Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Neusklajeni ginkoti. Ginki. Karkoli.

9.11.2017

Ginko nekaj ni čisto pri stvari. Minuli vikend sem končno našla čas, da sem preverila stanje in ugotovila, da tisti lepotec za Cankarjevim domom sploh še ni povsem porumenel, je pa že izgubil večino svojih listov. Veter? Kdo bi vedel. Ogromni ginko v Valvasorjevem parku prav tako še ni povsem rumen. Mnogo ji je že brez listov, tudi tista dva v parku Navje, kjer lahko mimogrede preverite, kako grozno smrdijo počeni plodovi ženskega ginka. Vedno sem brala, da vonj spominja na bruhanje, v resnici pa smrdi kot kup dreka. Tkoje. Ampak če bi nas vonj tako grozno motil, potem bi pač tista dva tedna redno pometali ulico, pa bi bilo.

Odpravila sva se tudi do Verda, ker je ginko v tamkajšnjem parku res vreden obiska (park pa tudi). Tudi tam je bila zgodba precej podobna; večina listov rumenih, nekaj pa je bilo na tleh tudi še zelenih. Informacije s terena sicer pravijo, da sta ginka v celjskem mestnem parku lepo rumena, medtem pa imam v bližini še enega precej velikega, ki sploh še ni zares porumenel. Precej neusklajeni so ti dinozavri letos …

  • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 9.11.2017 ob 08:15 pod dogaja se, instagram. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

2 odgovorov na “Neusklajeni ginkoti. Ginki. Karkoli.”
  1. Ginka - 9.11.2017 ob 20:31

    Pred enim tednom so posekali prelep ginko na Vodnikovi 126, tik ob cesti. Novi lastniki hiše z drugačnimi idejami o zelenih površinah v mestu. Škoda.

  2. irena - 10.11.2017 ob 09:13
    irena

    beda. :(

Komentarji so onemogočeni.