Irena Sirena

Smell like you mean it.

« | | »

EMA 2018 v desetih gifih

17.02.2018

1. Ema je lani na Gospodarskem razstavišču zasedla kar dober oder, letos pa so jo obsodili na studio, ki so ga spremenili v sobo z ogledali. Infinity room, v katerem se v kocki vrtijo samo nastopajoči in kamera. Shizofreno. A nekateri so to izkoristili in prilagodili svojemu nastopu, drugi ne. Tretji so bili Vid Valič in o njemu raje ne bomo govorili.

2. Inštrumentov skoraj ni bilo, v zaporniškem studiu bi bili tako ali tako odvečni, višek pripomočkov pa sta bili svetleči kitari mulcev BQL (zame sta instant sprožilec smeha tudi brez njiju) in postelja Nike Zorjan, ki je “The Cube” studio s tem instantno spremenila v oblazinjeno sobo.

3. Na predizboru se je pelo v slovenščini, v finalu pa se bodo predstavili v jeziku, s katerim bi šel nastopajoči ali nastopajoča na Evrovizijo. Kljub trapastim besedilom in slovničnim grozljivkam (“ne verjemi vse, kar ponujeno ti je”, “ne reci besed, ki veš, da me bolijo”) bi najraje kar obdržala slovenščino. Dejansko bi bili tako na izboru, kjer se večina pesmi zapoje v angleščini, še najbolj posebni. Pa še besedil večina ne bi razumela, kar sploh ni tako napačno.

4. Največjo oblačilno bizarko je zagrešila Manuella. “Xena the warrior librarian” je bil najboljši opis, ki sem ga videla na Tviterjih.

5. Nuška Drašček je Alenka Godec št. 2. In lani je imela boljšo pesem.

6. Z nastopom, ki sem ga najmanj razumela, je poskrbel Orter. Ampak bil je vsaj za odtenek bolj zanimiv od polovice nastopajočih …

7. … vendar mu nagrado za najbolj požrtvovalna soplesalca vseeno spelje Nika Zorjan. Twinning!

8. Okej, lagala sem, ni deset gifov, ampak devet. Valiča se lahko še trudimo ignorirati, pol-pol Raiven pač ne moremo.

9. V finale so se uvrstili Lara Kadis, Martina Martensson, Proper, BQL, Lea Sirk, Nuška Drašček, Ina Shai in Indigo, štiri finaliste je s telefonskim glasovanjem izbralo občinstvo, štiri pa žirija. Če bi glasovali samo ljudje, je povsem jasno, kdo bi letel na Portugalsko. Ampak jaz sem tako ali tako proti temu, da glasujejo ljudje. Ansambel Roka Žlindre in Kalamari so nas vendarle morali kaj naučiti.

10. Lea Sirk je edina, ki jo lahko gledam in poslušam še enkrat, pa ne samo zato, ker sem že dolga leta malo zatreskana vanjo. In nisem je gledala v Znanem obrazu. Hecno je, da se mi je po njenem nastopu v glavi zataknila pesem Telephone od Lady Gaga in Beyonce. Hm.

 • Share/Bookmark
 

Avtor irena, zapisano 17.02.2018 ob 23:55 pod dogaja se. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

22 odgovorov na “EMA 2018 v desetih gifih”
 1. Aamadeux - 18.02.2018 ob 22:09
  Aamadeux

  Irena, kaj je to? Pred leti bi tvoja objava EME takoj sprožila 50 komentarjev. A sploh še kdo pride sem kaj prebrat?

 2. irena - 18.02.2018 ob 23:05
  irena

  jst se ne obremenjujem s tem, a se ti? :)

 3. Aamadeux - 18.02.2018 ob 23:16
  Aamadeux

  Potem to ni blog, namenjen celemu svetu, ampak zasebni dnevnik, zaklenjen s tisto mini ključavnico :)
  Nekako sem že pred leti dobil občutek, da lastnik Blogosa dela vse v smeri zatona. Danes sem komaj našel link, da sem se priklikal sem.
  Kaj pa ti Irena misliš o tem (objektivno)?

 4. chaser - 19.02.2018 ob 01:28

  Družbena omrežja so povozila bloge, ampak Irena se ne da. :)

  V glavnem sem ujel refrene, ampak tole letos je res slabo. Lea je edina na meji evrovizijske poslušljivosti. Škoda, da Raiven ni nastopala. Lani in predlani mi je bila kar všeč, pa še pustni čupi bi se mogoče odrekla.

  Drugače bi bilo pa ful fajn, če nas RTV eno leto za spremembo ne bi posiljeval z Maraayinim podmladkom in ostalim predevrovizijskim inventarjem. Zaradi Nike bom pa tudi vsak čas zasovražil enega najbolj simpatičnih slovenskih dialektov.

 5. lily - 19.02.2018 ob 08:20

  Edina pesem, ki sem jo jaz uspela poslušati oz. se zavestno odločila poslušati od začetka do konca, je bila od King Foo. Me je zagrabil pevkin glas in dejansko mi pesem ni bila za odmet.

 6. irena - 19.02.2018 ob 08:59
  irena

  meni gre ta nosljajoči način petja malo na živce, moram priznat, drugače so King Foo čisto poslušljivi. a ne bi jih poslala na evrovizijo.

  @Aamadeux, zaradi mene tudi če bereta samo moja starša, res nimam težave s tem. no, lažem, v bistvu bi mi bilo bolj všeč, če starša ne bi brala, pa čeprav me potem mama kdaj pokliče in me napizdi, ker sem naredila kakšen slovnični preval :mrgreen:
  zavestno sem nehala toliko delati, ker gre pač za ljubiteljsko zadevo, ne živim od nje in nikoli nisem, niti nisem stremela k temu.

 7. maja - 19.02.2018 ob 09:38

  Lani na GR je bilo velik boljš, tole v studio je beda. In kako lahko daš stendup komika (saj ne, da bi se kdo smejal tem šalam, ampak…) nastopat v prazno dvorano?? Pa kako lahko narediš najprej mimohod vseh nastopajočih, ko nekateri itak gledamo samo še zaradi “kaj bo letos” stajlingov in nimaš pol več kaj za videt.
  Sicer je pa tudi meni edino Lea Sirk ostala na situ.
  Od Nike Zorjan sem pa pričakovala več.
  Pa čist premal je slovenske popularne glasbe na RTV, ljudi vidiš enkrat na leto in nikoli več. Glavno, da lahko Tonina&co gledamo vsak drugi dan.

 8. irena - 19.02.2018 ob 09:59
  irena

  glede popularne glasbe na rtv – nič čudnega ni potem, da se izvajalci prijavljajo na Emo že zato, da malo spromovirajo svojo pesem. saj nimajo veliko drugih orodij za tv izpostavljenost na izbiro.

  pa že lani so imeli ta trapasti mimohod, kot da smo na tekmovanju za miss …

 9. Saša - 19.02.2018 ob 10:11

  @Aamadeux, če ne komentiramo, še ni nujno, da ne preberemo. Meni je Irena jutranja stalnica ob kavi, škoda, da je objav vse manj, ampak razumem in spoštujem njeno odločitev.
  Kar se tiče Eme – pogojno sem si zapomnila Leino pesem, in pa Nuškino ker je plagiat Stayin’ alive. A a a a stayin’ alive,…
  Ne vem zakaj nas Nika konstantno posiljuje s prekmurščino, res je že nadležno, zakaj sta froca s sijočimi kitarami pred petjem vdihovala helij in v katerem jeziku je pela tista gospa s krono na glavi. Jaz nisem razumela popolnoma nič, also njen glas je nadležen. Nečakinja mi je po koncu rekla: “Saj bodo v finalu peli druge pesmi,a ne?” Ne, žal ne bojo. :(

 10. Urša - 19.02.2018 ob 13:19

  Še ena, ki redno berem blog ampak ne komentiram redno.
  Ema je bila porazna. Valič v praznem studiju je bil še najhujši. Od finalistov pa navijam za Laro. Tamala mi je prirastla k srcu. Komad mi je super (sploh glede na izbiro, ki smo jo imeli). Pa Lea mi je tudi dobra, čeprav ni to stil glasbe, ki jo poslušam.

 11. Katarina - 19.02.2018 ob 19:59

  Se pofockam, da redno berem ;-)
  Eme pa nism gledala tko da ne morem komentirat. Ampak glede na pretekle izkusnje in predhodne komentarje, verjamem da nism kej dost zamudila :-D

 12. Rezi - 19.02.2018 ob 20:26

  Irena, tudi jaz te redno berem in skoraj nikoli n komentiram. Ne popuščaš, pišeš odlično, si skromna in lucidna, s smislom za humor in samoironijo, ceniš podobne stvari kot jaz, na tvoje mnenje se lahko zanesem. Kar se pa Eme tiče…tako slabo po mojem mnenju še ni bilo. In kaj je s tem Valičem? Ne samo vizuelno (5 minut sem dejansko mislila, da je končno samo še plešast). Kdorkoli se bo šel blamirat v Lizbono, šans nima nobenih. V rang Orterja bi sama uvrstila tudi patetična otroka z navešenimi kitarami; nisem prepričana, da ne bi zvenela bolje, ali pa vsaj manj srbijansko, če bi jima komade začel pisati Jože Potrebuješ.

 13. Aamadeux - 19.02.2018 ob 22:07
  Aamadeux

  No, nekaj življenja je pa še tukaj, malo sem si oddahnil :)
  Pa še EMA. Jaz nisem tako zahteven in so mi bile pesmi precej všečne. Ne sicer evrovizijske, ampak se je dalo preživet. Za razliko od prejšnjih let, ko mi je bil všeč le manjši del. Vseeno pa sem bil malo razočaran, saj so šle naprej 3 pesmi, ki sem jih izločil, ostale pa so tri, ki sem jih uvrstil med favorite. Hja, kaj pa bi bilo, če bi bili zadovoljni z EMO :)

 14. Niki - 20.02.2018 ob 08:15

  Še ena redna bralka tukaj :)

  Hvala za vse objave ;)

 15. Rozinca - 20.02.2018 ob 10:29

  Redno prebiram Irenin blog :)

  EMA katastrofa… sploh Valičevo komentiranje vseh popevk za nazaj… A res ni boljšega voditelja?

 16. Zala - 20.02.2018 ob 21:31

  Tudi jaz sem redno tukaj ;)

  Irena, radi te mamo!!! :)

 17. irena - 20.02.2018 ob 22:22
  irena

  :*

 18. Tigy - 20.02.2018 ob 22:23

  Jaz tudi berem, obvezno vsak teden vse, pa ne komentiram, se pa fino zabavam.

 19. janja - 22.02.2018 ob 18:44

  Škoda, ker ne morejo napisat ene dobre pesmi, pa kar nekaj dobrih glasov je bilo slišat… in še dobro, da lahko pogledam za nazaj, ker drugače ne bi zdržala prav dolgo :D
  ja, pa redno te gledam ;) in upam, da ne boš kmalu obupala s pisanjem bloga.

 20. bisa - 22.02.2018 ob 19:13

  Se pofočkam kot redna bralka. ;)

 21. Anjuta - 23.02.2018 ob 12:43

  Jaz tudi redno čekiram :)

  Se tolažim s tem, da je morda “ne verjemi v vse, kar ponujeno ti je” …?

 22. tjasaD - 23.02.2018 ob 14:10

  Tudi jaz sem vsak dan tu. Od samih zacetkov, ko so bile se tri objave dnevno ;)
  Jutranja kavica in Irenin blog.
  Pozz

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !