Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Gospod Plummer in nominiranci za oskarja za najboljšo stransko vlogo

25.01.2018

Ne samo, da je v zadnjem trenutku zamenjal Kevina Spaceyja, Christopher Plummer je za vlogo v biografskem krimiču All the Money in the World tudi nominiran za oskarja in ker ima gospod 88 let, je hkrati tudi najstarejši nominiranec za to nagrado. Dobil je verjetno ne bo, prej bi si upala staviti na Sama Rockwella (v drugi vrsti pa na Woodyja Harrelsona, oba za film Trije plakati pred mestom), čeprav bi jo privoščila prav vsem v kategoriji, tudi Richardu Jenkinsu (za The Shape of Water), še posebno pa Willemu Dafoeju (bogsigavedi, če sem tole pravilno sklanjala) za Florida Project (še posebno pravim zato, ker bi mu ga z veseljem dala že za Shadow of the Vampire). A kot rečeno, stavila bi na Sama. In kar vesela bom, če ga bo dobil; je tudi edini v letošnjem naboru nominirancev za najboljšo stransko vlogo, ki še nikoli ni bil nominiran za to nagrado.

Kakorkoli, zanimivo je, da gospoda Plummerja spremljamo že vsaj do muzikala Moje pesmi, moje sanje (1965), a vse tri nominacije za oskarja je prejel po 80. letu, prvič leta 2010 za vlogo Tolstoja v The Last Station. Oskarja je sicer domov odnesel leta 2012 za dramo Beginners, ko je pri 82 letih postal tudi najstarejši prejemnik oskarja. Pred njim je bila najstarejša nominiranka za oskarja Gloria Stuart iz Titanika, stara je bila 87 let.

“People were unnaturally sentimental about the film. So I always gave it a tough time. But a few years ago, I went to an Easter party and had to watch the damn thing with these kids. I was a prisoner! And then I thought, it’s got everything – the lovely songs, the Nazis and the nuns and the kids. It’s timeless and I’m grateful for it,” je leta 2011 povedal o večni privlačnosti Mojih pesmi, mojih sanj (kar mu je šlo menda dolgo kar precej na živce).

  • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 25.01.2018 ob 07:25 pod kjepakdaj. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

Ni odziva na “Gospod Plummer in nominiranci za oskarja za najboljšo stransko vlogo”
Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !