Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

18.03.2017

(Ne)potrebne novice tedna:

  • Mischa Barton je sklicala novinarsko konferenco, na kateri je povedala, da nekdo okoli prodaja njene eksplicitne posnetke in da gre za t.i. revenge porn. V bistvu grozljivka v resničnem živjenju. S tem, da je vpletla javnost, je seveda dala vsem jasno vedeti, da so posnetki nelegalni in da bodo pravne posledice.
  • Amanda Seyfried se je poročila, Ben Affleck je zaključil zdravljenje zaradi alkoholizma, Marion Cotillard pa je rodila drugega otroka.

Glasbena podlaga tedna:

  • Leon Bridges, My Love Stays. Z Leonom sva se malo podružila.
YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

  • Knedle sem naredila! Ker sem zadnjič slučajno ujela Terezo in ker so bili skutni knedli res preprosti (skuta + moka + jajce + sol + kokosovo maslo). Pravih se verjetno ne bi lotila. Ker pač ne. Ampak skutni so precej preprosti, pa še ugotovila sem, da obstajajo tudi vložene slive (ker še vedno ne vem, zakaj bi tlačili marelice kamorkoli, če pa imamo slive). Zadeva je uspela kar dobro, samo nadomestek drobtin (mandlji, kokosov sladkor, kokosovo maslo) mi ni tako pri srcu, preveč sladko pride vse skupaj. Pa še količina “polivke” je bila po receptu res prevelika.

Ugotovitev tedna:

  • Ko imam kakšen dan, ko jem presenetljivo zdravo (vsake toliko časa se mi kar samodejno zgodi, neverjetno), tudi več pijem. Ne po načrtu, ampak ker mi paše. Voda. Hecno se mi zdi.

Dejstvo tedna:

  • Preprosto ni mogoče, da bi čisto v vsak dan stlačila 8 ur spanja, rekreacijo, zdravo prehranjevanje, branje, druženje, pa še kaj kreativnega. Vse to naj bi človek počel vsak dan, da je lahko zdrav in zadovoljen osebek. No, ni mogoče. Tudi če nimaš otrok. In tudi če ne prižgeš računalnika. Mogoče, če je ravno vikend in se zelo potrudiš. Mogoče.

Tečnost tedna:

  • Saj mi je že nekaj časa jasno, ampak vseeno vsake toliko časa še vedno malo padem ven zaradi dejstva, da pri nas lahko res funkcioniraš samo tako, da večino svojega časa in energije nameniš prijateljevanju, navezanju stikov, mreženju, in potem imaš morda vse informacije in izpolnjene pogoje, da lahko ostalih 20% časa nameniš svojemu dejanskemu delu.
  • Po obedu v restavraciji na tisto standardno vprašanje “kakojebilo” skoraj vedno odgovorim “superhvala”. Skoraj avtomatično. Zadnje čase malo bolj pazim na to, da ne odgovarjam avtomatizirano in samo zato, da nam je vsem prijetno. Še vedno imam težave z izražanjem negativnega mnenja, zato pa s toliko večjim veseljem pohvalim, kadar lahko. In še vedno se kdaj ujamem v “superhvala” zanko. Ker je lažje.

.

  • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 18.03.2017 ob 10:07 pod tedenska diareja. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

Ni odziva na “Tedenska diareja”

Komentarji so onemogočeni.