Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

Grammyji na odru in na rdeči preprogi

30.01.2018

Končno sem naučila razlike med song, album in record of the year (nagrado za pesem leta dobi avtor pesmi, nagrado za posnetek leta dobi tisti, ki je pesem posnel in vsi, ki so bili vpleteni v snemanje, od producenta do tistega, ki je obdelal zvok). Grammyje v prav vseh treh kategorijah je odnesel Bruno Mars, ki je bil tudi sicer zmagovalec večera, saj je dobil nagrade v vseh šestih kategorijah, v katerih je bil nominiran. Kendrick Lamar, na katerega so vsi stavili, jih je prejel pet, Jay-Z, ki je imel sicer največ nominacij (8), pa je odšel domov praznih rok.

In medtem ko je voditelj James Corden občinstvo pustil precej hladno (prireditev je imela tudi najslabšo gledanost v zgodovini tv-prenosa), so vsi navijali za Keshin vzpon iz pepela. Na odru je skupaj s Cyndi Lauper, Camilo Cabello in drugimi zapela svojo pesem Praying, napovedala pa jo je Janelle Monae, ki je opozorila, da spolno nadlegovanje in neenakopravnost ni samo stvar filmske industrije in Washingtona, ampak tudi glasbenega sveta: “Just as we have the power to shape culture, we also have the power to undo the culture that does not do us well.” Lep je bil tudi Pinkin nastop, ki je v navadni beli majčki in kavbojkah zapela pesem Wild Hearts Can’t Be Broken. Napisala jo je za film Suffragette, je pa tudi na njenem novem albumu.

In ko smo ravno pri ženskah … največkrat nominirana je bila SZA (petkrat, zmagala ni v nobeni kategoriji), med nagrajenci v pomembnejših kategorijah je bila ena ženska (Alessia Cara), edina ženska, nominirana za album leta, pa je bila Lorde, ki ni nastopala. Šušlja se (dovolj na glas, da to povzemajo tudi kredibilni mediji), da je nastop v segmentu v poklon Tomu Pettyju zavrnila, saj so vsi ostali nominiranci za album leta dobili samostojni nastop. Vse skupaj je seveda zgolj odraz stanja (tudi) v glasbeni industriji; med vsemi nominiranci v zadnjih šestih letih je bilo sicer 9 odstotkov žensk (via nytimes.com). Janelle ve, o čem govori.

Corden si je sicer privoščil tudi Trumpa, med bolj uspešnimi skeči je bil tisti z avdicijo za kategorijo “spoken word“, torej za branje besedila (govorjeno besedo?), v katerem sta se preizkusili tudi Cher in Hilary Clinton, brali pa so seveda knjigo o Trumpu. Bizark notri očitno ne manjka. A več so povedali nekateri nastopajoči, tudi Kendrick Lamar, tudi Logic z najboljšo novinko Alessio Caro (nastop je bil posvečen Chrisu Cornellu in Chesterju Benningtonu ter preživelim po poskusu samomora in je z govorom na koncu upravičeno dobil stoječe ovacije), pa nenazadnje U2, ki so nastopili na reki Hudson z razgledom na kip svobode. “Blessed are the shithole countries, for they gave us the American Dream.”

YouTube slika preogleda

Grammyji so vedno malo maškaradasti, takšni pač so, in kar so bile na zlatih globusih črne obleke, so bile na grammyjih bele vrtnice, ki smo jih lahko opazili v gumbnicah, okoli zapestij, v rokah. Glavni modni dodatek večera, s katerim so udeleženci sporočali svojo podporo žrtvam spolnih zlorab.

SZA je belo vrtnico tako nosila v roki, čeprav se jo na fotki slabo vidi. SZA je v obleki Atelier Versace hkrati moja zmagovalka večera, dajem ji še nagrado za najboljše lase, da je prav tako ena od mojih zmagovalnih glasbenih nagrajencev pa je jasno že po tem, da je pogosto na mojem glasbenem seznamu.

Med moškimi je zame Common (levo) v obleki Giorgio Armani. In čeprav si nikoli ne bi mislila, očitno padam na barvne žametne suknjiče (pomoje me je uničil letošnji dunajski novoletni koncert, ki ga je spremljal program z baletniki od glave do peta v žametu, res so bili videti objemabilno), ker mi je tudi Ne-Yo (na sredini) takoj padel v oči (v obleki Greyscale Goods) in čeprav se moram kar malo prepričati, da ga resno pogledam, cenim tudi rožnato obleko znamke Richard James Zayna Malika. Jebiga. Pa čeprav sem malo alergična na odkrite gležnje. Najslabši? Sori, Sam Smith, zeleno obleko bi še prebolela, če ne bi bile hlače tako strašno zoprnega kroja.

In ko smo že ravno pri slabem kroju hlač … ta je tudi tisti, zaradi česar Kesha ne pride niti blizu mojemu izboru najboljših v hlačnem kostimu. Vzamem pa pižamasto Eve (Naeem Khan), prikrito razkrito Anno Kendrick (Balmain) in povsem preprosto Alessio Caro (Rag & Bone). V tem vrstnem redu. Tudi Janelle Monae je na moji strani, prav tako cenim novo Miley Cyrus.

Najboljša v črnem? Giuliana Rancic. Okej, tudi Gaga. Najboljši mejkap? Hailee Steinfeld. Najboljši tandem? Sori, Jay in Bey, jaz sem za Lorde in njenega brata. Najboljša v rdečem? Camila Cabello, seveda. Ali, kot ji rečemo pri meni, mala Penelopa.

[Vse fotke via E! Online]

  • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 30.01.2018 ob 18:31 pod dogaja se. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

2 odgovorov na “Grammyji na odru in na rdeči preprogi”
  1. ayu - 31.01.2018 ob 16:57

    Eve, Alessia Cara in Ne-yo zgledajo dobro. Sploh Alessia. Jaz bi se z veseljem vsak dan oblačila tako, ampak najbrž ne bi izpadla tako kul.

  2. lily - 31.01.2018 ob 23:06

    Jaz sem pa malo zaljubljena v Bruna Marsa. :)

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !