Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

5.08.2017

(Ne)potrebne novice tedna:

 • Vladimir Kličko se je upokojil, J.K. Rowling je najbogatejša avtorica (pravi Forbesova lestvica, drugi ja James Patterson), najbolje plačana manekenka v Veliki Britaniji pa je Cara Delevingne. Očitno bom kmalu ugotovila tudi to, kako deluje v filmu, ker pač hočem videti Valeriana.

Kulinarična dobrota tedna:

 • Redko sem med tednom v mestu, pa sem si zato ob priložnosti, ko sem bila ob pravem času v bližini Bazilike, privoščila njihov buda bowl. Te skodele s popečeno in svežo zelenjavo bi lahko jedla dnevno, a v resnici je porcija premajhna zame (pojesti bi morala eno vsaki dve uri), cena pa ob tem dejstvu malce previsoka (8.5 eur, če se prav spomnim). Ampak luštno za občasno afnanje, heh.

Glasbena podlaga tedna:

 • Hektičen teden je, pa sem malo na klasiki. To je tisti Bachov Koncert za violino, godala in continuo v a-molu št. 1, BWV 1041, ki so ga igrali na koncertu orkestra Il Solisti (ki se jim je kasneje pridružil John Malkovich). Všeč mi je bil, čeprav sem brala kritike, da je vsebinsko najmanj sodil k celoti.
YouTube slika preogleda

Tečnost tedna:

 • Tisti ljudje, ki se z dopusta vedno, ampak vedno vrnejo s pritožbami. Pa tisti ljudje, ki pravijo, da ne gredo nič na dopust, potem pa imajo tri podaljšane vikende na morju. Razumem, ni enako kot dva tedna v kosu, ampak vseeno pa to ni nič.
 • Lahko sem povsem sproščena in mirna, tudi pred velikimi dogodki (oziroma dogodki, ki se meni zdijo veliki), ampak tam nekje pol ure, 15 minut prej, mi začne kljub nespremenjeni miselnosti srce samo od sebe razbijati in opozarjati na bližanje “nevarnosti”. Vedno. Ne pomaga, da mi je racionalno vse jasno, ne pomaga, da mi nihče nič noče in ne pomaga zavedanje, da mi na smrtni postelji ta en dogodek res ne bo pomenil nič in se ga že davno ne bom spomnila.

Dejstvo tedna:

 • Včasih gledam te mlade punce in se sprašujem, če se zavedajo, da so vse po vrsti popolne. In res sem vesela te mode kratkih kratkih hlač, ki dokazuje, da je celulit na vseh postavah v vseh starostih. V bistvu ne vem, zakaj ima celulit sploh svoje ime. No, v bistvu vem. Nekako je treba tržiti izdelke, ki obljubljajo fotošopirano kožo.

Vprašanje tedna:

 • Ali je “vaja dela mojstra” res nezlomljiv recept? Se človek res lahko vsega nauči, vsake veščine?

.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 5.08.2017 ob 12:01 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

2 odgovorov na “Tedenska diareja”
 1. Eva - 5.08.2017 ob 23:15

  Toliko glede vaje, ki dela mojstra:

  http://jamesclear.com/deliberate-practice-theory

  Pomembno je tudi, kako in kakšno vajo delaš.

 2. Tomaz Z. - 7.08.2017 ob 15:11

  Edini razlog, zakaj Patterson “napise” toliko knjig je v tem, da napise okvirje posameznih poglavij (par stavkov), potem pa daje to pisati drugim. :) :)

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !