Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

28.10.2017

(Ne)potrebne novice tedna:

 • Ewan McGregor se po 22 letih zakona razhaja z ženo, nova ljubezen v njegovem življenju je očitno Mary Elizabeth Winstead (soigralka iz tretje sezone Farga). John Stamos je zaročen, Fassy in Alicia pa sta se očitno nekje sredi oktobra poročila. Moj najljubši parček. <3
 • Bar Refaeli je rodila drugega otroka, po Liv imata z možem še Elle.

Glasbena podlaga tedna:

 • The Streets ga zmaga, vedno znova. Everything is Borrowed. You’re never nothing, if you didn’t disappear. Just when I discovered the meaning of life, they change it. Just when I’m loving life, it seems to start raining. I pulled the sail safe switch, sea sail and I’m into the stars. I love the rain out my skies. The sky’s now red, my eyes reflect jets. Smiling at this blessing, this life is the best. I came to this world with nothing, And I leave with nothing but love. Everything else is just borrowed.
YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

 • Buhtelj! Sicer ne vem, če je to pametno, ampak najti moram buhteljne v Ljubljani, ker tega sem pojedla na gradu Rajhenburg in bil je fantastičen, pa samo en evro, čeprav sem dvakrat naročila marmeladnega in obakrat dobila čokoladnega, a vseeno je bil dober. In mimogrede, nutela ni čokolada. Ne prodajajte zadev s čokoladnim polnilom, če je notri v resnici nutela. Ni isto. NI ISTO. In ne tlačite nutele v buhteljne. To je tako, kot bi me presenetili z nutelo v krofu. Ne.

Tečnost tedna:

 • Potem ko si pogosto zraven človeka, ki se pogosto in res pretirano pritožuje, Zemlja razpada, roke odpadajo, noge se topijo v lavi, se ti res zazdi … da stvari niso tako slabe. In potem se počutiš kar malo krivo, ker se ti tako zdi.
 • Vedno sem mislila, da je ena od dobrih plati življenja v bloku to, da imaš dobro ogrevanje. Zdaj se sprašujem, zakaj v bloku, kjer ima vsak radiator svoj merilec, ogrevanja po 22. uri in pred 6. uro ni. Kot da vsi spimo v tem času.
 • Vsega ni kriva slaba organizacija, včasih je samo preveč dela in premalo ur, pa potem še tisti delček možganov, ki bi rad delal nič, samo razmišljal o življenju; kdaj ta delček pride do svojega žarometa, do svojih 15 minut slave? Očitno takrat, ko smo otroci.

Dejstvo tedna:

 • Give credit where credit is due. In pohvalite ljudi, ko jih je treba pohvalit. Zadnjič sem prvič po dolgem času napisala nekaj v knjigo pripomb in pohval (pritožbe ne obstajajo, heh) v trgovini, ker je imel prodajalec tako krasen odnos, da sem še jaz dobila malo njegove energije. Polnilec na sončno energijo imam. Kar mogoče niti ni tako dobro, ker bi se moral človek zanašati na lastne vire energije, da ni tako labilen in izpostavljen in ranljiv, ampak jebiga.

.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 28.10.2017 ob 09:43 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

8 odgovorov na “Tedenska diareja”
 1. katarina - 28.10.2017 ob 11:08

  Druga tecnost tedna – tocn to! Vecino dni me ni doma cez dan, dostkrat pa se zgodi, da pridem tud po deseti. Ja in guess what ane? Po tej uri ne morm vec ogret fleta. Torej lahko kurim cel dan ceprav me ni doma al pa pac zmrzujem, ko pridem… :-/

 2. benko - 28.10.2017 ob 12:21

  Zato, ker ponoči, ko večina ljudi spi, ni smotrno na polno ogrevati objekta. Takrat je tako ali tako boljše za počutje, če je temperatura prostora nižja.

 3. irena - 28.10.2017 ob 12:58
  irena

  nisem rekla, da je treba ogrevati na polno in boljše je za počutje, če je temperatura prostora nižja, ko spiš, ja, ampak recimo, da ponoči delaš in si polno aktiven.

  @katarina, točno to. ogrevanje dobro izkoristim samo za vikend. in čedalje bolj mi je všeč ideja o klimi, s katero se lahko tudi ogrevaš. pa sicer ne maram klim.

 4. benko - 28.10.2017 ob 13:44

  Saj te razumem, ampak takšni ljudje ste v manjšini. Zato ni smotrno ogrevati objekta ponoči. Zate bi bila klima zelo dobra rešitev, da dogrevaš prostor, ko to potrebuješ.

  Kako poleti shajaš brez klime? Jaz si ne predstavljam več življenja brez nje. Včasih sem se ves prepoten premetaval po postelji, zdaj spim kot ubit. Enako čez dan, ves čas idealna klima.

 5. Janja - 28.10.2017 ob 15:44

  Klima, s katero se da ogrevat, je v bloku nuja.
  Letos je bilo v septembru pošteno mrzlo, pri nas pa niso ogrevali (ne vem, zakaj) – če ne bi imela klime, bi menda kar zmrznila. :(

 6. irena - 29.10.2017 ob 23:36
  irena

  @benko, nihče ni rekel, da se mora objekt ogrevati na polno vso noč. ampak da so radiatorji hladni ob 22h in se začnejo ogrevat ob 6h je pa spet pretiravanje. in nenazadnje jih lahko vedno tudi zapremo.

  brez klime poleti shajam povsem preprosto: s pametnim zračenjem in zastiranjem oken. za elektriko, ki je ne porabim poleti, bi si lahko prislužila malo dodatne porabe pozimi. :D :P

 7. NatasaPr - 2.11.2017 ob 19:03

  Moja mami dela buhteljne s slivovo marmelado :) #sampravm

 8. irena - 2.11.2017 ob 22:16
  irena

  ou. maj. gad.

  *slin*

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !