Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Pravljica.

25.12.2017

Ampak Ljubljana je včasih res kot iz pravljice.

Še posebno lepo je, če se ti na predvečer božiča ne mudi z darili in z urejanjem zadnjih podrobnosti, kakršnekoli že so. Tako ali tako mi vsako leto znova ni jasno, od kdaj in kako ste se vsi tako zagreli za Božička in velike božične pojedine. Mi smo še vedno pri Dedku Mrazu in novemu letu. Božič je samo dan, ko se trgovine zaprejo prej in ko je možnost, da na televiziji srečaš Kevina, občutno večja kot sicer. Pa s Kevinom ni nič narobe, pravzaprav bi moj idealni televizijski spored vključeval tudi njega, v kakšnem popoldanskem terminu. Poleg Home Alone sem še za Love Actually, pa Die Hard in obvezno Nightmare Before Christmas. Pa Grinch tudi vedno pride prav. Skupaj z lučkami in bivakiranjem pod odejo in božičnimi pesmimi, ki si jih brundam med pomivanjem posode. Sploh se ne hecam. Pa mi je kljub temu vseeno za vse ostale vidike božiča. Se zgodi.

Vsakomur svoje. Naj bo lepo.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 25.12.2017 ob 09:28 pod instagram. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

6 odgovorov na “Pravljica.”
 1. Jerneja - 25.12.2017 ob 21:09

  Mojo ljubezen do božiča najbolj pojasni Tim Minchin v White Wine in the Sun: https://www.youtube.com/watch?v=fCNvZqpa-7Q. Celotno besedilo je točno to, kar si jaz mislim o tem vsem skupaj. :)

  In ja, naj bo lepo!

 2. irena - 25.12.2017 ob 23:42
  irena

  hecno, celotno besedilo bi lahko prevzela tudi glede novega leta pri nas. :) gre za isto zadevo, samo drug datum. dan, ki ga poznam od malega in ga od malega povezujem s prav takšnimi zadevami, kot jih opisuje besedilo. tudi prijatelji in sošolci iz otroštva so ga.
  čustva do novega leta so torej povsem enako sentimentalna (no, morda malo manj, ker družino, ki šteje, vseeno vidim večkrat tedensko, ne nekajkrat letno), štos je samo v tem, da so kar naenkrat “vsi” novo leto zamenjali za božič in dedka mraza za božička. saj vem, da gre samo za menjavo ene pravljice za drugo, a vseeno. ni mi jasno, kako so kar “vsi” prešaltali. tudi ljudje iz otroštva, s katerimi smo imeli enake družinske tradicije. in enaka sentimentalna čustva.

 3. mah - 26.12.2017 ob 06:38

  Irena, mogoče gre za podoben fenomen kot v knjigi Michel Houellebecq – Podreditev. :-)

 4. irena - 26.12.2017 ob 15:06
  irena

  jajks. :)

 5. nena - 31.12.2017 ob 13:37

  Irena, jaz imam tudi enaka custva do novega leta. Nismo zamenjali. Samo zdaj je vse bolj v miru in s popusti za nakupe dedka Mraza. ;)

 6. irena - 31.12.2017 ob 14:40
  irena

  hajfajv! o/

  :D

Komentarji so onemogočeni.