Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

29.04.2017

(Ne)potrebne novice tedna:

 • Ste vedeli, da v zadnjih nekaj dnevih nismo le podelili viktorje, ampak tudi dobili novo miss športa? Jaz tudi ne. Mimogrede, meni so bili Viktorji v resnici všeč, sploh prva polovica. Taka malo nerodna sindikalna zabava, kjer so vsi malo opiti in zato dodatno smešni, ali pa malce nadležni (kajne, Kobal?), za nameček pa se mi je prvič kdajkoli Vid Valič zdel super. Viktorja za posebne dosežke bi si zaslužil že samo zato, ker je zadevo speljal, kot jo je.

Glasbena podlaga tedna:

 • Zadnjič sem na Radiu Študent slišala eno mirnejšo priredbo meni precej ljube pesmi Don’t Make Me Over. Nisem je še našla, ampak med iskanjem sem naletela na Julio Holter. Čeprav imam v resnici še vedno najraje tiste pevke, ki se povsem razpištolijo na vsa pljuča v zadnjem delu pesmi, heh. Tudi bolj melanholične, zasanjane in počasne različice pašejo. V resnici je še premalo zasanjana …
YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

 • Malo sem spet padla v kaše, tale je prosena, skuhana na mleku in z vanilijo, potem pa so bili notri vmešani še zmleti madlji, mandlji v koščkih in jagode za povrh. Bombica!

Tečnost tedna:

 • Ljudje, ki se raje pretvarjajo, da te niso videli, kot pa da bi te preprosto pozdravili in odšli dalje. Ko si najprej misliš, da moraš biti res strašna oseba, da se človek noče srečati, a v resnici to ni tvoja težava, težavo ima ta druga oseba. Očitno.
 • Postajam alergična na besedo avtentično. Takoj, ko jo nekdo uporabi in to misli čisto resno, zavoham nepristnost. Ker avtentičnost je kot nekakšna neavtentična različica pristnosti.

Ugotovitev tedna:

 • Končno sem prišla do točke, ko mi je vseeno, koga srečam brez ličil in ko mi je vseeno, če srečam cel šopek nekdanjih fantov ali simpatij. (Se še spomnite besede simpatija? Temu zdaj pravim crush, ker menda zveni bolj ljubko.) In to se mi zdi kar napredek. Ker mi je v resnici vseeno, če sem videti povoženo, jaz že vem, da sem v resnici na veliko boljši točki v življenju, kot sem bila včasih. Bolj zadovoljna. Bolj mirna. In to je edino, kar je pomembno in nenazadnje mi tega ni treba nikomur dokazovati. Za nekatere stvari odgovarjaš samo sebi, kar je hkrati odgovarjanje najvišji instanci. Tko.

Obvestilo tedna:

 • Tedenske diareje naslednji dve soboti ne bo, ker me ni. Tralalalala. Tudi uganka je na dopustu, da gospa mama ne bo preveč živčna, heh.

.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 29.04.2017 ob 10:21 pod tedenska diareja. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

En odgovor na “Tedenska diareja”
 1. Ziva - 30.04.2017 ob 08:00

  Kot nekdo, ki se je ze pretvarjal, da nekoga ni videl, potrjujem, da v vecini primerov ni problem ignorirana oseba. In dodajam, da se pocutim grozno za nazaj in ze zelo dolgo razmisljam o opravicilu, ampak ne vem, ce imam do njega sploh “pravico”. (In z veseljem sprejemam mnenja o tem, ker si sama s tem razbijam glavo ze cisto predolgo.)

Komentarji so onemogočeni.