Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Linktajm

24.09.2017
YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 24.09.2017 ob 09:10 pod linktajm. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

19 odgovorov na “Linktajm”
 1. Sanja - 24.09.2017 ob 11:07

  “Jaz se avtomatično zatreskam v vse neskočno in iskreno prijazne ljudi. Ki so prijazni, ker so pač dobri”

  To. Jaz tudi.

 2. NatasaPr - 24.09.2017 ob 22:32

  Super lintajm kot vedno, ampak ta teden sem na boredpandi zasledila tudi “tvojega” Toma Hardyja s kužki in kar ne morem verjet, da ga ni na listi, hah. Razen, če je zadeva stara :) https://www.boredpanda.com/love-for-dogs-tom-hardy/
  Sicer pa tisto o Goranu – res je izjemna osebnost in z vsakim intervjujem to še potrjuje. Upam, da ga ob naslednjem sklicu reprezentance, ko ga ne bo več, ljudje potem ne bodo raztrgali, kot je to v navadi…

 3. irena - 24.09.2017 ob 23:05
  irena

  Tom Hardy s psi je stalnica! :) never gets old <3

 4. chaser - 25.09.2017 ob 01:00

  Kdor misli, da imajo meninistične ocene pri matematiki kakršnokoli vezo z (ne)interesom deklet za informatiko in podobne izobraževalne smeri, nima pojma o računalništvu. Dejstvo je, da ima danes skoraj vsak najstnik svoj računalnik z dostopom do spleta. In če fantje v zgodnjih letih pokažejo več časa za igre in programe (kar dostikrat vodi do zanimanja za programiranje itd.) kot dekleta, to ni nobena zarota. Zato pa med grafičnimi oblikovalkami ne primanjkuje žensk.

  Sploh so pa po mojih izkušnjah dijakinje/študentke na slovenskih računalniških šolah prej priviligirane kot nezaželene.

 5. irena - 25.09.2017 ob 10:01
  irena

  okej, a si ti dejansko prebral in razumel omenjeni članek? ker če pišeš o zarotah, potem resno dvomim.

 6. magrateja - 25.09.2017 ob 12:54

  Razna pedala za pod mizo sem opazila tudi v slo štacunah, tako da se priporočam za oceno, če te kdo usliši ;)
  https://www.insportline.si/11581/mini-kolo-insportline-temiste
  https://www.mimovrste.com/pripomocki-za-fitnes/kettler-pedala-za-sedece-poganjanje

 7. irena - 25.09.2017 ob 14:42
  irena

  sem kr forwardirala dedku mrazu :mrgreen:

 8. magrateja - 25.09.2017 ob 16:13

  Pametno :mrgreen:
  opomba: problem bi znala bit kombinacija višine/dolžine nog vs. višina mize

 9. chaser - 26.09.2017 ob 02:21

  Jap, klasična feministična propaganda, ki nima veze s pomanjkanjem bejb v znanstvenih vodah.

 10. irena - 26.09.2017 ob 08:46
  irena

  :lol:

 11. kat - 26.09.2017 ob 11:16

  Ta doba, ko smo čedalje manj tiho in čedalje bolj glasno opozarjamo na neenakosti, mora biti za priviligirane bele moške res mučna. Opažam po reakcijah.

 12. chaser - 28.09.2017 ob 20:45

  Mogoče zato, ker ko moški opozori na priviligiranost žensk v trenutku dobi kajlo. Opažam po reakcijah. Bolj misandrija kot boj za enakopravnost.

  V bistvu me je tale članek spomnil na en prispevek, ki so ga vrteli par mesecev nazaj na Poop TV. In sicer o tem, da se premalo žensk odloči za študij programiranja, ker so odločnejše, inteligentnejše etc. od moških. Kako se lahko greš nek boj za enakopravnost, če istočasno nasprotni spol daješ v nič?

  A pol ima katera izkušnje s tem neopravičenim ocenjevanjem pri matematiki, ker ji je na testu pisalo Irena, ne pa Marko? Resno vprašam, ker stalno videvam neke študije/članke/prispevke o tem, kako so bejbe zatirane in nezaželene na znanstvenih šolah, sam pa v desetih letih nisem spoznal nobene, ki bi imela kakšno pripombo. Še polovico strokovnih predmetov so me vedno poučevale ženske. Pa če me spomin ne vara, so že v osnovki punce imele v povprečju višje ocene pri matematiki, fiziki pa kemiji kot fantje. A smo res neka ultra femi-friendly država, al kaj?

 13. kat - 28.09.2017 ob 22:02

  Kakšno kajlo? Mogoče zato, ker začneš z napadom in sovražnim odnosom namesto, da bi preprosto poslušal in skušal verjeti kakšni ženski, ko govori na podlagi lastnih izkušenj? Ali pa te preprosto niso zaupanja vredne, ker … prihajajo od ženske?

  Škoda, ker tratiš toliko energije na užaljenost. Škoda, ker feminizem uporabljaš kot žaljivko. Morda bi moral najprej pogledati v slovar in razmisliti, česa točno se bojiš.

 14. chaser - 28.09.2017 ob 22:32

  Tukaj je govora o neki študiji, na čemer temelji precej 3rd wave feminizma. Zato pa sprašujem, če ima katera dejansko izkušnjo, da je za isti rezultat na testu dobila slabšo oceno zaradi spola. Do takrat so takšni članki zame primerljivi s teorijami zarote – včasih so resnični, dostikrat pa ne.

  A če ti rečeš, da smo pristali na Luni, jaz pa temu mogoče ne verjamem, sem avtomatsko USA hater? Ker menim, da je neka kvazi študija BS, sem zdaj sovražnik žensk?

  Precej primerov poznam, ko je moški seksizem naletel na gluha ušesa, če ženska samo omeni neko seksistično izkušnjo, pa v trenutku nastane cel halo.

  Sploh pa je ta tvoj komentar o priviligiranosti belega moškega na sončni strani Alp že statistično navaden mit, glede na to, da moški močno prednačijo med brezposelnimi, brezdomci, številu samomorov, nižji stopnji izobrazbe in nenazadnje krajši življenski dobi. Ampak štejejo itak samo wage gap, število posilstev, seksistične opazke pa imaginarno nefer ocenjevanje v šolah, ane? Ker #GirlPower.

 15. irena - 29.09.2017 ob 10:27
  irena

  Če ima katera dejansko izkušnjo, da je na testu dobila slabšo oceno zaradi spola? A velja, če me profesor skozi celoten izpit kliče ljubica in me pokroviteljsko popravlja, medtem ko so-študent poleg mene ni bil ljubček? A velja, če mi učiteljica reče, da jaz se pa ne rabim ekstra truditi za 5, ker je 4 dovolj dobro in ne rabim dodatne pomoči, jo pa sošolec, ki ima prav tako 4, dobi?

  Ampak a imam sama razdelano malo privatno raziskavo na določenem vzorcu in sledljive rezultate? Ne. Ti tudi ne.

  Seveda, da pri šovinizmu nastane večji halo, ker prihaja iz spodaj navzgor. Od tistega, ki je v šibkejšem položaju do tistega, ki je na močnejšem. Pri seksizmu gre za sistematično diskriminacijo določenega spola v družbi do točke, ko se z njim ravna kot z “nekaj manj” kot je dominantna skupina. Moški so dominantna skupina. Dominantna skupina kot skupina ni žrtev.
  Mizoginija in patriarhat nam škodi vsem, moškim in ženskam. Tudi moški soočajo z nerealnimi pričakovanji moških v družbi, kar je prav tako posledica patriarhalne družbe. Ampak moški niso kulturno, družbeno ali legalno v šibkejšem položaju.

  To ni napad, to govorim povsem mirno in spravljivo. Ker ključ je v tem, da se poslušamo in skušamo razumeti. Ženske si res ne izmišljujemo vseh možnih izkušenj. Seveda, da obstaja tudi slab način komunikacije glede tega, ampak izkušnje z besnim/nerazumnim/sovražnim/karkoli človekom ne gre aplicirati na celoten spol (kar velja za oba ali vse spole), ker potem smo vsi na izgubi. Ker potem se spet nehamo poslušati in skušati razumeti.
  Ampak ja, razumem, da je to težko, ker je tudi meni težko. Tudi jaz fašem popizditis. Se učim potrpežljivosti in tega, da me pripombe, ki jih poslušam že vse življenje, ne vržejo iz tira. Verjamem, da to na takšnem ali drugačnem področju počnemo vsi. Vseživljenjsko učenje. Verjamem tudi, da je marsikomu lažje biti tiho in se smehljati in pustiti, da gre karavana mimo. Ampak tišine je bilo ogromno. Osvetljevanje problemov in debata o njih je nekaj dobrega, ne slabega.

  V glavnem, se lahko najprej strinjamo, da je feminizem za enakopravnost in enake priložnosti za oba spola in da je to nekaj dobrega, pa potem gremo naprej iz tega? Feminizem ni žaljivka. Feminizem je win-win za vse ljudi, ne za en ali drug spol.

 16. chaser - 30.09.2017 ob 00:23

  Sem absolutno proti “baba je za v kuhinjo” mentaliteti in takim sekstičnim opazkam, kot jih omenjaš. Dejstvo je, da so eni osebki omejeni in se niti ne zavedajo, kako njihove besede in dejanja vplivajo na človeka (jaz recimo že cel lajf poslušam stupidne šale na račun priimka). V nos mi gre, ker se vse preveč stvari aplicira na seksizem. Kot ta “študija”, za katero mi ni jasno, kako bi jo lahko kdorkoli sploh zanesljvo izvedel. Nepravičnosti v šolah so se zmeraj dogajale, razlika je v tem, da se bejba lahko takoj lahko sklicuje na seksizem, tip pa ne (sploh v teh časih, ko je ženski seksizem hot topic). Pa nisem sploh bral, kdo je avtor članka in če je kje omenjen spol tega “ocenjevalca”.

  Feminizem je v osnovi že ok, problem je, ker ga na slab glas spravljajo ekstremistke in neintelignetne gospodične, ki jim sledijo, ker je pač kul biti SJW – še posebej na internetu.

  Dokler bom na zborovanjih gledal feministke, ki z roza čepicami vzklikajo antiseksistične slogane pa take, ki se na dan žena udeležujejo shodov za enakopravnost, pol ure za tem pa na socialna omrežja limajo fotke z gratis rožicami s Tromostovja (pri čemer jih 95% ne ve niti, kdaj je mednarodni dan moških), bo to zame bolj parodija boja za enakopravnost.

  Sorry, zato pa ob izjavah “da med inžinirji primanjkuje žensk tudi zaradi nefer ocenjevanja, ki ga je zasledila neka študija” in podobnimi, zavijam z očmi, ker podoživljam travme ob poslušanju Anite Sarkeesian. :)

  Zakaj pa misliš, da toliko žensk zavrača ta novodobni feminizem? Ker se zavedajo, da to ni zdrav boj za enakopravnost kot sta bila 1st & 2nd wave, ampak bolj ena hate grupa, ki meče slabo luč na vse ženske, ne samo na feminazi trape (in moške, seveda). Nobena normalna ženska se sicer ne bi otepala gibanja, ki deluje izključno v njeno korist.

 17. kat - 30.09.2017 ob 22:17

  Tvoj jamr je na nivoju Charlotte Rampling in njenih komentarjev, da so oskarji rasistični do belcev.

  Večina ne more biti zatirana od manjšine. Obratna diskriminacija je nesmisel. Ko manjšine govorijo o nepravičnosti, to na noben način ne zatira večinske skupine. Dejstva.

  Lahko zavijaš z očmi, lahko pa ne dlakocepiš, če nekdo napiše, da je en od razlogov za malo žensk med inženirkami tudi v izobraževalnem sistemu. Če se res hočeš poglobiti v temo, ti niti guglati ni treba, lahko se sprehodiš do Filozofske fakultete in se pogovoriš s kakšnim strokovnjakom ali strokovnjakinjo primernega področja. Milica Antić Gaber ti verjetno tudi če jo zbudiš ob treh zjutraj pove več strokovnih dejstev kot si jih sposoben spomniti do večera. Ampak za kaj takega bi moral imeti željo po znanju s tega področja, ne pa samo zanašanje na svoje občutke.

  Če ti pri zgoraj linkani raziskavi ni jasno, od kje in kako je (oz. kot ti imenuješ “neka študija”), potem očitno nisi dovolj raziskoval. Citirane imaš sledljive strokovnjake. V članku imaš linkan imaš celoten pdf raziskave, vseh 42 strani. A to si vse prebral?

 18. Ka - 1.10.2017 ob 10:47

  Glede pedal pod mizo – večkrat se spomnim dobre ideje, ko si moral poganjati kolo,da je imel ekran elektriko ( na enem javnem računalniku)

 19. irena - 3.10.2017 ob 16:54
  irena

  to sem tudi jaz razmišljala enkrat v fitnesu (tisti en mesec v življenju, ko sem hodila na fitnes, heh), da bi se moral vsaj ekran kolesa, ki ga poganjam, napajati iz tega poganjanja. najmanj! :)

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !