Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

21.10.2017

(Ne)potrebne novice tedna:

 • Joe Jonas in Sophie Turner sta zaročena, Robert Pattinson in FKA Twigs pa sta preklicala zaroko in se razšla. Billy Joel bo z ženo dobil še enega otroka, tudi Adam Levine in Behati Prinsloo pričakujeta drugega otroka, prav tako drugič ata je tudi Tyrion (beri: Peter Dinklage). To je to iz sekcije porok, ločitev in rojstev.

Glasbena podlaga tedna:

 • Tricky feat. Mina Rose, Running Wild. I’m yearning for a hunger in my dreams.
YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

 • Bučno juho sem naredila! In ja, to je zame kar uspeh, mislim, da sta mi doslej uspeli samo dve juhi. Ta je druga. Lotila sem se je samo zato, ker je bil recept res preprost, tudi po mojih standardih. In čudež je, da sem uspela bučo razkosati ne da bi si odsekala še kakšno okončino.

Tečnost tedna:

 • Tisti čudni vmesni prostor, ko veš toliko o delu, ki ga opravljaš, da si ne moreš predstavljati, da bi bil lahko tako vešč kateregakoli drugega dela. Oziroma se zavedaš, da če bi bil, bi ga prav tako včasih malo zasovražil. To je verjetno normalno. Ampak na en način deluje brezizhodno.
 • Alergična sem na ljudi, ki mislijo, da “povejo tako, kot je.” In nad vsemi, ki mislijo, da je njihovo mnenje pomembno, da šteje. Pa ne. Vsi smo samo branjevke na virtualni tržnici. (Mimogrede, pogosto se upremo, če kdo uporabi besedo kmet slabšalno, a za branjevke smo se že postavili? No, pa za Čehe in Bosance, pa še koga.)

Ugotovitev tedna:

 • Nikoli se ne neham čuditi temu, kako te lahko uspešna komunikacija z ljudmi malo dvigne. Glede volje in energije in celotnega zanosa do spopadanja z dnevom. Kaj točno je uspešna komunikacija? Lahko tudi povsem mimobežna, ko daješ dobre vibracije in dobivaš dobre vibracije, ko mirno poklepetaš s človekom pri mandarinah, brez nekih nerodnosti (kot da sem normalen človek!), pa jasno in glasno (kot da sem normalen človek, ki ne momlja!), pa potem še s prodajalko, pri kateri si znova dokažeš, zakaj imaš rada ljudi, ne avtomate. Ker imam rada te interakcije, saj večinoma niso nič posebnega, ampak pri eni od desetih pa en drugemu polepšamo dan, čeprav nismo nič drugega kot normalni. Ker mi ne gre nič tako na živce kot medli, nejasni, pasivni odzivi, premiki, nasmehi, pogovori. Pa točno vem, da sem pogosto tudi sama taka. Ampak lepo je včasih biti živ in pogladiti živost v drugih v pravo smer. Ni drugega opisa, to je to.

.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 21.10.2017 ob 09:46 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

5 odgovorov na “Tedenska diareja”
 1. Anja - 21.10.2017 ob 21:22

  Živjo.
  Najprej ti povem, da je moj ritual ali pa bolj najljubša obveznost, da ob vikendih komaj čakam na tvoje objave.
  Me pa zelo zanima kako si pripravila bučno juho. Zaupaš recept? Js sem dvakrat naredila nekaj po vzoru tistih iz kulinarike, pa res poskusila kaj novega.
  Lep pozdrav,
  Anja

 2. Anja - 21.10.2017 ob 21:23

  Se opravičujem za slovnične napake. :)
  A.

 3. Zala - 21.10.2017 ob 21:54

  Mnjam, bučna juha. Tudi pri nas je te dni redno na jedilniku. Priporočam tale recept, res je preverjeno odlična: http://www.cinnamonandthyme.com/2012/09/bucna-juha-pumpkin-soup.html?m=1

 4. irena - 22.10.2017 ob 18:54
  irena

  @Anja, jaz sem jo naredila kar po prvem receptu na spletu, ki se mi je zdel dejansko enostaven (ne pa tisti, ki se pretvarjajo, da so enostavni, pa v resnici že na sredini vidim, da raje ne bom niti do konca prebrala, hehe): https://www.kulinarika.net/recepti/18854/juhe-in-zakuhe/enostavna-bucna-juha-/

  @Zala, tvoj predlog pa uresničim, ko bom imela kaj pora in kokosovega mleka pri hiši. kar za slednje niti ni tako redko, na por se moram pa prav spomniti v trgovini. nisem pretirana fenica, pa tako tudi nisem ravno navajena njegove uporabe v kuhinji.

 5. Zala - 24.10.2017 ob 08:52

  Irena, lahko tudi brez pora, tudi jaz ga imam le izjemoma v hladilniku. Nekaj posebnega pa res dodata tista kokosova mascoba in mleko, ceprav okus kokosa nikakor ne prevladuje. Meni je ta izvedba res bozanska. Popecene kruhove kockice pa itak dodajo se piko na i :)

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !