Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Elisabeth.

19.09.2017

“I have had too many instances recently when I have walked past men carrying machine guns down the street. When does that become normal? How long does it take before we stop noticing, and we no longer ask why there are men with machine guns around? People have to stay awake. And after you wake up, you should get out of bed and start doing things. There is no time later. My worst fear is that people become complacent, and apathetic, again.”

~ Elisabeth Moss

V nedeljo ponoči so v ZDA razdelili emmyje, česar pri nas tako ali tako nismo opazili, ker smo vsi gledali košarko, sanjali košarko in potem še malo živeli košarko. In prav je tako.

Prejemnike televizijskih nagrad sem preverila precej pozno, sploh glede na to, da naj bi me te zadeve zanimale. Največ kipcev sta dobili seriji Handmaid’s Tale in Little Big Lies, pa še nobene nisem gledala. Ravno sem prebrala knjižno predlogo Margaret Atwood za Deklino zgodbo. Elisabeth pa nagrado privoščim v vsakem primeru, že za Peggy v Mad Men bi jo morala dobiti. Najboljši zahvalni govor je imela Julia Louis-Dreyfus (Veep), najbolj čustvenega verjetno Ann Dowd (prav tako za Deklino zgodbo), najbolj artikuliranega Sterling K. Brown (This Is Us), ki ga je glasba prepodila iz odra, pa čeprav so v občinstvu protestirali. Serije Westworld, Stranger Things in The Crown so bile dokaj spregledane. Letošnje leto je pripadlo Deklam. In Stephenu Colbertu. In iz neznanega razloga tudi Seanu Spicerju. Je pa končno do emmyja prišel tudi Donald Trump! No, recimo. Dobil ga je namreč Alec Baldwin za imitacijo Trumpa v Saturday Night Live. Kar primerno.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 19.09.2017 ob 07:40 pod kjepakdaj. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

3 odgovorov na “Elisabeth.”
 1. Kata - 19.09.2017 ob 15:18

  Obe seriji z največ nagradami sta za moje pojme dost povprečni. Se mi zdi, da igrata samo na karto šoka, ki sam sebi namen in razen tega šoka, serija ne razdela dost drugih stvari… Ampak to je zgolj moje mnenje :-)

 2. alenka - 21.09.2017 ob 14:47

  vesela bila za Handmaid’s Tale in Little Big Lies! vsem ful privoščim! pa pasal spremljat ko je drhal spremljala košarko :)

 3. irena - 21.09.2017 ob 16:43
  irena

  okej, drhal? ne pretiravajmo, no. :)

  sploh je bilo pa košarke konec veliko pred začetkom prenosa emmyjev …

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !