Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

1.04.2017

(Ne)potrebne novice tedna:

 • Cheryl Cole je rodila dečka, Kim Kardashian si želi še tretjega otroka, objavili so napovednik za novo sezono Game of Thrones in Frozen je imel izvirno čisto drugačen konec. V resnici sem pozabila, kakšen je bil pravzaprav konec, tako da mi to prav nič ne pove. Bolj me zabava alternativni intro v Seks v mestu.

Glasbena podlaga tedna:

 • Lady Linn and Her Magnificent Seven, I Don’t Wanna Dance. Luštna priredba.
YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

 • Pri Mari so mi pripravili strašno okusno regratovo solato s praženim krompirjem, o njami. Potrebno je tudi omeniti, da pri nas niti ne nabiramo regrata (samo na lastnem vrtu), zunaj ga pa tudi ne maram kupovati ali naročati, ker pač nikoli ne vem, kje je bil nabran in kako dobro je bil umit, heh. Ampak Mari pa kar zaupam.

Tečnost tedna:

 • Vem, da je to ultimativni #firstworldproblem, ampak ne morem nakupovati. Premajhno stanovanje imam, da bi kopičila stvari, preveč je stvari, ki bi jih rada imela, v resnici pa potrebujem samo določene kose, ki jih lahko vključim povsod. Ampak teh seveda ne najdem, ali pa so izven mojega proračuna. Kaj mi torej pomaga, če bi lahko kupila 20 čevljev, ki so mi všeč, ko pa lahko vsak par nosim samo k enemu ali dvema kosoma oblačil? Ne gre, nimam dovolj visokega proračuna, ni dovolj izbire, ne znam kupovati prek spleta (ta “ne znam” v resnici pomeni to, da prek spleta do zdaj še nisem uspela kupiti niti ene oblačilne zadeve, ki po prihodu do mene ne bi bila razočaranje). Uniformo potrebujem. Uniformo, tako kot Matilda Kahl, ki vsak dan nosi črne hlače in belo srajco/majčko. Ampak moja nekakšna uniforma so obleke, mislim enodelne obleke, ne obleke kot oblačila. Lahko bi si pri šivilji naredila wrap dress in nosila eno in isto, samo da v resnici ne bi bilo eno in isto, ampak mnogo enakih. Saj vsi vemo, da tega ne bom naredila. Že samo to, da bi morala iskati in obiskati šiviljo, me navdaja s tesnobo. Ja, umetno ustvarjeni problemi so najboljši, a žal zato nič manj obremenjujoči. First world problem rant over.

Dejstvo tedna:

 • Entuziazem je nalezljiv.
 • Sovražim 1. april.

Vprašanje tedna:

 • V čem je štos človeku razlagati, da je njegov mini aktivizem nepomemben, ker tako ali tako ne bo ničesar spremenil? Ne vem, a bi morali biti vsi pasivni? Če hoče nekdo vlagati svoj trud v poskus izboljšanja nekih razmer, ga lahko vsaj pustimo pri miru, če mu že ne pomagamo, kajne?

.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 1.04.2017 ob 10:19 pod tedenska diareja. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

2 odgovorov na “Tedenska diareja”
 1. magrateja - 1.04.2017 ob 12:05

  Moja hipoteza glede zadnjega vprašanja je, da se nočejo ob pogledu na aktiviste počutit krive, ker sami nič ne počnejo. It’s about them.

 2. irena - 1.04.2017 ob 21:23
  irena

  ampak res. mala šola neobremenjevanja z drugimi ljudmi, spet.

Komentarji so onemogočeni.