Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Tedenska diareja

20.01.2018

(Ne)potrebne novice tedna:

 • Kim Kardashian in Kanye West sta s pomočjo nadomestne mame dobila še tretjega otroka, hčerko, in seveda nista razočarala z imenom: Chicago. Še najbolj zabavno je seveda to, da je mala hkrati z imenom dobila tudi vzdevek, o izgovarjavi katerega nas je slavna družina K. že podučila: Chi, izgovori se kot shy. Karkokoli, drugega otroka je medtem rodila Jamie-Lynn Sigler, malemu je ime Jack.
 • In še malo ljubezni: Amber Heard in Elon Musk sta spet skupaj, Michelle Williams pa je sprejela snubitev finančnika Andrewa Youmansa.

Glasbena podlaga tedna:

 • Diamanda Galas, Pardon Me I’ve Got Someone to Kill. Kaj pa ko je King Krule razprodal koncert v Kinu Šiška, jaz pa nisem kupila vstopnice že novembra, kot sem nameravala? Beda. Zato ga zdaj malo ignoriram, pa raje poslušam Diamando, ki mi nikoli ni bila pretirano všeč, ampak zadnjič je Radio Študent vrtel ta komad, pa se mi je kar usedel v uho. Živiš in se učiš.
YouTube slika preogleda

Kulinarična dobrota tedna:

 • Po dolgem času sem si naredila bolike (tisto, čemur svet pravi kokosove kroglice) in še vedno ne razumem, zakaj bi človek v zmes zmletih keksov z dodatki sploh dodajal sladkor ali margarino. Se mi je pa malo zlil rum, to je res …

Dejstvo tedna:

 • Strašno rada imam hipsterske zdrave hrane in lokale, ki ustvarjajo male umetnije iz njih, ampak nekako ostanem hladna, ko so pite narejene iz svežih jagod sredi zime in podobnih zadev. Kako si lahko eko bio zdrav s svežimi jagodami sredi zime? Pa ne mi o rastlinjakih, na-a. Sveže jagode sredi zime v Sloveniji so gnusobne. (To je beseda, ki mi jo je Google Translate ponudil za abomination, jebiga.)
 • Ko smo že ravno pri besedah, dajmo se nekaj pomenit. Opažam, da se v redno rabo tihotapi beseda rezonirati, ker nam pač resonate zveni tako dobro, ampak saj sicer nam je jasno, da slovenski rezonírati pa angleški resonate nimata čisto istega pomena, kajne? Pa hrvaški bezobrazan in slovenski brezobrázen (ki ga zadnje čase slišim res grozljivo pogosto) tudi načeloma ne. O patetičnem in pathetic pa tako ali tako že vse vemo.

Ugotovitev tedna:

 • Verjetno moraš preživeti pol življenja (oziroma tisto, za kar vsaj upaš, da je šele pol), preden ugotoviš, da si očitno sam izbiraš ljudi, ki imajo norčav način komunikacije in da točno ta način komunikacije prenašaš naprej. In ljudi, ki znajo biti nesorazmerno dolgo togotni zaradi relativno nepomembnih nesporazumov, ampak seveda niso, tega ne bomo priznali, ker mulo kuhajo samo male punčke, v mojem življenju pa predvsem moški. Ne vem, mogoče je pa tudi to faktor v tem, da sem najraje sama, ker potem mi ni treba paziti, koga in kako bom lahko razočarala. Ampak tudi ta stavek je seveda sporen, ker to lahko že umestimo v predalček igranja žrtve, kajne. Še v debati sama s sabo ne morem zmagati, heh.
 • Še ena ugotovitev tedna: ogromno ljudi telovadi doma v supergah in imajo prav zato posebne superge za doma. Vau. Vedno sem mislila, da so vsi tisti nasveti o telovadbi doma samo nekaj za polnjenje strani v Cosmopolitanu, pa za prva dva tedna v novem letu. Koliko superg ima potem v lasti povprečen človek, ki se vsaj približno redno športno udejstvuje? In koliko teh ne živi v hiši oz. v pritličju? Fascinirana sem, res.

.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 20.01.2018 ob 09:32 pod tedenska diareja. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

3 odgovorov na “Tedenska diareja”
 1. G - 20.01.2018 ob 16:02

  K & K bi ji lahko za vzdevek izbrala vsaj “chic”, če se že gresta take.

 2. Lara - 21.01.2018 ob 18:22

  Glede ’superg za doma’ in celotne situacije mogoče lahko ponudim malo uvida.
  Sama imam superge za doma, superge za ven (beri: za tečt) in ene stare Allstarke za v fitnes (beri: za dvigovat uteži). Tako da kar se same količine obutve tiče, zadeva niti ni tako glomazna.

  Večjo težavo povzroča življenje v blokih. Hah. Tukaj sem pa kar doktorirala. Vedno imam sicer to srečo v nesreči, da živim v najvišjem nadstropju, torej načeloma nimam pojma, kako zelo ali ne se različne aktivnosti prenašajo čez strop. Sem pa vedno tako uvidevna, da telovadim na podlogi (ugly side effect: veliko uničenih podlog) in da, kjerkoli se da, uporabljam modified različice – torej brez skakanja. Kar mi pa itak paše tudi na skoliozo v križu in poškodovano koleno daljna leta nazaj. Win win situacija?

  Spodnjih sosedov pa kljub uvidevnosti ne upam vprašat, če sem smotana *blush*.

 3. Pupa - 23.01.2018 ob 14:42

  mi smo jim rekl k rumove kroglice :)

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !