Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Linktajm

17.12.2017
 • Slonji mladiči so vse, vse!
 • Vedno mi je všeč, ko ljudje z ilustracijo obravnavajo stereotipe. Tokrat o Kitajcih in Kitajkah. V glavnem, ne bodo vam pojedli mačk.
 • Beseda leta je feminizem. Back by popular demand.
 • Rada berem o branju, pa vendar se pri vseh teh pogovorih o knjigah (tokrat Irene Štaudohar za Delo) vedno počutim, kot da v resnici sploh ne berem. Kot da s tisto eno ali dvomestno številko prebranih knjig na letu sploh ne bi smela reči, da kaj berem. (In to nima nobene veze s člankom, ampak z mano.) Plus, Mojca Širok vsako leto vsaj enkrat prebere Ime rože in Čas nedolžnosti. Dejte no!
 • Letno zavržemo kar 1,3 milijarde ton hrane na leto, kar je tretjina hrane, ki jo kultiviramo (via nytimes.com).
 • “I am grateful for everyone who is listening to our experiences. I hope that adding my voice to the chorus of those who are finally speaking out will shed light on why it is so difficult, and why so many of us have waited so long. Men sexually harassed because they could. Women are talking today because, in this new era, we finally can.” Med branjem teksta Salme Hayek o njeni pošasti, Harveyju Weinsteinu, se mi je naredil kar cmok v grlu (via nytimes.com).
 • “Pred sedmimi leti je odšel J. D. Salinger, pred dvema letoma je umrl Prince, potem je odšel Vlada Divljan, potem Arsen Dedić, John Martin, David Bowie … V nekem trenutku sem se počutil, kot da sem izgubil stebre svojega odraščanja. Te emotivne toponime, ki sestavljajo moj notranji poetični svet. Še danes se počutim, kot da hodim proti soncu, brez občutka neke varnosti za mano. S temi odhodi se zapirajo zadnje strani mojega otroštva in imam občutek, da smo ostali sami.” Dober intervju Vesne Milek s Sašo Lošićem v Sobotni (via delo.si).
 • Igor Samobor Jerneju Šugmanu v slovo (via delo.si).
 • “Sistemi dolgotrajne oskrbe so v najrazvitejših državah zastavljeni tako, da se z javnim denarjem pokrije od 80 do 85 odstotkov stroškov, razliko pa plača uporabnik. Pri nas pa je prav nasprotno.” Intervju z Valerijo Lekić Poljšak, direktorico Doma starejših občanov Črnomelj (via mladina.si). Priporočam.
 • Obstaja video s čisto vsakim Kramerjevim prihodom in navdušena sem! Hkrati mislim, da bi morala ves december sedeti doma in gledati Seinfelda, ker Seinfelda ni nikoli preveč in njegove izkušnje lahko uporabiš za prav katerokoli življenjsko situacijo. Tkoje.
YouTube slika preogleda
  • Share/Bookmark
   

  Avtor irena, zapisano 17.12.2017 ob 09:31 pod linktajm. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

  5 odgovorov na “Linktajm”
  1. Harlock - 17.12.2017 ob 11:55

   Malo berem. Sicer sem ljubitelj kriminalk (ala Agatha Christie) in znanstvene fantastike.

   Preveč je vsega (nanizank, knjig, glasbe). Tako je moja statistika nekje 2 kjnigi na leto, 5-6 celovečercev in 3 tv serije. Kar ne utegnem, roma (v takšni ali drugačni obliki) na disk (za obdobje, ko bom v pokoju). :)

  2. Mah - 17.12.2017 ob 15:15

   Kakšen je tvoj seznam prebranih knjig? :-)

  3. Katarina - 17.12.2017 ob 20:36

   Velik vsecek za Seinfelda

  4. Matej Zalar - 17.12.2017 ob 22:31

   Eh, večinoma blefirajo s tem hvalisanjem o številu prebranih knjig. Mene je bilo zadnja leta kar sram, za letos pa sem si zadal, da v povprečju vsak mesec preberem eno. Mislim, da mi bo celo uspelo priti do 10, čeprav ni izključeno, da bom v finišu dejansko prebral še 11.

   Jeba je cel dan brati v službi, pa vmes novice … In potem še zvečer.

  5. irena - 17.12.2017 ob 23:21
   irena

   @Mah, ga objavim vsako leto proti koncu leta.

  Komentiraj
  Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !