Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Linktajm

19.11.2017
 • Približno takšna sem jaz, ko mi daš na krožnik sumljivo hrano.
 • Knjižnica, kakršne še niste videli – na Kitajskem. Že samo fotografije so osupljive, le kako mora biti v živo …
 • Malo smeha nikoli ne škodi, zato je tukaj zbirka bolj ali manj smešnih tvitov.
 • “A doma nihče drastično ne spremeni svojega življenja. Morda le redki, te pa takoj označimo za čudake. In zakaj ne naredimo tega, zakaj bi morali po novo življenje na drugo celino? Ker nimamo poguma. Če bi imeli jajca, bi spremenili življenje. Tukaj. Zdaj. Morda bi živeli bolje. Strah nas je vse. Tudi mene. Zato grem še vedno vsako jutro v ordinacijo, sprašujoč se ista vprašanja. Nenehen notranji konflikt. Škoda je življenja za to.” Zanimiv intrevju s Tomažem Rotarjem, doktorjem dentalne medicine, možem in očetom dveh hčera, ki je maja postal 18. Slovenec na Mount Everestu (via delo.si).
 • Temnopolti za enake zločine kot belci v povprečju dobijo višje kazni.
 • “Celo ko uspešno izglasovan zakon o trgovini znotraj vsem nam znanih in k srcu priraščenih trgovinskih verig ne bi pripeljal do množičnega odpuščanja (vendar bi se zgodilo prav to), bi šlo le za lepotni popravek, ki v ničemer ne bi odpravil sistemske težave Slovenije: da je delo velike večine redno zaposlenih podcenjeno, prekarci pa smo plačani tako, da smo prisiljeni delati, kadarkoli se nam ponudi priložnost – pa čeprav je nedelja, pa čeprav z neba padajo ošpičene prekle.” Maja Novak, Popraznična (via mladina.si).
 • “Ampak družine in otroci, torej “naši ljudje”, so na obrobju, robu in še čez predvsem zaradi naših ljudi, ki so Slovenijo spravili na kolena ali gledali mimo, ko se je to dogajalo. Ki zdaj vpijejo, da ne smemo biti solidarni z vsemi. Solidarnost samo za naše in samo za njihove ne obstaja. Solidarnost je ali pa je ni. Vrednote so ali pa jih ni. Humanizem je ali pa ga ni.” Rok Kajzer, Hlad in tema neke politike (via vecer.com).
 • John Oliver zna.
YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 19.11.2017 ob 10:01 pod linktajm. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

2 odgovorov na “Linktajm”
 1. Harlock - 19.11.2017 ob 15:16

  Odličen zobozdravnik (rešil mi je zdrave zobe…osebna zobozdravnica mi je svetovala naj jih izpulim, ker imam velike zobe oz. korenine) in zelo prijazna oseba.
  Sodeloval sem (poklicno) s še enim gornikom. In ista zadeva….gre za zelo skromne, resne, odločne in tople ljudi.
  Če bi taki ljudje vodili Slovenijo, bi imeli raj na Zemlji.

 2. klara - 21.11.2017 ob 09:13

  John Oliver je car in ko poslušaš, kaj se v ZDA vse dogaja, ugotoviš, da še nismo taka banana republika ;) Bi bilo pa dobro imeti enega takega tudi na slovenski sceni. Godler nekako je blizu, samo še vseeno je bolj humorist, kot pa da bi dejansko resne teme odprl in raziskal ozadja in potem takole vse skomentiral, kot to naredi John.

Komentarji so onemogočeni.