske menije, še posebno, če so cenovno sprejemljivi. V resnici me sploh ne zanima, kaj je na meniju; jem vse, če je pekoče dam gospodu širokoplečatemu, vse ostalo preživim. Velika izbira je precenjena, odločanje pa tudi.

Tudi zato je večerja v japonski restavraciji Sato Bento, ki v resnici spominja na čisto pravi japonski pajzl (in to sploh ni mišljeno slabšalno), zelo prijetno doživetje. Večerja s sedmimi hodi stane 20 evrov (na spletni strani sicer piše, da je hodov šest), vsak krožnik posebej pa ti razloži prijazna natakarica, ki govori tudi japonsko. Luštno jo je poslušati, ko govori z mojstrom Shinom Satom. Ta medtem s pomočniki pripravlja večerje za šest omizij, kolikor jih premore majhen prostor v centru Ledina, opremljen zelo asketsko in iznajdljivo. Pohištvo je videti reciklirano, malo predelano in zelo simpatično, skodelice za hrano pa bi najraje odnesla domov. To so tiste male, umetelne keramične podrobnosti, ki bi jih najraje kopičila doma, pa nimam ne prostora, ne namena za uporabo.

Kakorkoli, večerja pri Sato Bento se ponavadi začne z edamame in nadaljuje z juhico. Tokrat sem bila na večerji drugič, prvič se je nadaljevala z okonomijakijem (nekakšna omleta ali palačinka, ki so jo na Snapchatu objavljali prav “vsi”, ker je posuta z nekimi luskicami, ki so se na vročini premikale in je zato celotna jed delovala živo). Tokrat pa je drugi hod predstavljala noro dobra hobotnica v kombinaciji s tempuro in rižem.

Ne bom se pretvarjala, da sem si zapomnila prav vsa imena in sestavine, heh, prepoznam pa maki, ko ga vidim (na fotografiji spodaj, maki z brokolijem v kombinaciji z rakcom, česnovo peno in avokadovo kremo).

Brez nigiri sušijev seveda ne gre, lahko bi jih jedla prav vsak dan, sploh če so v tako popolno odmerjeni porciji. Celo nekaj ingverja sem pojedla! Res ne maram ingverja.

Zdi se mi, da je bila sladica predstavljena kot jogurtov moči, čeprav močiji, ki sem jih jedla do zdaj, niso bili videti tako. Je bila pa zadevica bolj okusna kot meni doslej znani moči, tako da se sploh ne pritožujem.

Toplo priporočam! Porcije res niso ogromne, ampak smisel dobre hrane in prijetne kulinarične izkušnje ni v tem, da se nažreš do nezavesti. Jaz sem bila prijetno sita. Hrana je res pripravljena estetsko, postrežena z občutkom, cenovno ugodna in celotna izkušnja je zelo prijetna. Vzela vam bo dobri dve uri, rezervacija skoraj obvezna.

  • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 23.02.2017 ob 20:15 pod foodgasm. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

Ni odziva na “Sato Bento”

Komentarji so onemogočeni.