Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Nick.

31.10.2017

Ej, ampak kaj točno počnejo ljudje s temi posnetki iz koncertov? Ure in ure posnetkov, kjer loviš petje in kramljanje ljudi okoli sebe hkrati z dogajanjem na odru. Jih kopičiš kot relikvijo, so folderji na računalniku označeni po abecedi ali po letnicah? Res bi bilo dobro izvedeti. Ali pa med šestdesetimi minutami posnetkov istega koncerta iščeš tistega z najboljšo ostrino in zvokom ter ga objaviš na svojem Instagramu in loviš všečke? Vedno me zanima. Malo manj pa me zanima, kdaj tako zelo izgubiš stik s realnostjo, da nisi sposoben gledati človeka nazaj v oči, ampak ga moraš gledati skozi zaslon, sicer se ti zdi trenutek osebnega stika izgubljen. Kakšna ironija. Živimo v epizodi serije Black Mirror, v kateri se glasbenik na odru razdaja in ustvarja osebni stik z ljudmi, ti pa ga kot hipnotizirani sledijo z ekrani. Če ne drugega, je skrajno nevljudno.

Kakorkoli. Dobro je bilo. Druženje z Nickom Caveom, namreč. Kaj dobro, krasno! Nekateri hodijo v cerkev s turnom, drugi hodimo v cerkev z odrom in tam nam pridigajo glasbeniki. Pridiga je bila čudovita, verniki smo bili globoko dotaknjeni. Nekajkrat se mi je celo orosilo oko, kar sicer ni tako nenavadno, ker sem vendarle pomehkuženo dete, a vseeno je to moje malo osebno merilo koncerta, ki ni samo zabava, ampak se te dotakne tudi drugače.

And some people say it’s just rock and roll, oh but it gets you right down to your soul, you’ve gotta just keep on pushing, push the sky away.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 31.10.2017 ob 07:42 pod dogaja se. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

8 odgovorov na “Nick.”
 1. Nataša - 31.10.2017 ob 08:05

  Mene ti telefoni razkurijo do konca! Res, zakaj je to treba?! Enostavno bi jih prepovedala na koncertih.

 2. Nataša - 31.10.2017 ob 08:06

  Mene ti telefoni razkurijo do konca! Res, zakaj je to treba?! Enostavno bi jih prepovedala na koncertih.

 3. m. - 31.10.2017 ob 13:41

  meni se je pa tokrat začuda zdelo neverjetno malo snemalcev.. fantastičen koncert, oziroma fantastična maša! :)

 4. lily - 31.10.2017 ob 15:13

  Mah, ne vem, da posnameš par sekundic kake pesmi še razumem, ne pa celih komadov, celega koncerta. Itak so porazni posnetki. Še posebej ne štekam ljudi, ki snemajo, ko glasbenik igra njegovo najljubšo pesem, namesto da bi jo uživali s svojimi očmi, ušesi, dušo, ne pa skozi ekran. Potem pa nekateri še selfije delajo obenem in vse skupaj takoj objavijo na družbenih omrežjih. Junija sem bila na enem koncertu, naslednji dan pa poiskala kvalitetne posnetke in slike na Instagramu, pa imam spomin. :) Za nekaj so tudi take osebe dobre. ;)

 5. Sanja - 31.10.2017 ob 18:40

  Jaz sem zaradi folka, ki snema, in tistih, ki brez posluha derejo ob njihovi najljubši mirni pesmi/na glas klepetajo ves čas, nehala hodit na koncerte. Res. Call me old.
  Za Nicka mi je sicer zdaj malo žal, da me včeraj ni bilo, ampak imam na njegove koncerte kar veliko dobrih spominov, ki malo ublažijo bolečino :)

 6. Sara - 31.10.2017 ob 20:18

  Mene pa moti ta primerjava z maso. Ne razumem je :/ je bil pa koncert super, samo res poln melanholije.

 7. irena - 31.10.2017 ob 20:27
  irena

  razložila sem, kolikor se da. cerkev kot prostor zbliževanja s tistim, kar nas vse povezuje, z nečim, večjim od nas. ne hodim v cerkev, ampak (prek pesmi This is My Church) me je prešinilo, da je popoln koncertni občutek tisti, ki ga povezujem s prostorom čaščenja, kar cerkev je. koncerti so najbližje, kar pridem temu, da sem vernik.

 8. G - 2.11.2017 ob 13:19

  Kaj pa vem, jaz pa lahko cenim snemanje koncertov s telefoni (če to potem objavijo na Youtube, da lahko še jaz vidim :P ). V veliki večini mi gre res na živce, enkrat sem se vsem snemajočim okoli sebe celo zlagala, da je snemanje prepovedano, ampak po drugi strani sem pa presrečna, če najdem kje posnetek koncerta, ki bi ga želela obiskat, ampak mi ni uspelo. Alpa ki sem ga obiskala in želim ohranit spomin nanj. In za to ne potrebujem nobene posebne kvalitete (je plus, ni pa mus).

Komentarji so onemogočeni.