Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

13.01.2018

(Ne)potrebne novice tedna:

 • Gwyneth Paltrow in Brad Falchuk sta potrdila, da sta zaročena, Ricky Martin pa je potrdil, da je poročen z Jwanom Josefom. Lena Dunham in Jack Antonoff sta medtem šla narazen, Hugh Grant pa bo dobil še petega otroka (tretjega s partnerko Anno Eberstein).
 • Letos bo predsednica žirije v Cannesu Cate Blanchett. Lani je bil Pedro Almodovar.
 • Najbolj dobičkonosni trije filme lanskega leta so Vojna zvezd: Poslednji Jedi, Lepotica in zver ter Čudežna ženska. In v vseh treh imajo glavno vlogo (ali eno izmed glavnih vlog) ženske – to posebej poudarjam zato, ker gre za precejšnjo redkost.
 • In ko smo že ravno pri tej temi, na dan je prišlo, da je bila Michelle Williams za snemanje dodatnih prizorov za film Ridleyja Scotta All the Money in the World (to je tisti film, v katerem je Christopher Plummer nadomestil Kevina Spaceyja) plačana približno odstotek tistega, kar je dobil soigralec Mark Wahlberg.

Glasbena podlaga tedna:

 • Skinshape, Inside. Po naključju slišano na radiu Študent. Kar rada imam ta radio, še posebno, kadar ne govorijo (kar v resnici velja za vsak radio). Edini radio, kjer lahko slišim glasbo, ki je ne poznam in me navduši.
YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

 • Piškote sem pekla. In to na pol “zdrave” (ker je bilo notri več ovsenih kosmičev kot moke). Presenetljivo dobro so uspeli, moram priznati. Zdaj pa ne vem, kje točno je recept, da ga dodam med moje bulletproof … No, čeprav je treba zadevo ponoviti vsaj dvakrat, da je res bulletproof.

Tečnost tedna:

 • Potem, ko na sestanku še tretjič rečem, da ne razumem in nadaljujem z debato, kaj kdo pričakuje od koga in zakaj, je verjetno čas, da neham. Ampak če sem kar prepričana, da se samo narobe razumemo, potem kar poskušam, da bi že iz ničle popravili to nerazumevanje in začeli z razčiščenimi pojmi. Mogoče sem pa edina, ki ne razume in ji gre to izgubljanje energije za projekte, ki niso nastali na trdnih temeljih, na živce. Ne vem.

Dejstvo tedna:

 • V bistvu sem očitno malo neumna, ker imam precejšnje težave z razumevanjem marsičesa. Na primer to, da si tisto, kar verjameš, da si. Kje se to ustavi? Zjutraj bi se moral na primer napumpati z dobro energijo, si govoriti, da je življenje lepo in da si hvaležen za nov dan in da zmoreš. Ampak kaj, če zjutraj pomisliš, da si utrujen? Ali si utrujen samo zato, ker si govoriš, da si utrujen, ali pa si dejansko utrujen? Ampak če si govoriš, da nisi utrujen (ker si tisto, kar si govoriš, kajne), si lahko v zablodi, ko vztrajaš pri tem, da si okej, čeprav nisi. Saj veste, I’m fine. In si ne priznaš, da je nekaj narobe. Begajoče, kaj naj rečem.
 • V resnici sem noro utrujena in zrela za vsaj enotedenski dopust spanja in z računalnikom, ki bi imel zaklenjene vse funkcije, ki so povezane z delom. Danes je sobota in malo mi je nerodno na glas povedati, da sem jo vsaj pol posvetila neplačanemu delu. Jebeš pridnost, neumna sem. Ne-um-na.

.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 13.01.2018 ob 21:28 pod tedenska diareja. Tako komentiranje, kot tudi pinganje sta trenutno onemogočena.

2 odgovorov na “Tedenska diareja”
 1. d - 23.01.2018 ob 07:46
 2. irena - 23.01.2018 ob 09:35
  irena

  ovseni piškoti so lajf! \o/

  (lih sem naredila ene z banano, ker je bilo pač treba porabit banano)

Komentarji so onemogočeni.