Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Jesen.

24.10.2017

Sem rekla, če mi najde hišo s takšnim vrtom zadaj in brez sosedov, se pa preselim v rovte. (Rovte niso nič slabšalnega, po SSKJ so to samotni, odmaknjeni kraji, zlasti v hibrovitem svetu, prosto po moji razlagi pa gre za kraje, do koder se pride samo z avtom in tudi do prve trgovine greš lahko samo z avtom.) Vrt, v katerem se lahko izgubiš, razgled, pri katerem ne gledaš fasad in strešnih kritin, razgled navzdol, ne navzgor.

Letošnji oktober se zdi kot odškodnina za deževni september. A prišel je z novim rojem mutantskih komarjev. Sonce pa zahaja prej in prej, skoraj ne ujamem več zlatnine, da bi lahko padala skupaj od vsega lepega pod krošnjami rumenih dreves. Čez 40 let, če bom čez 40 let še živa, se mi bo vse skupaj zdelo tako trapasto – da nisem imela časa za najpomembnejše stvari na svetu, za stanje pod rumenimi krošnjami in opazovanje sonca na pletivu iz listja. Tudi če se mi jutri življenje odvrti pred očmi, se mi bo zdelo neskončno trapasto, da nisem imela časa za najpomembnejše nepomembne stvari na svetu. Pa si ga vseeno ne vzamem. Neskončno trapasto je biti neskončno trapast človek.

Trikrat pomežikneš in je zima. Trikrat pomežikneš in te ni več. Drevesa pa bodo še naprej zelenela in rumenela, stala gola in se vsako leto prenovila. Lahko jih rušimo, ampak v resnici smo v primerjavi z njimi povsem nepomembni. Ginko je obstajal pred nami in obstajal bo za nami. Mi smo samo pika na številčnici.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 24.10.2017 ob 08:51 pod instagram, krneki. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

3 odgovorov na “Jesen.”
 1. maja - 24.10.2017 ob 10:43

  Vedno, ko poslušam ljudi, ki so preboleli raka, vedno slišim enako ugotovitev. Da se šele potem začnejo zavedati takih lepih stvari, da si šele potem vzamejo čas, da šele potem znaš reči enim stvarem ne… res, zakaj, zakaj smo taki norci?

 2. Star_sway - 25.10.2017 ob 19:09

  Ooo, v mojem kraju si bila? Pleterje ❤️

 3. irena - 25.10.2017 ob 21:06
  irena

  jes! lepi kraji. :)

Komentarji so onemogočeni.