Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Jernej.

11.12.2017

“Ne razumite me narobe. Moje življenje mi je povsem všeč in ljudi, ki jih imam ob sebi, obožujem. Toda kako bolj polno živim v trenutkih, ko igram! Kajti to je posvečen čas, takrat ne počnem in ne morem početi nič drugega, za tisto uro ali dve se moram ves predati predstavi. Čas, ki ga preživim kot igralec na odru, je čas na kubik. Odrski čas se namreč razlikuje od realnega, njegove dimenzije so drugačne, pomnožene, enako velja za prostor. Človek, ki stoji na odru, je človek na kubik. Kajti ni samo človek, temveč je tudi posrednik, nosilec najrazličnejših pomenov.”

“Nam se morda zdi, da je normalen človek tisti, ki rad dela kot nor, ampak v tisti njihovi načelni lenobi sem začutil nekakšno modrost. Da lahko zapravljaš čas po mili volji, ješ, piješ, pa malo jahaš… Mar to ni več življenje? Pa še kakšno! Še malo, pa bomo umrli, nekaj let nam je še ostalo, mi pa se ukvarjamo s storilnostjo, učinkovitostjo in se pehamo za kdo ve čim – pri tem pa se obenem vsi zavedamo, da smisel življenja ni to, da umreš čim bolj bogat.”

~ Jernej Šugman (23. december 1968 – 10. december 2017)

Celoten intervju za Dnevnik si lahko preberete tukaj, gifi so bili ustvarjeni na podlagi videov (napovednik + vaje) SNG Drame za predstavo Rihard III. + II.

  • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 11.12.2017 ob 07:07 pod kjepakdaj. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

2 odgovorov na “Jernej.”
  1. maja - 11.12.2017 ob 17:33

    Pretresljivo. Najbrž je zaradi te intenzivnosti odživel celotno življenje enega slehernika.

  2. Nevenka - 14.12.2017 ob 04:57

    Res je vse, kar pravi, a vsakdo si želi moč pehanja čim dlje. Četudi ne za denarjem, je ponavadi želja po ustvarjalnosti tista, ki te žene. Mnogo prezgodaj je odšel izjemen umetnik in po tem, kar pravijo njegovi bljižnji, tudi dober prijatelj. Živel je veliko življenj, le enega premalo.

Komentarji so onemogočeni.