Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

2.12.2017

(Ne)potrebne novice tedna:

 • Na britanskem kraljevem dvoru bodo imeli novo poroko, princ Harry se je zaročil z Meghan Markle. Danes to zveni kot že zeloooo stara novica, heh. Stara novica je menda tudi to, da sta sveže zaljubljena Chris Martin in Dakota Johnson, ampak verjetno sem vedela ter pozabila, ker sta mi oba precej nezapomnljiva. (A je to beseda? To bi morala biti beseda.) Aja, pa Kaley Cuoco je spet zaročena.
 • Revija Forbes je objavila največje zaslužkarice v svetu glasbe, na prvem mestu je Beyonce (105 milijonov prihodka), sledijo ji Adele (69 milijonov), Celine Dion, Jennifer Lopez, Dolly Parton in Barbra Streisand.

Kulinarična dobrota tedna:

 • Nič, odločila sem se, da bom živela od pečene zelenjave. En dan pečena cvetača, druga dan pečen brstični ohrovt, tretji dan pečen sladki krompir, četrti dan pa pečena gomoljna zelenjava (tokrat na sliki samo koleraba, korenje in rdeča pesa). Peti dan bo nekdo drug meni spekel krompir. Potem pa spet naokoli. Pomoje bi bila povsem srečna.

Glasbena podlaga tedna:

 • Young Fathers, Lord. Ko na YouTube naletiš na nov komad Young Fathers in si za nekaj trenutkov čisto preveč srečen, potem se pa spomniš, kako trapasto je, da pustiš YT vlogo DJ-ja. Kar slabo.
YouTube slika preogleda

Tečnost tedna:

 • Tisto, ko ljudje govorijo prek tvojega glasu, kot da te ni, kot da si nič. Jaz ne vem, kako pripravite ljudi, da vas vzamejo resno in vas poslušajo. Na koncu sem pa tako ali tako jaz histerik, saj vem. Ne moreš zmagat.
 • Preboleti moram svoj strah pred tem, da bi me ljudje, ki jih imam rada, nehali imeti radi. A ne? Pa samo povedati tisto, kar veš da je res.
 • A veste tisto, ko ima sosed nad vami škripajoč stol? Če ne veste: blagor vam.

Ugotovitev tedna:

 • Imeti moraš sosede, katerih bioritem je usklajen s tvojim. Oziroma tvoj z njihovim. Samo tako je mogoče sožitje.
 • Vsa oblačila morajo za par minut na radiator preden jih oblečeš. Zimsko pravilo.
 • Več delaš, hitreje ti čas mine. V bistvu bi vsi morali delati mnogo, mnogo manj. Pravzaprav sem ugotovila, da bi bil šesturni delovnik idealen. I-de-a-len. Ker v resnici je noro, da tretjino dneva namenimo službi (pa vsi vemo, da nikoli ni samo tretjina dneva, za nameček kakršno uro vzame še transport), tretjino dneva naj bi spali, v preostalo tretjino pa naj bi … stisnili resničnega sebe? Vse skupaj je noro. Trikrat pomežikneš, pa te ni več. Vse. Skupaj. Je. Noro.

.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 2.12.2017 ob 09:18 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

3 odgovorov na “Tedenska diareja”
 1. Alenka - 2.12.2017 ob 19:17

  Če boš kje izvedela za rešitev “prve tečnosti” prosim objavi. Mene muči isto….obnašajo se kot da me ni…in itak nikol nimam nič prav….sem že začela gruntat, če slučajn v takih momentih postanem nevidna…!?

 2. tanja - 5.12.2017 ob 08:51

  Poskusi na brstični ohrovt pred pečenjem posuti še cimet in česen. Potem pa še parmezan. Res se lahko živi od pečene zelenjave :D

 3. irena - 5.12.2017 ob 09:23
  irena

  u, to s cimetom sem enkrat že poskusila, ampak mi je še vedno boljša varianta s česnom in pokapan z limono ter premešan v parmezanu. velja za brstični ohrovt, brokoli in cvetačo. njam njam! :)

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !