Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Cvetoče

4.04.2017

A so bila cvetoča drevesa od nekdaj tako jebozovna, da se moram večkrat ozreti za njimi? Vem, da sem to počela tudi lani, ampak res se ne spomnim, da bi tudi prejšnja leta slišala fanfare v glavi vsakič, ko grem po ulici. A se pomladna prebujenja vedno zgodijo po tridesetem, ali sem samo jaz late bloomer? Toliko vprašanj imam!

Ehm. V resnici sem hotela omeniti, da japonske češnje pri Biotehniški fakulteti (nasproti živalskega vrta) pridno cvetijo, čeprav še ne vse, in da je bil v soboto tam že hanami, torej dogodek posedanja pod češnjami in občudovanja cvetočih dreves. Tako kot to počnejo na Japonskem. Le da je pri nas manj hrane in več mladostnikov, ki redno hodijo za vogal hiše, sklepam da na običajno moško scanje v javnosti.

Ker so bili popoldnevi kar vetrovni, so s češenj mnogi listki že odpadli. A lepo je ležati pod češnjo, poslušati ptičje petje in pustiti, da nate snežijo cvetni lističi.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 4.04.2017 ob 08:59 pod krneki. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

4 odgovorov na “Cvetoče”
 1. dmedos - 4.04.2017 ob 11:54

  Zanimiv izraz “jeb…”.
  Meni so že od nekdaj takšna – torej “jeb…” oziroma lepa.

 2. Harlock - 4.04.2017 ob 18:57

  Ta drevesa je posadila japonska cesarica, če se ne motim. Obožujem to cvetenje. Kot mularija smo gledali japonske risanke…in ena najlepših zadev so bile te ulice cvetočih češenj.

 3. irena - 4.04.2017 ob 22:47
  irena

  “njena cesarska visokost japonska princesa Sayako”, če smo natančni. :)
  je zraven plaketa z napisom.

 4. Tamara - 5.04.2017 ob 20:32

  Ja, to pride po tridesetem. S tem, da se “slabša” s približevanjem štiridesetim :) . Letos dobesedno ovohavam zrak. Tako božansko diši…

Komentarji so onemogočeni.