Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

16.12.2017

(Ne)potrebne novice tedna:

 • Kirsten Dunst je noseča, tudi John Stamos pričakuje prvega otroka, James Corden pa je z ženo dobil še tretjega otroka, hčerko.
 • Razglasili so nominacije za zlate globuse, največ (7) jih ima film The Shape of Water, ki smo ga videli tudi na Liffe, sicer se mi zdi pa najbolj zabavno, da je srhljivka Get Out nominirana v kategoriji muzikala ali komedije. Med serijami imajo šest nominacij Big Little Lies. Zelo sem vesela, da je nominiran tudi David Harbour za Stranger Things in še petič zapored Liev Schreiber za Raya Donovana. Dobil ga pa še ni.

Glasbena podlaga tedna:

 • The Waterboys, This is the Sea. Spet ena po naključju slišana pesem v pravem trenutku, med vožnjo v avtu na deževen dan, in oh, kako je pasalo … You’ve got a war in your head and it’s tearing you up inside, You’re trying to make sense of something that you just can’t see, Trying to make sense now, And you know you once held the key, But that was the river, And this is the sea!
YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

 • Se zavedam, da je zadeva na fotki videti noro neokusno, ampak. AMPAK! Ko imam priložnost, si rada privoščim sendvič v Brodu. Verjetno edini bagel sendvič pri nas? Brodo je odprt med 10. in 17. uro v središču Ljubljane, zato priložnosti za obisk ni ravno ogromno, ampak vseeno. Vsekakor so dražji od povprečnega sendviča, so pa tudi toliko bolj zanimivi. Zadnjič sem na primer zanalašč naročila sendvič, ki ga še nisem jedla in ki mi je zvenel najmanj okusno med vsemi, pa tudi ta me je pozitivno presenetil. Vem, da na fotki ni videti ne vem kaj, ampak dober je. Radič, majoneza, šampinjoni, orehi, kozji sir. Kdo bi si mislil!

Dejstvo tedna:

 • Saj je dobro biti v razmerjih z ljudmi, ki te silijo, da si boljši kot si, ampak vseeno je včasih zelo utrujajoče, da moraš imeti vedno pripravljeno utemeljitev vsega, kar narediš, rečeš in pomisliš.

Ugotovitev tedna:

 • Prav zavestno se moram vsakih pet minut, ko sem v stiku z ljudmi, opominjati, da mi nihče nič noče in da moram pristopiti s prijaznostjo, ne napadalnostjo. Ker priznam, da imam včasih težavo s tem in da mi dela samo škodo. Dobro voljo in dobro vero potrebujem. Sama od sebe. Bolje je zame. It’s a self-preservation thing, you see.
 • Mogoče pa vendarle nimam tako dobrega spomina za obraze, kot se mi je vedno zdelo. Mogoče sem nadarjena samo za prepoznavanje vseh možnih obrazov, ki sem jih kdajkoli videla na televiziji.

Tečnost tedna:

 • Malo tu, malo tam … pa delaš 12 ur na dan.
 • Tista nerodnost, ko se tvoje oči in tvoji možgani ne pogovarjajo med sabo in se prepozno zaveš, da si pogledal naravnost v človeka, ki ga načeloma poznaš, a ga nisi pozdravil, ker … povezava ni delovala, heh. Kar slabo se počutim, ko sem takole nenamerno neolikana.
 • Krasnega zobozdravnika imam, pa prvič po ohoho letih na koncesijo, ampak še bolj krasno bi bilo, če luknje v zobu ne bi popravljala šele čez pol leta odkar sva jo popisala. (O lej, odlično sem se nalezla te “bova naredila” govorance!)

.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 16.12.2017 ob 09:12 pod deep shit. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

3 odgovorov na “Tedenska diareja”
 1. Olivija - 20.12.2017 ob 15:30

  Bagel sendviče imajo tudi v Backwerku. Veganski je odličen!

 2. irena - 20.12.2017 ob 16:12
  irena

  u, hvala za info!

 3. thomass - 22.12.2017 ob 15:52

  It’s a self-preservation thing, you see.

  From “Hello, does Natalie live here?”?

Komentarji so onemogočeni.