Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Pokice.

10.10.2017

Korak od prekipevajočih pokic do opekline ni daleč, čeprav pokice v resnici nimajo nič s tem, moja nepozornost ima. Mogoče bi si morala čestitati, da sem se šele zdaj, po šestih letih indukcije, resno opekla. Najprej me je odneslo pet metrov stran, kot v risanki, potem pa pod pipo. In še za naslednji dve uri pod vodo, čeprav stručkoti pravijo, da je to predolgo, a jebiga.

V resnici sem se hotela vprašati, kdo sploh še jè kupljeno pokovko? Nazadnje, ko sem si privoščila cel čeber v Cineplexxu, sem ga zmogla samo četrtino – pa ne zato, ker več ne bi šlo v želodec, ampak ker preprosto nisem več mogla prebavljati vse tiste soli. Kako vam uspe? Občutek je nekako tak, kot bi hotel piti vodo, dobil bi pa morsko vodo. Saj tudi sama solim svoje domače pokice, ampak potresem parkrat s soljo po njih, pa je.

Sicer pa se tako ali tako najraje potikam po kinu Komuna, kjer pokovke ni, pa pravih vstopnic tudi ne. Natisnejo ti račun. Na šanku. Ampak tudi to imam raje kot ostale možnosti v ostalih kinih. Najprej preverim spored v Komuni, nato v Kinu Bežigrad, nato v Kinodvoru, nato v Cineplexxu in Koloseju Kranj. Ampak za slednja dva moram biti že kar obupana. Predvsem se rada v kino odpravim peš, sedim nekje v prvi polovici na samem, predstave zgodaj popoldan so idealne. Lestvica pomembnih kriterijev za najboljši kino obisk v pravem vrstnem redu. M&M’s z arašidi za piko na i. Včasih sem si privoščila bananin šejk iz McD. Nimajo ga več. Mislim, da je to edina reč, ki jo enkrat na vsake toliko let naročim v McD. Šejk in krompirček. Ampak Hoodburger je preblizu, da bi človek jedel nadomestek za pravi krompirček.

Na en način mi je všeč, da je Komuna tako zapuščena in zamrznjena v času. Povsem preprosto bi jo bilo obuditi od mrtvih, za začetek bi lahko uvedli abonma za starejše in pobrali klientelo, ki se je v Kinodvoru naveličala presežka duhamornih filmov. Saj ne pravim, da morajo filmi samo zabavati, ampak trije zapored, ki te povsem potrejo, pa tudi niso ravno žurka, ki bi se je rad redno udeleževal. Ampak. Jaz nisem še nobenega kina vodila. Po slovenski analogiji zatorej ne morem imeti mnenja.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 10.10.2017 ob 13:45 pod krneki. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

14 odgovorov na “Pokice.”
 1. majda - 10.10.2017 ob 14:03

  O, šit! Jaz isto, najprej Komuno bolj zgodnje termine, pol Kinodvor, Bežigrad, nazadnje, če res ni druge pa tist gravž od Koloseja.
  A si v Kinodvoru mogoče gledala Kvadrat? Jaz po Golobu, ki je sedel na veji in prej Jastogu ne bi rada še ta tretjič šla sred filma ven iz dvorane…

 2. Patricia - 10.10.2017 ob 14:13

  V Komuni ni treba ciljati na popoldanske termine. V zadnjem času se zgodi, da je tudi v večerni izvedbi v dvorani le 5 ljudi…

 3. Janja - 10.10.2017 ob 14:53

  Mene pa zanima, kako v taki posodi narediš kokice, ne da se zažgejo :D

 4. irena - 10.10.2017 ob 15:44
  irena

  komot, samo dovolj masla more biti :D jaz pečem na gheeju, dve žlici, pa je.

  @Patricia, saj pri ljubezni do popoldanskih terminih ne gre le za to, da bi bilo malo ljudi, ampak mi je dejansko kul, da imam potem še večer pred sabo.

  @majda, Golob, ki sedi na veji, je tudi mene ubil :mrgreen: nisem še gledala Kvadrata.

 5. Papir - 10.10.2017 ob 16:00

  Jaz sem jih delala v ponvi in so se vedno nezaslišano zažgale …
  Povej postopek, kako to gre v taki posodi.

 6. irena - 10.10.2017 ob 19:19
  irena

  tale posoda ima pomoje dva litra prostornine. dve žlici gheeja razstopim na srednjem “ognju” (pri indukciji dam na 5), potem vržem notri tri koruzice in pokrijem ter počakam, da počijo, nato pa vsujem notri še ostale (pol skodelice). in potem žurka. :) tudi minimalno tresem vmes, samo ene dvakrat ali trikrat vmes posodo potresem, dokler ni preveč polna, ker se kar hitro razpištolijo.

 7. Mimi - 10.10.2017 ob 22:04

  Najbrž je catch tudi v dnu posode, ki je precej debelo? Komuna je pa kot magdalenice, ja, te kar nazaj v najstniška leta prežarči ;)

 8. Janja - 11.10.2017 ob 08:44

  Hvala za recept. Imaš morda tudi izkušnje s peko kostanja izven pečice? V ponvi na indukciji? Še enkrat hvala in lep dan :)

 9. Janja - 11.10.2017 ob 08:57

  Še eno vprašanje: ali je važno kakšna je koruza? Kupuješ eko? Spet hvala ;)

 10. irena - 11.10.2017 ob 09:07
  irena

  če bi bila kakšna pri roki, bi takoj kupila slovensko koruzo, ampak večinoma nakupujem v Leclercu, pa imajo na izbiro samo dve – Bobi (slovenski proizvajalec, a je poreklo koruze EU) in tista pokovka z ameriško zastavo (ki je v resnici za naš trg pakirana v Avstriji).

  s peko kostanja pa žal nimam prav nobenih izkušenj, razen rednega sprehajanja mimo hišic v mestu :)

 11. Papir - 11.10.2017 ob 19:22

  Hvala za recept, bom definitivno poskusila. Kokice obožujem, ampak kupljene so ogabne.

  Glede kostanjev: pekla sem jih na indukciji v stari ponvi. Prerezane vržeš notri in vsake toliko malo pretreseš. Ampak ko zdaj razmišljam … Se ne spomnim, ali sem ponev vmes kdaj pokrila? Mislim, da ne, ker nobena pokrovka ni tako velika. Najboljši rezultat sem dobila z 10 dni uležanimi kostanji (to pomeni, da so 10 dni stali na sobni temperaturi nedotaknjeni) – zakaj? Ker so se v lupini za milimeter pokrčili in so se sijajno lupili. Tako da sveže nabran kostanj ni najboljši za peko v ponvi. Je pa to definitivno NAJBOLJŠI kostanj, ker ni niti najmanj zoglenel kot se rado zgodi pri pečenem kostanju, okus pa ima bajen, prečiščen pečeni kostanj. Moja najljubša oblika pečenega kostanja. Preizkusila pa sem VSE, od kuhanja do pečenja v pečici (slab rezultat). Najboljši so preprosto v ponvi. Vsake toliko moraš enega sprobat, če so že dovolj mehki.

 12. Janja - 12.10.2017 ob 11:22

  Papir: hvala :)

 13. Anonimka - 12.10.2017 ob 14:09

  Jaz kokice pečem na indukciji in se nikoli ne zažgejo: olivno olje, IKEA posoda (dovolj velika) in srednja temperatura.

  Kostanj pa pečem samo na ognju – ko sem živela v bloku, smo ga pekli na večjem plinskem gorilniku za kampiranje v posebni, preluknjani ponvi, sedaj pa v zunanjem zidanem kaminu na oglju – imam celo posebno kovinsko “cedilasto” posodo, ki jo postavim nad oglje.

 14. irena - 12.10.2017 ob 21:40
  irena

  jep, točno tole na sliki je ikea posoda. :) ostalo pa prav tako isto: indukcija, srednja temperatura, le ghee namesto olja.

Komentarji so onemogočeni.