Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

15.07.2017

(Ne)potrebne novice tedna:

 • Ker Ben Affleck hodi okoli z novo punco, je okoli tega ves halo, Shia LaBeouf je spet razgrajal in bil spet aretiran, James Corden z ženo pričakuje tretjega otroka, Beyonce pa je potrdila, da je dvojčkoma ime Sir in Rumi. Kar hecno, da moraš hkrati, ko poimenuješ otroka, še patentirati njegovo ime, kajne? Plus, če bo Sir kdaj dobil kakšen britanski častni naziv, a bo potem sir Sir?
 • Znane so nominacije za emmyje, največ (22) jih imata Westworld in Saturday Night Live, Stranger Things jih imajo 18 (tudi za Barb), Game of Thrones pa nič, ker letos niso bili v igri.

Glasbena podlaga tedna:

 • Pixies, Velouria. Ta teden so vladali Pixies, itak. Križanke pa še vedno ostajajo meni najljubše koncertno prizorišče. Prav vsakič znova pomislim na to. Pa čeprav so še vedno grozeče brez priložnostne strehe, ki se jim je sesula lani aprila (!).
YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

 • Človek včasih potrebuje pico. In moja mora imeti sveže paradižnike, mesnih zadev pa raje ne. V resnici zadnje čase tako redko jem meso, da se mi zdi, da sem že na pol vegi.

Vprašanje tedna:

 • Le koliko ljudi je že nehalo delati tisto, v čemer so dobri, ker se preprosto niso več hoteli ubadati z drugimi ljudmi?

Tečnost tedna:

 • Res bom morala začeti na koncerte hoditi s čepki za ušesa, kajne? Ali pa vsaj z vato. Ker postajam preklemansko občutljiva na glasnost, najnovejši primer so Koala Voice, ki so bili predskupina Pixies, in so kar prepričljivo segali do moje meje bolečine. Pa sploh nisem bila tako blizu zvočnikov. In glasba sama je čisto okej. Samo z jakostjo imam težave. Šifra je: upokojenka.
 • Tisti lokali v mestih, ki ponujajo super zadeve za zajtrk za s sabo, ampak se seveda odprejo nekje ob 9. ali celo 10. uri, da ne morem niti spotoma mimo. Zaprejo se kakopak najkasneje ob 17h, tako da jih tudi na poti domov zgrešim. Nekako tako kot banke, za katere moram praktično vzeti dopust. Ali servis za Blendtec, ki sprejema med 11.30 in 16.00. Očitno gre vsem res dobro.
 • Najboljše je delati nekaj, o čemer vsi vedo vse. Vedno. In vedno znova teči isti krog.

Razočaranje tedna:

 • Ura, datum in temperatura na vrhu TR3 očitno ne bodo več obratovali, vsaj ne kaj kmalu. Kar žalostna sem. It’s an end of an era. Vedno pogledujem gor, vedno. Ne velja, če imamo vse te podatke na mobitelih, ni isto. Ura na TR3 je spomenik. In veliko bolj ga cenim kot tisto več kot milijon evrov vredno klado ob Skeletu.

.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 15.07.2017 ob 10:00 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

7 odgovorov na “Tedenska diareja”
 1. Alenka - 15.07.2017 ob 12:36

  Jaz sem tud razočarana, da tistega displeja na stolpnici ne bo več….baje so z vzdrževanjem ogroooomni stroški, je rekel nov lastnik….kr neki

 2. cia9 - 15.07.2017 ob 19:27

  Za ušesa na koncertu super poskrbijo aluminijasti Isolate čepki (google). Ful dobr porežejo vse frekvence, tko da ostane še vedno top uravnotežena glasba. Sprobano :-)

 3. irena - 16.07.2017 ob 00:19
 4. Urška - 17.07.2017 ob 16:17

  Js tudi zelo pogrešam, predvsem čas in temperaturo na stolpnici. :(

 5. Janja - 27.07.2017 ob 12:24

  “Tisti lokali v mestih, ki ponujajo super zadeve za zajtrk za s sabo…” mi prosim lahko omeniš katerega? Nekako imam v tem času malico, pa bi se izšlo. Hvala :)

 6. irena - 27.07.2017 ob 16:20
  irena

  mah, rada bi imela možnost obiskati Fejstmeni v normalnem času, vsaj občasno, pa Brodo, vsaj občasno, pa Malo teraso, vsaj občasno, pa Organic Garden na Ciril-Metodovem, vsaj občasno, da ne omenjam Bazilike, vsaj občasno … te hipsteraji. vsaj občasno. :D

 7. Janja - 2.08.2017 ob 09:46

  Hvala za odgovor; dveh ne poznam… baje imajo po novem tudi pri Žmavcu dobre stvari za želodčke napolnit.

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !