Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Brooklyn

13.09.2017

Brooklyn je krasen filmček, čeprav ga morda vseeno ne bi nominirala za oskarja za najboljši celovečerec (kar je dejansko bil, nominiran namreč, pa tudi nominacijo za glavno vlogo in scenarij je imel). In čeprav je Brooklyn, je bil večinoma posnet v Kanadi, kar mu niti ne štejem v minus, produkcijo in proračun je pač potrebno uskladiti, v minus mu bolj štejem prvo generacijo italijanskih priseljencev, ki govorijo popolno angleščino brez naglasa, pa nesmiselne odločitve glavne junakinje tam v drugi polovici, ampak okej, na koncu se vse zloži na pravo mesto. Še posebno čudovita je barvna paleta filma, najprej v bolj sivih tonih, nato v malo svetlejših, zadnja tretjina pa te že skoraj obsceno nagovarja z barvami. Barve sledijo glavni junakinji, z roko v roki.

“You’ll feel so homesick that you’ll want to die, and there’s nothing you can do about it apart from endure it. But you will, and it won’t kill you. And one day the sun will come out – you might not even notice straight away, it’ll be that faint. And then you’ll catch yourself thinking about something or someone who has no connection with the past. Someone who’s only yours. And you’ll realize… that this is where your life is.”

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 13.09.2017 ob 07:36 pod kjepakdaj. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

4 odgovorov na “Brooklyn”
 1. alenka - 13.09.2017 ob 16:27

  meni je bil pa top filmčk in zasluženo nominiran. me je bolj ganil in pustil name vtis kot marsikateri prav tako nominiran.

 2. lily - 13.09.2017 ob 17:23

  Filma nisem gledala, ampak po spominu, ko sem brala o njem … kaj niso to irski priseljenci? No, mogoče so v filmu tudi italijanski, what do I know. ;)

 3. Tinca - 14.09.2017 ob 09:17

  Meni je bil tudi zelo zelo všeč. Ko je prišel ven, sem se mu kar nekako izognila, ker so bile podane vsebine bolj v smislu nekega svetobolja pa jada jada za domovino… zadnjič sem ga ujela zgolj slučajno in mi je bil res všeč. Pa scenografija in moda in barve…

 4. irena - 15.09.2017 ob 11:33
  irena

  @Tinca, prav isto težavo sem imela, vnaprej sem imela zadržke. eni filmi te potem naknadno presenetijo.

  @lily, so irski, ampak potem v New Yorku spozna tudi italijanske :)

Komentiraj




Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !